Na wyjeździe #2

14 lipca 2013 16:17 / 3 osobom podoba się ten post
No więc jestem po przemiłym spotkaniu z panią socjolożką:)Pani pisze doktorat -jest to duzy projekt unijny dotyczący ogólnie migracji za pracą w UE i różnych problemów z tym związanych/rozłąka,warunkipracy,/.Nie tylko w odniesieniu opiekunek ale tez w innych zawodach.Pani jako,że jest Polką z urodzenia/mieszka w D od 7roku życia/przypadł rozdział "Migracje Polska -Niemcy".Rozmawiała juz z kilkoma dziewczynami z forum i chętnie porozmawialaby też z mężczyznami opiekunami.Jeśli jest ktoś chetny do takiej rozmowy proszę napisać do niej na FB.Nazywa się Jagoda Motowidło.Zaznaczam,że nie pyta absolutnie o to czy pracujemy na biało czy na czarno i ile zarabiamy,co wyraźnie zaznaczyła na początku rozmowy,- głównie interesuja ją relacje rodzinne ,nasze motywacje związane z wyjazdami itp.Spędziłam sympatyczne 2 godziny i mam dobre wrażenia z tego spotkania.Dziewczyna przyjechała z Bielefeld pociągiem,kilka razy się biedna przesiadała specjanie po to ,żeby pogadać-znaczy traktuje to poważnie i zalezy jej:)Teraz wybiera się specjalnie do Lęborka do innej forumowiczki.Wszystko pociagami bo nie ma prawka:)To mnie bardzo zdziwiło-młoda dziewczyna tutaj,studentka i bez prawka!Szok. Pochodzi z Górnego Śląska i chętnie porozmawialaby z osobami z tamtych terenów-będzie tam na początku sierpnia.
14 lipca 2013 19:17
Chętnie bym się podzielił swoim doświadczeniem.
Niestety. Jak mówią Niemcy - jestem "altmodisch" i z kont mam tylko konto w banku )).
Kasia!
Może jakaś inna forma kontaktu?

14 lipca 2013 20:21
podpowiedzcie prosze jaka firma wyslac paczke z D do PL kiedys wysylalam interpaczka
14 lipca 2013 20:23
misiekFfm

Chętnie bym się podzielił swoim doświadczeniem.
Niestety. Jak mówią Niemcy - jestem "altmodisch" i z kont mam tylko konto w banku :-))).
Kasia!
Może jakaś inna forma kontaktu?

W moim profilu jest mój meil ,w Twoim nie ,więc napisz mi na meila kontakt do siebie ,telefon czy inny jakis a ja jej napiszę na fejsie wiadomośc i zadzwoni do Ciebie.Pocztowe konto to masz chyba ?
14 lipca 2013 20:23
Witam !!!! Spacerek do miasta dobrze zrobil....podrodze lody...i wrocilam po 3 godz dziadek nic nie mowil... troche normalnego zycia zobaczyc...
14 lipca 2013 20:32
jagus

podpowiedzcie prosze jaka firma wyslac paczke z D do PL kiedys wysylalam interpaczka

A przez busa nie chcesz podac - szybko i bezpiecznie i nie wiem czy nie taniej jak poczta lub kurierem.
14 lipca 2013 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

W moim profilu jest mój meil ,w Twoim nie ,więc napisz mi na meila kontakt do siebie ,telefon czy inny jakis a ja jej napiszę na fejsie wiadomośc i zadzwoni do Ciebie.Pocztowe konto to masz chyba ?

No...
Aż taki staroświecki to nie jestem ;-). Po prostu zapomniałem w profilu wpisać adres e-mail.
Zaraz to naprawiam.
Dzięki!
14 lipca 2013 21:04
misiekFfm

No...
Aż taki staroświecki to nie jestem ;-). Po prostu zapomniałem w profilu wpisać adres e-mail.
Zaraz to naprawiam.
Dzięki!

Nieeeeeee????????????A już myslałam ,że się nam trafił na forum ostatni dżentelmen PRL-u :):):):):)
14 lipca 2013 21:05
kasia63

A przez busa nie chcesz podac - szybko i bezpiecznie i nie wiem czy nie taniej jak poczta lub kurierem.

ja tu nigdy nie widzialam busow polskich jestem na samym dole Niemiec
14 lipca 2013 21:07
Jagus - za "na dole mapy" moja pani od geografii wskaźnikiem lała po łapach:):):):Gdzie jesteś ,koło jakiego dużego miasta i gdzie tę paczusię chcesz podać?Zaraz coś poszperamy i wyszukamy:)Doczytałam ,żeś z zachodniopomorskiego jak ja-busów od nas jeździ do D bbb dużo  po całych Niemczech,nie zwróciłaś pewno uwagi.
14 lipca 2013 22:06
Dobranoc spijcie spokojnie,:)))))))))))))
15 lipca 2013 07:50 / 1 osobie podoba się ten post
Witam w poniedziałkowy poranek u mnie niestety dalej pochmurno,zero słońca,miłego dzionka.
15 lipca 2013 08:42 / 2 osobom podoba się ten post
mamusia2

Witam w poniedziałkowy poranek u mnie niestety dalej pochmurno,zero słońca,miłego dzionka.

Mamuska, do zjazdu coraz blizej, usmiechnij sie !!!!!! Co tam pogoda, wazne co w sercu!!! Milego dnia!!!
15 lipca 2013 09:00
Wstałam już , za oknem szaro i chłodno ( tak jest w ZIELONEJ GÓRZE) ale w domku. Zaczynam się zastanawiać od czego zacząc ogarniac ten dwumiesięczny bałagan. Przepraszam odkurzał,i podlewał kwiatki. Ale ja i tak muszę po swojemu i to jest mój największy problem.Że ja zawsze muszę po sowjemu sprzątnąć , a potem się dziwię że mój Misiek olewa porządki w domu, Ale cóz życie. Miłego dnia i spokojnej pracy życzę koleżankom wszystkim tym w DE przede wszystkim.
15 lipca 2013 09:20
kasia63

Jagus - za "na dole mapy" moja pani od geografii wskaźnikiem lała po łapach:):):):Gdzie jesteś ,koło jakiego dużego miasta i gdzie tę paczusię chcesz podać?Zaraz coś poszperamy i wyszukamy:)Doczytałam ,żeś z zachodniopomorskiego jak ja-busów od nas jeździ do D bbb dużo  po całych Niemczech,nie zwróciłaś pewno uwagi.

najblizsze miasto wieksze to Ravensburg do mnie 17 km jest, paczke chcialabym podac ok srody 24 lipca bo 31 koncze prace jakbys Kasiu mogla mi pomoc bede wdzieczna