Internet w Niemczech

13 sierpnia 2014 20:56
ivanilia40

Właśnie,szczególnie w Burce ,bo inaczej by mnie ukamieniowali :))

eeeeee tam, ja o słoneczku - a Ty ........ głodnemu chleb na myśli :)))))))
13 sierpnia 2014 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Warto poczytać i zapamietać

http://www.fandroid.com.pl/nieodebrane-polaczenia-z-dziwnych-numerow-uwazaj-na-nie,6325

po tym telefonie sprawdzałam i okazało się że ten numer to republika MALII 
05 września 2014 07:05
szukam pomocy gdyż często mam problem w doladowaniu internetu z aldi talk.Po wpisaniukodu dolad.nie chce mi sie przełączyć na 30dni, po prostu nie przełacza sie z 24godz.Poza tym, najdziwniejsze było to , ze połoczono poprzez medionconnection.Dlaczego tak sie dzieje?pytam bo niedlugo ta operacja znow mnie czeka,nie rozumiem co zle robie?
05 września 2014 07:13
Mam też z Aldi.I pamiętam,że jak byłam bardziej na wschodzie,to też długo czekałam na potwierdzenie doładowania na 30 dni.Teraz doładowuję wpisując ten numer bezpośrednio do tej tabelki ,pojawiającej się na ekranie laptopa-i idzie dość szybko.
W ustawieniach,jak dzwonisz,mówią,że jak masz tą opcję i pieniądze na koncie-to doładuje się automatycznie.Teraz to przetestuję,bo nie dowierzam.Nawet już doładowałam konto,choć miesiąc internetu kończy mi się za ok tydzień-i będę kontrolować.Może też doładuj już teraz i tylko sprawdzaj potem,czy w tym konkretnym dniu masz właczona właściwą taryfę?
05 września 2014 07:19
dzieki impala, strasznie to irytujące czaasami, ale zobaczymy,sprobuje jak radzisz.
05 września 2014 07:37
Tylko pamiętaj,patrz zawsze przed włączeniem internetu co masz w dolnym rogu tabelki napisane-jaką masz taryfę.
Aaa-jeszcze jedno.Jak doładowałam konto teraz,w trakcie trwania obecnego doładowania-to naturalnie znowu-natychmiast pojawiło mi się to wstrętne coś,e mam zabukowany internet na taryfę po 24 godz.kliknęłam na sprawdzenie-i tam było OK-a za chwiolę wyświetliło mi właściwą info.
Może żeby się nie denerwować zrób to doładowanie jak już zamkniesz kompa przed snem.PA
05 września 2014 13:03
Mam pytanie,,miałam zainstalowaną próbna wersję Norton,która mi sie wczoraj skończyła,,chcialam ponownie zainstalowac próbną na miesiąc Nortona ale po zainstalowaniu wyskakuje mi ten komunikat ze komputer nie jest chroniony odnów subskrypcję,,,ale ja narazie nie chce kupowac,dopiero jak wróce do domu.Dlaczego nie moge zainstalować drugi raz próbnej wersji...
05 września 2014 14:38
iwunia

Mam pytanie,,miałam zainstalowaną próbna wersję Norton,która mi sie wczoraj skończyła,,chcialam ponownie zainstalowac próbną na miesiąc Nortona ale po zainstalowaniu wyskakuje mi ten komunikat ze komputer nie jest chroniony odnów subskrypcję,,,ale ja narazie nie chce kupowac,dopiero jak wróce do domu.Dlaczego nie moge zainstalować drugi raz próbnej wersji...

Po odinstalowaniu zostaly jeszcze klucze w rejestrze z informacjami m.in. o tym ze wykorzystalaś juz wersje próbną.  Trzeba by je wykasowac. Prawdopodonie na dysku zostaly tez jakies pliki nortona.

05 września 2014 15:50
filip

Po odinstalowaniu zostaly jeszcze klucze w rejestrze z informacjami m.in. o tym ze wykorzystalaś juz wersje próbną.  Trzeba by je wykasowac. Prawdopodonie na dysku zostaly tez jakies pliki nortona.

Dzieki,bede próbowała jakiś inny...

06 września 2014 15:13
witajcie!
Od 3 dni jestem w Niemczech i oczywiście nie było tu neta.Kupiłam sticka w Aldiku z jakimś gratisem w postaci 10e.Kartę zarejestrowałam,ale oczywiście mam taryfę 24h i nie mogę zmienić.Nie wiem też jak sie dostać do tych gratisowych 10 e. Czy ktoś jest biegły w tych sprawach?Pliss :)
06 września 2014 15:15 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

witajcie!
Od 3 dni jestem w Niemczech i oczywiście nie było tu neta.Kupiłam sticka w Aldiku z jakimś gratisem w postaci 10e.Kartę zarejestrowałam,ale oczywiście mam taryfę 24h i nie mogę zmienić.Nie wiem też jak sie dostać do tych gratisowych 10 e. Czy ktoś jest biegły w tych sprawach?Pliss :)

cofnij się o kilka/kilkanaście stron, też miałam przeboje z tym aldikowskim netem, niestety już nie pamiętam jak to miało być.
06 września 2014 15:16
zaraz będę szukać.A też miałaś starter z bonusem 10e?
06 września 2014 15:19 / 1 osobie podoba się ten post
kasiakwiecien

zaraz będę szukać.A też miałaś starter z bonusem 10e?

to jest tak, że kupujesz ten starter (taka wielka broszura) za 13,99e (?) i na niej masz 10e na start. Jak  ustawisz taryfe 24h, to ci zeżrę kasę w 3 dni ;/ a poźniej NIBY musisz kupic kolejne doladowanie  za 15e, bo wlasnie tyle kosztuje taryfa na caly mieisac. to jest poronione tak w ogóle....
06 września 2014 15:19
hej :)
06 września 2014 15:21 / 1 osobie podoba się ten post
jakież to szczęście, że na tej sztelli mam neta, za którego nie płacę ani centa.