ORIM wiem, ze klasyczna jest bogato zlocona. To ta dla Obamy czy Krolowej Elzbiety:-) Moja jest dla "pospolstwa":-)
Ale troszke z arystokracji to ja chyba mam, bo moje paluszki jakby stworzone do tych filizanek:-)
ORIM wiem, ze klasyczna jest bogato zlocona. To ta dla Obamy czy Krolowej Elzbiety:-) Moja jest dla "pospolstwa":-)
Ale troszke z arystokracji to ja chyba mam, bo moje paluszki jakby stworzone do tych filizanek:-)
Tyciek, to porcelana? Mnie to podobne do szkla a arcoroc.
Lub co najwyzej podobne do porcelany wyroby wloskie.
Byc moze sie myle, bo to zdjecie tylko. Ale to tez nie na moje gusta. Jakiess takie kiczowate.
Piszac o uchwytach filizanek, mialam na mysli raczej meskie palce.
potwierdzam słowa Orima ... ładnie tam ... powspinać się co prawda raczej się nie da , ale za to można dobrego piwa łyknąć przy wyjściu...
Fabryka " Krzysztof" jest w stanie upadłości.Druga fabryka porcelany "Wałbrzych" pracuje ale jest w rekach prywatnych wiec wyzysk "czarnego luda"
Pałac Czetryców i przyległy do niego park sa obecnie remontowane.Stojacy w parku pałacyk w ktorym zmarła ksiezna pszczyńska Daisy ( obrazek),wygnana,chora przez Niemców z Ksiąza obecnie tez jest restaurowany
Zdjęcia piękne,tylko nazwa nie ta:)To Szczeliniec Wielki,do 1945roku zwany Strzaskany:)
http://www.naszczelincu.pl/
To ta sama oklolica i gora Wielka Sowa rowniez kryje wiele tajemnic.iZnajdujace sie pod nia tunele sa zalane woda.Nawet specjalista z Holandii nie udalo sie tej wody wypompowac.Cały czas naplywa nowa,ale po osiagniecie dawnego poziomu nie przelewa sie na zewnatrz.
Zalane korytarze to rowniez dzielo Niemców,i rowniez z przeznaczeniem militarnym.Badaja to nurkowie jednak teren jest trudny (zalane korytarze) a miejscami nawet istnieje podejrzenie ze zaminowany.