Internet w Niemczech

13 września 2014 14:27
marshall.area

jak weszłem na konto aldi to pokazuje mi że mam 0.01e, to chyba netu nie będzie? za ile trzeba doładować? i czy można przez telefon,internet?

no to nie będzie ....czym tak wykorzystałeś?
Doładuj najlepiej 15e (kupuje się w kasie Aldi - bon kasowy z kodem doładowania: Aufladenummer)
13 września 2014 14:38
no nie wykorzystałem, ale teraz coś poklikałem i jest ; Flatrate, może będzie net
13 września 2014 14:42
marshall.area

no nie wykorzystałem, ale teraz coś poklikałem i jest ; Flatrate, może będzie net

No, to wynika z tego, że tym "klikaniem" zabukowałeś sobie opcję L  :)))
czyli już wszystko OK!
13 września 2014 16:11
ale i tak nie łączy
13 września 2014 16:21
A ja mam internet w telefonie z lebara wykupilam pakiet a 9,99 na m-ci to chociaz mnie ratuje bo niby mialam miec stacjonarny ale jak przyszlo co do czego to ani neta ani telefonu na pl (ograniczenie minut bo teuer)
13 września 2014 17:19
marshall.area

ale i tak nie łączy

a zaintalowałeś Verbindungsassistenta (ten link, który ci podałam na zielono)?

Wtedy otworzy Ci sie okienko jak na tej stronie:
http://www.alditalk.de/sued/hilfe_und_service/_doc/Anleitungen/Web-Stick-Anleitung.pdf

to jest program przez który się łączysz.
Przed wejściem w internet koniecznie sprawdź, co masz na dole po lewej stronie jako "Gewählte Flatrate"
Za pomocą tego programu łatwo doładujesz konto na podstawie Aufladenummer z bonu kasowego, ustawisz/zmienisz Flatrate, sprawdzisz ile masz na koncie itd.

PS - nie bardzo rozumiem w jaki sposób sprawdziłeś, ze masz na koncie 0,01e .....masz założone konto "Mein ALDI TALK" czy przez telefon?

13 września 2014 21:40
weszłem na strone aldi i tam jest wejście moje konto. tam się okazało że ;Mein Tarif

Gestalten Sie Ihren persönlichen ALDI TALK Tarif.

Hier können Sie ALDI TALK mit Ihren Wünschen wachsen lassen und Ihren persönlichen ALDI TALK Tarif gestalten: einfach Optionen aktivieren, abbestellen oder Neues High-Speed–Volumen für Ihre Internet-Flatrate bzw. Ihr ALDI TALK Paket buchen.
Tarif
MEDIONmobile
Option Paketpreis Füllstand Laufzeitende
Internet-Flatrate L :
High-Speed bis 1500 MB Datenvolumen für nur 9,99 EUR pro Monat. Optimal für die Nutzung mit einem Tablet PC.

9,99 €

Flatrate
12.10.2014
MEIN GUTHABEN: *
0,01 € Aktualisieren
INKLUSIVEINHEITEN: *
13 września 2014 21:44 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

weszłem na strone aldi i tam jest wejście moje konto. tam się okazało że ;Mein Tarif

Hier können Sie ALDI TALK mit Ihren Wünschen wachsen lassen und Ihren persönlichen ALDI TALK Tarif gestalten: einfach Optionen aktivieren, abbestellen oder Neues High-Speed–Volumen für Ihre Internet-Flatrate bzw. Ihr ALDI TALK Paket buchen.
Tarif
MEDIONmobile
Internet-Flatrate L :
High-Speed bis 1500 MB Datenvolumen für nur 9,99 EUR pro Monat. Optimal für die Nutzung mit einem Tablet PC.

9,99 €

Flatrate
12.10.2014
0,01 € Aktualisieren

I Ty mi kurde będziesz pitolił , że nie znasz dobrze niemieckiego !!!... Mamuńciu , toż Ty jak rasowy Germanista piszzesz !!!!-:)))))))
13 września 2014 21:45 / 1 osobie podoba się ten post
skopiowałem ;)
13 września 2014 21:46
w pakiecie startowym jest 10e ale chyba na rozmowy,bo jest inna taryfa, jak doładuję za 15 euro to będe miał na neta 25 czy 15 e?
13 września 2014 21:46
marshall.area

skopiowałem ;)

E , a ja już myślałam , że Cię tak koleżanki wyćwiczyły ! -:))))))
13 września 2014 21:52
marshall.area

Tarif
MEDIONmobile
Internet-Flatrate L :

9,99 €

Flatrate
12.10.2014
0,01 € Aktualisieren

Czyli założyłeś konto "Mein ALDI TALK" - OK :)  przez to konto też możesz wszystko kontrolować.

Najprawdopodobniej nie możesz się połączyć z netem, bo:
1) nadal nie masz zainstalowanego Verbindungsassistenta,
lub
2) równoczesnie korzystasz z innego połączenia inetrnetowego (np. WiFi). W tym wypadku trzeba rozłączyć internet, otworzyć Verbindungsassistenta i się przez niego połączyć (wcisnąć guziczek "verbinden").
13 września 2014 21:56
Gabrysia

Czyli założyłeś konto "Mein ALDI TALK" - OK :)  przez to konto też możesz wszystko kontrolować.

Najprawdopodobniej nie możesz się połączyć z netem, bo:
1) nadal nie masz zainstalowanego Verbindungsassistenta,
lub
2) równoczesnie korzystasz z innego połączenia inetrnetowego (np. WiFi). W tym wypadku trzeba rozłączyć internet, otworzyć Verbindungsassistenta i się przez niego połączyć (wcisnąć guziczek "verbinden").

Verbindungsassistenta mam to ale próbowałem się łączyć przez inne oprogramowanie sticka i cały czas mnie rozłącza. A przez ten Verbindungsassistenta, to wogóle nie reaguje, nawet nie można tam nic ustawiać, wszystko w ustawieniach jest prawie puste
13 września 2014 21:57 / 1 osobie podoba się ten post
marshall.area

w pakiecie startowym jest 10e ale chyba na rozmowy,bo jest inna taryfa, jak doładuję za 15 euro to będe miał na neta 25 czy 15 e?

nieprawda!!!
pakiet startowy jest ten sam na internet i rozmowy komórkowe - to od ciebie zależy na co go przeznaczysz, co zabukujesz.
Jak widać z twojego konta masz zabukowaną opcję L na internet i zostało ci 0,01e .....więc nawet nigdzie nie uda ci się zadzwonić.

Jak doładujesz 15e ....to możesz zmienic na opcję XL, ale będzie obowiązywać dopiero po zakończeniu opcji L (za 30 dni).
13 września 2014 21:58
marshall.area

Verbindungsassistenta mam to ale próbowałem się łączyć przez inne oprogramowanie sticka i cały czas mnie rozłącza. A przez ten Verbindungsassistenta, to wogóle nie reaguje, nawet nie można tam nic ustawiać, wszystko w ustawieniach jest prawie puste

A jakie jest to inne oprogramowanie - jakiś Mobile Partner?