Boże Narodzenie do 2017 - życzenia

21 grudnia 2016 15:24 / 15 osobom podoba się ten post
Miłosci na co dzień,zdrowia i oczekiwania na Maleńki Cud -dla całego Opiekunowa,Kruszynka
21 grudnia 2016 15:53 / 13 osobom podoba się ten post
Wesołych Świąt dla całego forum, opiekunek, opiekunów, obsługi i ich rodzin!

21 grudnia 2016 16:31 / 10 osobom podoba się ten post
Knorr

Ale to są ogólnie znane zasady. 

Wiem,ale lubię postępować wbrew ogólnie znanym zasadom:)Czasami:)Poza tym jak się przebywa długi czas z dwoma demencyjnymi osobami, to pewne objawy same przez się wydają się być oczywiste:):):)Więc jak to mówią "zusamen do kupy" sobie życzyłam na pierwszym miejscu,bo niby dlaczego nie?:):):):):)
Tobie Knorrku dorzucę jeszcze specjalnie życzenia -zawsze postępuj zgodnie z  ogólnie znanymi zasadami:):):):) 
21 grudnia 2016 16:55 / 4 osobom podoba się ten post
kasia63

Wiem,ale lubię postępować wbrew ogólnie znanym zasadom:)Czasami:)Poza tym jak się przebywa długi czas z dwoma demencyjnymi osobami, to pewne objawy same przez się wydają się być oczywiste:):):)Więc jak to mówią "zusamen do kupy" sobie życzyłam na pierwszym miejscu,bo niby dlaczego nie?:):):):):)
Tobie Knorrku dorzucę jeszcze specjalnie życzenia -zawsze postępuj zgodnie z  ogólnie znanymi zasadami:):):):) 

Masz rację Kasiu, trzeba dbać przede wszystkim o siebie......A zasady czasami łamać.....Po to są.......
21 grudnia 2016 17:27 / 6 osobom podoba się ten post
Knorr

W tych życzeniach widać dużo przemocy. No i to się bardzo podoba. 
Innym bardzo podoba, dla jasności.

Masz w jakimś stopniu rację Knorr ... Tylko przemoc to atak.., a ja nie atakuję ... Pokazuję Wam siebie jaką jestem, szczerze ... Ja jestem jak pies obronny, który będzie gryzł kiedy naruszy się granice jego domu... Nie wychodzę na zewnątrz żeby polować, ale wiem, że po to podjęłam sie pewnych ról (także społecznych) i wzięłam na siebie pewne życiowe zobowiązania zeby się z nich wywiązać... Nie mam też zamiaru przyzwalać na wszystko bo nie ma we mnie zgody na wszystko... To mój system immunologiczny - staram sie być w zgodzie z nim ... Nie powinno się mieć (działać) na zewnątrz inaczej niż  wewnątrz bo wtedy system immunologiczny fiksuje... Poklask jest mi obcy Knorr ... ))))
21 grudnia 2016 18:04 / 6 osobom podoba się ten post
PamelaK

Wesołych Świąt dla całego forum, opiekunek, opiekunów, obsługi i ich rodzin!

Jakiej obsługi???
21 grudnia 2016 18:11 / 13 osobom podoba się ten post
Drogie Koleżanki i Koledzy. Na wyjezdzie i w domu. Zokazji Świat Bożego Narodzenia życzę zdrowia, spokoju,miłości .
21 grudnia 2016 18:49 / 4 osobom podoba się ten post
Ładnie to za placami wciskać kity? 
21 grudnia 2016 18:53 / 4 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Dla mnie ta piosenka już zawsze będzie kojarzyć się z Jasełkami.
Wczoraj w przedszkolu był występ. Dzieci recytowały, śpiewały.. gesty, tańce, uśmiechy.. a rodzice wzruszeni do łez :)
Teraz przy młodszym dziecku (synku) bardzo doceniam każdy rok.
Nadrabiam przy tym rodzinne zaległości z córką, małą złośnicą..
Oj, czas za szybko gna..

Moja też była złośnica i strasznie długo to trwało Ale jak chciałam (i chcę) coś szybko, na pewno i właściwe to tylko do niej... Serducho mi rośnie
21 grudnia 2016 18:55 / 6 osobom podoba się ten post
jakby co, to nic nie piłam 
21 grudnia 2016 18:54 / 5 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Moja też była złośnica i strasznie długo to trwało :lol2: Ale jak chciałam (i chcę) coś szybko, na pewno i właściwe to tylko do niej... :-) Serducho mi rośnie :tanczy:

Ciężko z takim "charakterem", ale ponoć później (jak dorośnie) to w życiu łatwiej (i dla niej i dla mnie) :))
Cierpliwość i spryt może nas uratować. 
21 grudnia 2016 19:11 / 5 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Ciężko z takim "charakterem", ale ponoć później (jak dorośnie) to w życiu łatwiej (i dla niej i dla mnie) :))
Cierpliwość i spryt może nas uratować. :swiety:

Nie umiałam być sprytna... W jakimś momencie zdjęłam koronę (opiekunki ogniska domowego) i jej dałam... i to było najlepsze co w życiu zrobilam Teraz muszę tylko kombinować bo zaczyna mi matkować
21 grudnia 2016 19:25 / 5 osobom podoba się ten post
Pomoc forum2

Cierpliwość i spryt może nas uratować. :swiety:

Cierpliwości Elfinko ucz sie od nas hahaha
A pyskata złośnica to najlepszy materiał na kobietę, w przyszłosci.
Ja taką wychowałam ,( a miałam ochotę czasami zamordować ).
Teraz idzie przez zycie jak "ruski czołg". Nikt jej w " kasze " nie nadmucha.
21 grudnia 2016 19:32 / 2 osobom podoba się ten post
Gosia 1234

Cierpliwości Elfinko ucz sie od nas hahaha
A pyskata złośnica to najlepszy materiał na kobietę, w przyszłosci.
Ja taką wychowałam ,( a miałam ochotę czasami zamordować ).:wiking:
Teraz idzie przez zycie jak "ruski czołg". Nikt jej w " kasze " nie nadmucha.

3mam za słowo :) ..  Będę później bardziej wyrozumiałam dla zięcia (jak doczekam). 
21 grudnia 2016 19:34 / 4 osobom podoba się ten post
nowadanuta

Nie umiałam być sprytna... :lol1: W jakimś momencie zdjęłam koronę (opiekunki ogniska domowego) i jej dałam... i to było najlepsze co w życiu zrobilam :-) Teraz muszę tylko kombinować bo zaczyna mi matkować :lol1:

Kombinuj, kombinuj, ale nie pozbawiaj jej tej przyjemności. 
Widać dba o Ciebie, pamięta.. i ma jeszcze czas na to pamiętanie = to jest bezcenne.
Moja mama często zła jest na mnie, że "wpadam i wypadam", a jak jestem na wsi to i tak mnie nie widzi bo szlajam się z psem po łonie natury lub w ogrodzie porządki robię. 
Święta są fajne, można powspominać, dobrze, że jest z kim.