interesuja mnie nawyki zywieniowe irlandczykow.: NIE wiem co gotowac.
interesuja mnie nawyki zywieniowe irlandczykow.: NIE wiem co gotowac.
Kazda porada na wage zlota. Co zabrac co gotdwac itp. interesuje mnie wszystko.
hej,ja pracowałam w irlandii ale w domu spokojnej starości,nie prywatnie.oni dziwnie jedzą,np na śniadanie owsianka,(taka bezkształtna breja)lub musli,na obiad ziemniaki z mięsem gulaszowym lub jakies inne mieso z gotowanymi warzywami(obiady to jeszcze był full wypas)czasem pizza(gotowa)babcie łamały sobie protezy na niej. na podwieczorek standard kawa,herbata+pudding,na kolacje przeważnie kanapki.wg mnie ich kuchnia jest bez polotu i troche obciązająca,nie wiem czy jakis Polak jest w stanie zjeść na śniadanie jajka smażone na bekonie,plus kiełbasa i fasolka.bywało,że moje koleżanki na śniadanie jadły bułkę z masłem orzechowym,bananem i czipsami.
mam nadzieję,że pomogłam:-)
Witam wszystkich,
zbliża się moja godzina "zero" (pierwszy wyjazd) i tak sobie myślę, czy to prawda, że dobrze zabrać ze sobą rękawiczki jednorazowe i żel antybakteryjny ? Przeczytałam to gdzieś i sama nie wiem...
Witam wszystkich,
zbliża się moja godzina "zero" (pierwszy wyjazd) i tak sobie myślę, czy to prawda, że dobrze zabrać ze sobą rękawiczki jednorazowe i żel antybakteryjny ? Przeczytałam to gdzieś i sama nie wiem...
Dzięki, jak to dobrze, że JESTEŚCIE brawo1:
Jestesmy i bedziemy !!!! :-)
Powodzenia i nie taki diabel straszny jak go maluja.