Możesz przecież ustawić przez Verbindungsassistenta (bez wchodzenia do neta)
Możesz przecież ustawić przez Verbindungsassistenta (bez wchodzenia do neta)
przez tego Verbindungassistenta nie chciało mi zmienić.Bo mi pisało,że mam już inną taryfę.Ale na stronie aldi znalazłam coś weiter zur Buchnung-może uda mi się tu coś zmienić?
No przecierz wyjaśniłam dlaczego nie chce ci zmienić :))))
Dopóki masz aktywną opcję dobową - to nic nie zmieni !
Musisz odczekać do jej końca i bez wchodzenia w internet zmienić - wtedy się uda
Gabrysia,nie denerwuj się na mnie... :) Ja sama wiem,że jestem głąbem do kwadratu... :))))
pisze tak inkl.10E startguthaben,
Mam karte do internetu z aldi, na początku jak podłączyłem do stika nie było sygnału, potem wsadziłem do komórki karte i też nie było, po 2 dniach kapłem się i zarejestrowałem karte przez internet u sąsiadki. Sygnał się pojawił ale jeszcze nie łączy z netem, czy tak ma być? jeśli tak to długo się nie podlączę do netu? do 6 godzin? czy może jeszcze coś trzeba zrobić/ustawić?
Mam karte do internetu z aldi, na początku jak podłączyłem do stika nie było sygnału, potem wsadziłem do komórki karte i też nie było, po 2 dniach kapłem się i zarejestrowałem karte przez internet u sąsiadki. Sygnał się pojawił ale jeszcze nie łączy z netem, czy tak ma być? jeśli tak to długo się nie podlączę do netu? do 6 godzin? czy może jeszcze coś trzeba zrobić/ustawić?
Marshall, podstawowe pytanie: Stick jest kupiony w Aldiku, czy "obcy"?
Domyślam się, że jednak niealdikowy ....w takim przypadku musisz ściągnąć i zainstalować na swoim kompie ten program:
MEDIONmobile Verbindungsassistent für Windows
-przez niego możesz wszystko obsługiwać (doładowanie, zmiana opcji, łaczenie z netem itd).
Jesli sygnał sie pokazuje - tzn. że karta SIM jest prawidłowo zarejestrowana, a teraz (bez wchodzenia w internet) trzeba ustawić odpowiednią opcję 30-dniową.
Są różne opcje 30-dniowe:
S, M, L i XL -ta ostatnia najkorzystniejsza bo limit 5 GB na 30 dni, ale trzeba mieć na koncie 15e, aby ją uruchomić.
Jesli masz na koncie 10e (i nie chcesz doładowywać) możesz ustawić opcję L za 9,99e (1,5 MB na 30 dni - powinno starczyć na samo serfowanie, bez TV, video itp).
Jak odpiszesz - to ci podam co dalej zrobić.
chyba napisałaś najkonkretniej jak tylko się dało, poproszę o dalsze wskazówki, dokładnie, ja mam swój stick. Jesteś Bystra ;) dziękuję