Dla tych co maja doła 2

23 czerwca 2015 10:16 / 5 osobom podoba się ten post
janka70

Nie byla moja intencja nikogo atakowac, z pewnoscia zle zareagowalam. Podkreslalam to wielokrotnie . Przylkad podany przez Dode  na zasadzie skarzycie sie a sa ludzie , ktorzy sa sparalizowani spowodowa , ze cos we mnie peklo. Kazdy ma prawo do dolow . Napisalam  rowniez , ze mialam do czynienia z osobami w takim stanie , ale blzsza cialu koszula i moje zmaganie sie z moja tragedia  jest w tym momencie dla mnie najwazniejsze . Zrobilam to niezrecznie , ale mleko sie juz wylalo. Jeszcze raz przepraszam. Staram sie swoim postepowaniem jesli nie pomagac to przynajmniej nie szkodzic. Zycze wszystkim jak najmniej trosk i zgryzot bo to odbija sie paskudnie na zdrowiu.

Janeczko, mam nadzieję, że dziś troszeczkę lepiej:). Doda już wyraźnie określiła o jaki rodzaj dołkow jej chodziło.Twoje problemy nie mają z tym nic wspólnego.Nie musisz przepraszać, każdy rozumie.W takiej sytuacji jak twoja, niejednej z nas emocje wymknęły by się spod kontroli, ale dobrze, że wyrzuciłaś z siebie ból. Jesteś fajną, mądrą babką. Życzę Tobie szczerze znalezienia w tym wszystkim jakiegoś kompromisu, no i zdrowia dla Twojej córci i Ciebie.
23 czerwca 2015 10:20 / 7 osobom podoba się ten post
amelka

Arabrab, sa ludzie, ktorzy nie maja zdolnosci rozwiazywania problemow wlasnych.
Jak wiadomo, kazdy je ma. Zycie trwa dosc dlugo i przynosi nie tylko radosci same. Sa w nim chwile ciezkie, trudne i tragiczne.
Ci sami ludzie za to maja wyjatkowa zdolnosc do zawisci, zazdrosci i nienawisci wobec innych, ktorym wiedzie sie wedlug ich opinii lepiej, dostatniej i szczesliwie, czy bez bolu.
Kazdy z nas tutaj "zapitala" na obczyznie i nie mysli o zakladaniu kont czy fundacji. (tez nie mam nic przeciwko kontom czy fundacjom).
Ty Arabrab jestes z tych wlasnie, ktorzy staja w obronie tych pierwszych.
Sorry Arabrab, ale az zieje jadem z Twojej wypowiedzi. Jadem i zazdroscia, ze ktos ma, ze kupuje sobie cos tam, na co Ciebie nie stac.
Niesmak jednak pozostawiasz po sobie, bynajmniej. Nie pierwszy raz podjelas probe dopieczenia innym. Musze Ciebie zasmucic.
Proba nieudana. Plunelas jadem!
A moje super implanty maja sie super dobrze. Powiem wiecej-doskonale :-)))))

Mylisz się Amelko i to bardzo , bo zazdrosna nie byłam , nie jestem i nie będę jeśli idzie o sprawy materialne , bo wiem , że do grobu oprócz paczki fajek i zapalniczki w kieszeni nic mi potrzebne nie będzie ......i też Cię bardzo kocham
23 czerwca 2015 10:41 / 10 osobom podoba się ten post
Czytam jeszcze raz post Arabrab i szukam tej jej zazdrości że inni coś mają a jej nie stać.I jak boga kocham nigdzie czegoś takiego nie widzę. Basia o fajki się nie martw będę ci regularnie donosić jeśli będę żyć dłużej niż ty. Mimo ze jestem przeciwniczką palenia. Ale dla ciebie wszystko.:)
23 czerwca 2015 10:51 / 6 osobom podoba się ten post
Marta

Czytam jeszcze raz post Arabrab i szukam tej jej zazdrości że inni coś mają a jej nie stać.I jak boga kocham nigdzie czegoś takiego nie widzę. Basia o fajki się nie martw będę ci regularnie donosić jeśli będę żyć dłużej niż ty. Mimo ze jestem przeciwniczką palenia. Ale dla ciebie wszystko.:)

.....znaczy , że chociaż na jakąś " pojarkę " mogę liczyć ? ......Marto , jesteś człowiekiem o wielkim sercu :
23 czerwca 2015 11:13 / 3 osobom podoba się ten post
Możesz! Taki dymek sie będzie zawsze unosić że bez problemu wszyscy do ciebie trafią więc o zapalniczkę też się nie musisz martwić zawsze od jakiegoś znicza se przypalisz
23 czerwca 2015 11:37 / 4 osobom podoba się ten post
Marta

Czasami ktoś pisze że pracuje w ogrodzie ale nie doda że pracuje bo lubi albo zakopuje doła / dosłownie i w przenośni /
Więc reszta uświadamia ze nie należy to do obowiązków opiekunki.
Nie przesadzajmy że jest tu tylko obgadywanie i krytykowanie.
Życzliwości jest więcej.Bywają nieporozumienia ktos zostanie źle zrozumiany bo ktos opatrznie odczyta jego intencje.

A musi prosić na forum o pozwolenie?robi co uważa za stosowne i co chce.A w dokuczaniu nie lubianym osobom wręcz przodownikiem jesteś, ale nie bede odswiażała kotletów.

Czasu trzeba ,żeby zrozumieć forum i znaleźć swoje miejsce.Jeżeli nie masz mocnego wejścia i nie uzyjesz kilku mocnych słow to jesteś  mięczak.Późno to pojęłam ale wreszcie pojęłam.
23 czerwca 2015 11:39 / 3 osobom podoba się ten post
Przesyłam trochę pozytywnej energii do tego tematu. Widzę, że trochę się tutaj nakwasiło ;)  
23 czerwca 2015 11:43 / 2 osobom podoba się ten post
wercia

Przesyłam trochę pozytywnej energii do tego tematu. Widzę, że trochę się tutaj nakwasiło ;)  

Musi sie nakwasić żeby potem było słodko.
23 czerwca 2015 12:13 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko odczep się ode mnie.
23 czerwca 2015 12:24 / 18 osobom podoba się ten post
Dopiero teraz przeczytałam całość dyskusji, bo obecnie hasam w innych rejonach forum.
Jesli pozwolicie, pozwolę sobie na podsumowującą refleksję, dotyczącą naszych dołów i cierpień.
Nie ma możliwości,żeby owych dołów, jak to nazywacie, nigdy nie odczuwać. Ba, myślę, że bez cierpień nie ma człowieczeństwa,  i myślę,że własnie poprzez cierpienie określamy się jako ludzie.
Bez "dołów" nie powstałby żaden utwór literacki, a już na pewno żaden wiersz. Nie byłoby Mickiewicza, Słowackiego, Byrona, Goethego. Nie powstałby prawie żaden wartościowy obraz, bo te najciekawsze, najpiękniejsze wyrosły z cierpienia duchowego. Czy myślicie,że gdyby van Gogh był szczęśliwym, sytym i zadowolonym z siebie sybarytą stworzył by choć jeden obraz?
Ba, cała nasza cywilizacja i postęp nauki to tak naprawdę pokłosie cierpienia i bólu. Nie powstałaby medycyna, gdyby ludzie nie cierpieli i fizycznie i psychicznie, nie wynaleziono by koła, gdyby ból pleców i nóg ( owszem fizyczny, ale również psychiczny, bo to niemal zawsze idzie w parze) nie zmusił ludzi do szukania rozwiązań?
To, że jesteśmy ludźmi, że mamy zdolnośc tworzenia wszystkiego, cywilizacji, kultury,nauki, sztuki - to wszstko jest efektem cierpienia i poszukiwania dróg, aby to cierpienie zminimalizować. Nie ma ludzkości bez "dołów".
Myslę też, że cierpienia nie wolno relatywizować, nie ma cierpień większych i mniejszych, każdy ma swoje demony, swoje "trupy w szafie", swoje bóle.
Ja dzięki swoim dołom żyję, bo to doły zmuszają mnie do myslenia, do odczuwania, bez moich dołów byłabym niepełnym człowiekiem.
Zajmuję się amatorsko sztuką ( żadne wielkie mecyje, ot taka amatorszczyzna) i w okresie, kiedy chciałam odejść, to własnie wtedy stworzyłam najpiękniejsze swoje prace. Nie powstałyby, gdyby nie cierpienie. I to uratowało mi życie. Powinnam była wtedy ten ból odczuć oraz z nim walczyć - i tak też zrobiłam.
Pozdrawiam wszystkich biorących udział w dyskusji,i tych z lewa i tych z prawa i tych z centrum - bo każdy trochę racji ma.
Po tym "mundralińskim" wywodzie idę zająć się opisaniem  funkcjonowania mojego układu trawiennego,bo obiecałam dziewczynom - przyziemnie sprawy też są ważne. :)
Takie życie - zarówno sacrum jak i profanum. :))))))
23 czerwca 2015 12:38 / 3 osobom podoba się ten post
Marta

Mleczko odczep się ode mnie.

Bo niby co tym razem mi grozi.Kefir juz wypity?
23 czerwca 2015 13:08 / 3 osobom podoba się ten post
mleczko1

Bo niby co tym razem mi grozi.Kefir juz wypity?

A za mną depcze juz kefirek, czas zakupic i zrobić ziemniaki bryzgane!
23 czerwca 2015 13:36 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko1

A musi prosić na forum o pozwolenie?robi co uważa za stosowne i co chce.A w dokuczaniu nie lubianym osobom wręcz przodownikiem jesteś, ale nie bede odswiażała kotletów.

Czasu trzeba ,żeby zrozumieć forum i znaleźć swoje miejsce.Jeżeli nie masz mocnego wejścia i nie uzyjesz kilku mocnych słow to jesteś  mięczak.Późno to pojęłam ale wreszcie pojęłam.

Brawo Mleczko. Napisalas dokladnie to, o czym i ja chcialam, ale Ty zrobilas to lepiej ))
23 czerwca 2015 13:41 / 2 osobom podoba się ten post
Marta

To przeczytaj jeszcze razy z piec. Jak widac, dla Ciebie 2 razy, to zbyt malo.
23 czerwca 2015 13:44
wercia

A poczemu nakwasilo?
Nie kazda dyskusja musi byc nudna tylko daltego, ze wszyscy ze wszystkimi we wszystkim sie zgadzaja.