Mój pierwszy wyjazd

20 listopada 2015 15:55
Dzekuje bede pytac na miejscu. Jeszcze jedno pytanie czy najlepsze do pracy sa dresowe ciuchy czy moze inne.
20 listopada 2015 15:56
Wygodne! Plus jeden elegancki zestaw,w razie gdyby się jakieś wyjście np.do restauracji trafiło
20 listopada 2015 15:59 / 1 osobie podoba się ten post
Piękny kraj Irlandia.Zazdroszczę ci idado.Nie opuszczaj nas,jak juz zajedziesz.Ciekawam bardzo jak się tam pracuje,i pewnie nie tylko ja.
20 listopada 2015 16:06
Marto dziekuje za sugestie. Napisze jak bede na miejscu.Mam troche obaw pierszy wyjazd.
20 listopada 2015 16:40 / 2 osobom podoba się ten post
idadada

interesuja mnie nawyki zywieniowe irlandczykow.: NIE wiem co gotowac.

hej,ja pracowałam w irlandii ale w domu spokojnej starości,nie prywatnie.oni dziwnie jedzą,np na śniadanie owsianka,(taka bezkształtna breja)lub musli,na obiad ziemniaki z mięsem gulaszowym lub jakies inne mieso z gotowanymi warzywami(obiady to jeszcze był full wypas)czasem pizza(gotowa)babcie łamały sobie protezy na niej. na podwieczorek standard kawa,herbata+pudding,na kolacje przeważnie kanapki.wg mnie ich kuchnia jest bez polotu i troche obciązająca,nie wiem czy jakis Polak jest w stanie zjeść na śniadanie jajka smażone na bekonie,plus kiełbasa i fasolka.bywało,że moje koleżanki na śniadanie jadły bułkę z masłem orzechowym,bananem i czipsami.
mam nadzieję,że pomogłam
20 listopada 2015 19:19
Kazda porada na wage zlota. Co zabrac co gotdwac itp. interesuje mnie wszystko.
20 listopada 2015 20:54
idadada

Kazda porada na wage zlota. Co zabrac co gotdwac itp. interesuje mnie wszystko.

A zapomniałam,że jeszcze chętnie jedzą tosty,jajka sadzone i gotowe żarcie z Icelanda
21 listopada 2015 09:15
Andrea już jest,to zaraz wskrzesi wątek odpowiedni,jest już" jak się przygotować do wyjazdu"ale gdzie??
21 listopada 2015 13:13
dakota

hej,ja pracowałam w irlandii ale w domu spokojnej starości,nie prywatnie.oni dziwnie jedzą,np na śniadanie owsianka,(taka bezkształtna breja)lub musli,na obiad ziemniaki z mięsem gulaszowym lub jakies inne mieso z gotowanymi warzywami(obiady to jeszcze był full wypas)czasem pizza(gotowa)babcie łamały sobie protezy na niej. na podwieczorek standard kawa,herbata+pudding,na kolacje przeważnie kanapki.wg mnie ich kuchnia jest bez polotu i troche obciązająca,nie wiem czy jakis Polak jest w stanie zjeść na śniadanie jajka smażone na bekonie,plus kiełbasa i fasolka.bywało,że moje koleżanki na śniadanie jadły bułkę z masłem orzechowym,bananem i czipsami.
mam nadzieję,że pomogłam:-)

Dakota ta owsianka ratuje teraz życie mojemu PDP. 
A Irlandia, Zielona Wyspa - piękna jest, zwiedzałam ją tylko ...
30 grudnia 2015 21:29 / 1 osobie podoba się ten post
Witam wszystkich,
zbliża się moja godzina "zero" (pierwszy wyjazd) i tak sobie myślę, czy to prawda, że dobrze zabrać ze sobą rękawiczki  jednorazowe i żel antybakteryjny ? Przeczytałam to gdzieś i sama nie wiem...
30 grudnia 2015 21:36 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Witam wszystkich,
zbliża się moja godzina "zero" (pierwszy wyjazd) i tak sobie myślę, czy to prawda, że dobrze zabrać ze sobą rękawiczki  jednorazowe i żel antybakteryjny ? Przeczytałam to gdzieś i sama nie wiem...

Możesz wziąć ,ale rodzina powinna ci zapewnić te rzeczy.Żel to może nie koniecznie,ale rękawiczki na pierwsze wejście możesz mieć.
30 grudnia 2015 21:47 / 2 osobom podoba się ten post
Kobietka

Witam wszystkich,

Ja zawsze woże ze sobą rekawiczki(kilka par) i środek do dezynfekcji rąk. Na początku może byc różnie... Zawsze  na miejscu upominam sie o rekawiczki i płyn do dezynfekcji rąk- nie ma z tym problemu. Chociaż wiem, ze może byc z tym różnie, moja poprzedniczka na jednej  szteli, była lekko zdziwiona, gdy tydzień przed zmianą córka przyniosła jej płyn do dezynfekcji rąk( przed tem tego nie miała), zapas rekawiczek... Gdy sie zgadałyśmy, no tak ja jestem pielegniarką ??:), mnie też zmieniała pielegniarka i ze środkami dezynfekcyjnymi , rekawiczkami nie było żadnego problemu....
31 grudnia 2015 09:32
Dzięki, jak to dobrze, że JESTEŚCIE brawo1:
31 grudnia 2015 09:37 / 1 osobie podoba się ten post
Kobietka

Dzięki, jak to dobrze, że JESTEŚCIE brawo1:

Jestesmy i bedziemy !!!!
Powodzenia i nie taki diabel straszny jak go maluja.
31 grudnia 2015 09:44 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Jestesmy i bedziemy !!!! :-)
Powodzenia i nie taki diabel straszny jak go maluja.

DZIĘKI
Miło wiedzieć, że wesprzecie i pocieszycie w potrzebie...