romanaTy w tym Dojczlandzie, Robercie, to jesteś jak jakaś gwiazda filmowa! Masaże, ciekawe wyprawy, jeszcze trochę, a autografy będziesz rozdawał! Chory ma leżeć w łóżku w przepoconej piżamie i marudzić, a nie szlajać się w niebieskim sweterku!Proszę się poprawić!!!!
Dziewczyny bojące się latania - to nie jest straszne, naprawdę, a widoki białych obłoków pod nami są nie do opisania! Ja mam lęk wysokości, lecz w samolocie dałam radę, to Wy też dacie. I tak mamy już 7 osób zdeklarowanych do wyjazdu do Barcelony. A dziś oglądałam program dokumentalny o powulkanicznych górach o nieziemskich kształtach w tureckiej Kapadocji i powiedziano, że to one zainspirowały Gaudiego, gdy budował swoje dzieła. Wklepcie sobie nazwę tureckiego miasta Goreme, obecnie chyba już martwego i widoki Was oszołomią!
Pogoda się poprawiła, a babcia nie chce iść na dwór, bo nie chce i już! Wyrwałam już wszystkie chwasty z ogrodu i chyba zacznę sadzić nowe, by pobyć trochę na świeżym powietrzu. Rano wypadłam tylko na dozwolone, przepisowe pół godzinki, lecz co to jest? Tyle co pół litra na dwóch, czyli nic!
Co dobrego Was dzisiaj spotkało, pochwalcie się!
Co dobrego? Obiad był dobry i z młodszymi córkami porozmawiałam. Uwiązana siedzę z babcią jak pies przy budzie. Dziadek już od tygodnia w szpitalu, babcia nie wychodzi na spacery, córka poleciała za ocean, a syn biega do pracy, dziadka odwiedzić, domu i psa siostry pilnować. Potrzebuję wyjść chociaż trochę, ale nie zostawię babci samej, bo ma różne dziwne pomysły i slabo chodzi, przewraca się. Siedzę jak królewna w zamkowej wieży i czekam, ale nie na księcia, tylko na wyjazd do domu.