Przepisy kulinarne

06 czerwca 2014 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Ja tego nie wiem - spytaj tych dobrych w komputerowe klocki. Ale chyba majac adres mailowy mozna napisać normalnie - nie wychodzac z forum.
Ja nic do ciebie nie mam , napisałam jakie miaŁam wrazenie po przeczytaniu Twojego posta .A jeśli to byla złosliwosc - to powiedz mi - az tak to lubisz ? I pamietam też , jak sie dziewczyny oburzały jakis czas temu , gdy niektóre koleżanki walczyły z błedami ortograficznymi.I poniekad staneło na tym , że nie poprawiamy innych . Wiec tym bardziej sie zdziwiłam.
06 czerwca 2014 20:47 / 2 osobom podoba się ten post
Mi też podpadłaś raz jako CALI  z tą żółtą rejstracją.W marcu to było ale ok zapomniałam. Dostałaś ode mnie plusa za to: ,,za ten kimon trochę niesłusznie oberwałaś, ale nie lubię, gdy pobyt w De sprawia, że zapomina się własnego języka. Dla mnie to zwyczajnie śmieszne ,,.  i tyle .
06 czerwca 2014 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
Owszem - tylko to czasem jest taką iskrą , zaczatkiem . I potem bywa ze idzie za daleko.
A co do pierwszego zdania - to kiedyś korzystałam z kontaktu do moderatora bezpośrednio z forum .Taka opcja :na niebieskim pasku na dole strony głównej.
06 czerwca 2014 20:54 / 1 osobie podoba się ten post
Napisz do moderatora wiadomość z pośbą o wyjaśnienie zaistniałej sytuacji, myśle, że Ci wyjaśni za co są te bany na Twoich nickach. Pozdrawiam
06 czerwca 2014 20:56 / 1 osobie podoba się ten post
Albo niech to zrobi któras z Twoich koleżanek , w Twoim imieniu .
06 czerwca 2014 20:59 / 2 osobom podoba się ten post
OOO!
Myslałam,ze dobry temat wybrałam.Nie chciałam przerywać jakiejś ciekawej wymiany przepisów i przeczytałam że dyskusja nie do konca kulinarna.
A chciałam opisać jak mnie dzisiaj kotlety jajeczne zaatakowały.Tak strzelało z patelni ze aż mam bąble na dłoni.Ledwo dziadostwo opanowałam.Przyczyna nieznana.Wiecie co mogło być powodem ataku? Woda się nie dostała,wewnątrz tylko jajka na twardo,ser żółty,bułka tarta i ptzyprawy.
06 czerwca 2014 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
agama

OOO!
Myslałam,ze dobry temat wybrałam.Nie chciałam przerywać jakiejś ciekawej wymiany przepisów i przeczytałam że dyskusja nie do konca kulinarna.
A chciałam opisać jak mnie dzisiaj kotlety jajeczne zaatakowały.Tak strzelało z patelni ze aż mam bąble na dłoni.Ledwo dziadostwo opanowałam.Przyczyna nieznana.Wiecie co mogło być powodem ataku? Woda się nie dostała,wewnątrz tylko jajka na twardo,ser żółty,bułka tarta i ptzyprawy.

Czasami można trafić na zły tuszcz w którym jest woda
06 czerwca 2014 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
agama

OOO!

Zawsze jak smażę wątróbkę to tak strzela,że beż gumowych rękawic nie podchodz. Może olej był za gorący?
06 czerwca 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
A nie smażyłaś pod szczelną pokrywka ? Może sie para wodna skropliła i kapała na rozgrzany tłuszcz.Czasem też w takim tłuszczu do smażenia - tu się to Bratbutter nazywa jest trochę wody.
06 czerwca 2014 21:05
Sówka

Czasami można trafić na zły tuszcz w którym jest woda

Obstawiałabym Twoją odpowiedź. 
06 czerwca 2014 21:05
no wiec czekamy na wiesci
06 czerwca 2014 21:08
Widziałam te sitka i zastanawiałam sie po co je kłaść na patelni :)?  Tzn ,że tłuszcz wtedy nie strzela?
06 czerwca 2014 21:08
mozah aM

A nie smażyłaś pod szczelną pokrywka ? Może sie para wodna skropliła i kapała na rozgrzany tłuszcz.Czasem też w takim tłuszczu do smażenia - tu się to Bratbutter nazywa jest trochę wody.

Smazyłam na oleju i bez przykrycia.Słyszałam,ze czasem jak patelnia nowa to tez tak moze być ale babcina już zdecydowanie wiekowa.
Chyba zacznę zakładać fartuszek:)
06 czerwca 2014 21:13 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Widziałam te sitka i zastanawiałam sie po co je kłaść na patelni :)?  Tzn ,że tłuszcz wtedy nie strzela?

Używałam takich sitek,nie strzela jak się patelnię przykryje.
06 czerwca 2014 21:18 / 1 osobie podoba się ten post
No to dzięki,nie wpadłabym chyba nigdy na to,do czego te sitka .