Internet w Niemczech

13 września 2014 22:01
Medion mobile
13 września 2014 22:02
marshall.area

Medion mobile

Nic z tego nie rozumiem :))))
Medion Mobile - to jest właśnnie Verbindungsassistent !!
13 września 2014 22:03
aldi talk 4.2
13 września 2014 22:06
marshall.area

aldi talk 4.2

To nadal przecież Verbindungsassistent :))))
wygląda tak jak na tym obrazku ?
http://www.alditalk.de/sued/hilfe_und_service/_doc/Anleitungen/Web-Stick-Anleitung.pdf
13 września 2014 22:12
tak, tylko że to co jest na pulpicie tego medion mobile to aktywne jest tylko sms i einstelungen, ale nic tam nie idzie robić.power i siła sygnału nie działa, kontrolka na czerwono, jakby coś nie włączało tego programu,
13 września 2014 22:17
marshall.area

tak, tylko że to co jest na pulpicie tego medion mobile to aktywne jest tylko sms i einstelungen, ale nic tam nie idzie robić.power i siła sygnału nie działa, kontrolka na czerwono, jakby coś nie włączało tego programu,

Co rozumiesz pod "kontrolka na czerwono"?
pod guzikiem do łączenia z netem jest może czerwona kulka z napisem: bitte Gerät anschliessen ?
13 września 2014 22:17
a wez zobacz na kompie na niebieskim pasku tam gdzie masz dostępo do netu.mi się keidys tak zrobiło,samo że mi zaznaczyło tam na pasku zamiast ALDI TAKL VERBIDUNGASSISTENS to MEDION CONNECTION i zeżarło mi doładowanie w godzine na tym Medionie,dopiero jak zaznaczyłam ALDITALK to było normalnie,ale i tak jak masz 0,1e.to nic nie zdziałasz ,musisz doładowanie kupić.
13 września 2014 22:18
Gabrysia

Co rozumiesz pod "kontrolka na czerwono"?
pod guzikiem do łączenia z netem jest może czerwona kulka z napisem: bitte Gerät anschliessen ?

tak
13 września 2014 22:26 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

tak

Czyli masz niepodłączony Stick !!

-zamknij program Medion Mobile, wyjmij Sticka i po kilku minutach włóż ponownie i spróbuj połączyć się z netem.

Jeśli to nie pomoże, to spróbuj na innym gniździe USB (być może to gniazdo uszkodzone....albo to jest USB3 .....Stick powinien być podłączony do USB2 !)

Jeśli zmiana USB nie pomoże - to najprawdopodobniej Stick uszkodzony
13 września 2014 22:30
Gabrysia

Czyli masz niepodłączony Stick !!

-zamknij program Medion Mobile, wyjmij Sticka i po kilku minutach włóż ponownie i spróbuj połączyć się z netem.

Jeśli to nie pomoże, to spróbuj na innym gniździe USB (być może to gniazdo uszkodzone....albo to jest USB3 .....Stick powinien być podłączony do USB2 !)

Jeśli zmiana USB nie pomoże - to najprawdopodobniej Stick uszkodzony

serdecznie dziękuję tobie i wszystkim co pisali. jutro sprawdzę tą opcję
13 września 2014 22:36 / 1 osobie podoba się ten post
jest jeszcze jedna możliwość:
-nie zinstalowały się wszystkie sterowniki w Verbindungsassistencie (program MedionMobile).
Wtedy (po wyjęciu Sticka) trzeba odinstalować program i na nowo zainstalować.

Mam nadzieję, że coś pomoże :)
Dobranoc
14 września 2014 07:00
Jak najbardziej może być tak ,jak Gabrysia wyżej napisała,wtedy musisz postąpić ,tak jak instruuje Gabrysia. Ale może być też tak,że jeśli tego sticka uzywałeś wczesniej do jakiegoś innego mobilnego netu,to może masz jeszcze stary sterownik na komputerze,i on może przeszkadzać w funkcjonowaniu Verbindungassistenta.W takim wypadku musiałbyś stary sterownik odinstalować,albo go wyłączyć.

14 września 2014 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
udało mi się to zrobić, tzn. odpalić neta z aldi, ale nie przez ten program verbind... tylko przez mój oryginalny ze sticka, tylko że musiałem ściągnąć ze strony jak ustawić aldi-apn,serwer itp. i działa ;)
14 września 2014 09:00
z tej strony ściągłem sobie ustawienia do mojego oprogramowania ; http://www.surf-stick.net/e-plus-apn-einstellungen.html
14 września 2014 09:01
szukanie i kombinowanie zajmuje dużo czasu, a ten czas wolny to najbardziej powinienem przeznaczyć na niemiecki ;)