Margolcia, tego nam nie zabiorą, ale do ginekologa niech se taki jeden z drugim idzie, jak już się wszedzie pchają. Niech tam pan dochtór zajrzy gdzie trza.
Margolcia, tego nam nie zabiorą, ale do ginekologa niech se taki jeden z drugim idzie, jak już się wszedzie pchają. Niech tam pan dochtór zajrzy gdzie trza.
Jasne, raz w roku na przeglad techniczny panowie, do dolnego okulisty.
Ale ja właśnie dlatego ten temat założyłam,żeby się czegoś od Was,koleżanki nauczyć.Bo u nas,na Górnym Sląsku,jakiś wyjątkowo ciekawych,orginalnych przepisów na wielkanocny stół nie było.Tylko te jajca w formie wszelakiej,a głównie,gotowane.No i szynka,a przecież - szynka to dzisiaj żaden rarytas!
Diakonko, ja tam jestem gorolka, czy jak tam na nas mowia, ale kuchni slaskiej bede bronic do upadlego, bylam, jadlam, wszystko bylo pyszne, takie inne jak u nas.
Margolcia a kiedy Ty byłaś na Śląskiej Ziemi ?? Tam mieszkają same Gorole !! Ślązacy w większości są tutaj w DE. Hahaha. To tak jak z Niemcami, coraz mniej ich jest.
Jezdzilam, Myszo, jezdzilam, mialam rodzine w Chmielowicach, dziadziowie juz nie zyja, a dzieci tak jak piszesz, osiedlily sie w DE. Lata 80, pieknie je wspominam, a kuchnie w szczegolnosci.
Pieczony królik składniki: królik - 1 sztuka, Naturalna Przyprawa do kurczaka pikantna Knorr - 2 łyżki; sok z cytryny - 0.3 szklanki; olej - 0.5 szklanki;3 ząbki czosku - 2 łyżki mąki -2 łyżeczki majeranku - zielona pietruszka - 1 pęczek ,Sposób przygotowania: Królika oczyść, umyj i osusz. Oprósz Naturalną Przyprawą do kurczaka Knorr i odstaw na 1 godzinę. Oliwę i sok z cytryny dokładnie wymieszaj do uzyskania emulsji. Dodaj posiekaną pietruszkę, majeranek, pieprz i czosnek przeciśnięty przez praskę. Królika włożyć do żaroodpornego naczynia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec aż się zarumieni. Zmniejszyć temp do 180 stopni, polać mięso aromatycznym sosem. Piec około 80 minut, polewając mięso wytworzonym sosem. Gdy mięso będzie miękkie, wyciągnąć, z naczynia zlać kilka łyżek sosu, wymieszać go z mąką, wlać do reszty sosu. Zagotować. Mięso podawać pokrojone na porcje, polane sosem. To jest ulubione jedzonko mojego Miśka ....
Te pliki cookie są niezbędne dla funkcjonowania strony internetowej i nie mogą być wyłączone w naszych systemach. Są one zazwyczaj ustawiane tylko w odpowiedzi na działania podejmowane przez użytkownika, które sprowadzają się do zapytania o usługi, takie jak ustawienie preferencji prywatności, logowanie lub wypełnianie formularzy. Można ustawić przeglądarkę tak, aby blokowała lub ostrzegała o tych plikach cookie, ale niektóre części witryny nie będą wtedy działały. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych. Zablokowanie tych plików cookie w przeglądarce może skutkować nieprawidłowym działaniem serwisu.
Te pliki cookie mogą być ustawiane przez naszych partnerów reklamowych za pośrednictwem naszej strony internetowej. Mogą one być wykorzystywane przez te firmy do budowania profilu zainteresowań użytkownika i wyświetlania odpowiednich reklam na innych stronach. Nie przechowują one bezpośrednio danych osobowych, lecz opierają się na jednoznacznej identyfikacji przeglądarki i sprzętu internetowego. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, doświadcza mniej ukierunkowanych reklam.
Te pliki cookie umożliwiają stronie internetowej zapewnienie większej funkcjonalności i personalizacji. Mogą być one ustawione przez nas lub przez zewnętrznych dostawców, których usługi zostały dodane do naszych stron internetowych. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, niektóre lub wszystkie te usługi mogą nie działać prawidłowo.
Te pliki cookie umożliwiają nam zliczanie wizyt i źródeł ruchu, dzięki czemu możemy mierzyć i poprawiać wydajność naszej witryny. Pomagają one ustalić, które strony są najbardziej i najmniej popularne i zobaczyć, jak odwiedzający poruszają się po stronie. Wszystkie informacje zbierane przez te pliki cookie są agregowane i tym samym anonimowe. Jeśli użytkownik nie zezwoli na stosowanie tych plików cookie, nie będziemy wiedzieć, kiedy odwiedził naszą stronę internetową.