Co dzisiaj gotujesz na obiad? 13

02 kwietnia 2018 16:48 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Gitzibraten , raratuille-catering i własnoręcznie upieczone z rozmarynem ziemniaki.

Co to jest gitzibraten? Czy to nie jest przypadkiem odmiana mięsa?
03 kwietnia 2018 09:40 / 4 osobom podoba się ten post
Barszcz czerwony z kiełbasą i ziemniakami.
03 kwietnia 2018 10:37 / 5 osobom podoba się ten post
Zupa zacierkowa, zabielana. 
03 kwietnia 2018 10:51 / 4 osobom podoba się ten post
Naleśniki z twarogiem, na słodko.
03 kwietnia 2018 19:11 / 3 osobom podoba się ten post
Nic . Czyścimy lodówkę .
03 kwietnia 2018 19:12 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie obiad wczorajszy  też smakował 
03 kwietnia 2018 21:16 / 5 osobom podoba się ten post
Kartofle, marchewka,podsmazana kielbasa. Zostala nam ze swiat to zrobilam prosty obiad i mam na 2 dni spokoj
04 kwietnia 2018 12:19 / 2 osobom podoba się ten post
Pierś kurczaka z ryżem i sałata.
04 kwietnia 2018 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
Nie w tym temacie piszę  ja nie gotuje, ja dzisiaj w drodze wyjątku zjem obiad juz przygotowany. Ziemniaki, jajko sadzone, fasolka szparagowa z masełkiem i bułeczką. No cóz, czym chata bogata ........

04 kwietnia 2018 13:09 / 2 osobom podoba się ten post
ja dziś mam zupe pieczarkową, z kartofelkami i makaronem oraz kiełbaskami wiener
04 kwietnia 2018 13:10 / 3 osobom podoba się ten post
Pozbierałam wszystkie poświąteczne mięsa (kupowałam razem z Pdp,, ja bym mniejsze ilości nam wzięła) i zrobiłam zapiekankę na patelni z warzywami i rozbitymi jajkami. A potem pozbieram wszystkie jajka gotowane co jeszcze są (dziś przybyły dwa, to chyba ostatni prezencik świąteczny) i sałatkę zrobię. To szaleństwo tutaj z tym obdarowywaniem się słodyczami. To tylko tutaj, czy wszędzie?
04 kwietnia 2018 15:30 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Pozbierałam wszystkie poświąteczne mięsa (kupowałam razem z Pdp,, ja bym mniejsze ilości nam wzięła) i zrobiłam zapiekankę na patelni z warzywami i rozbitymi jajkami. A potem pozbieram wszystkie jajka gotowane co jeszcze są (dziś przybyły dwa, to chyba ostatni prezencik świąteczny) i sałatkę zrobię. To szaleństwo tutaj z tym obdarowywaniem się słodyczami. To tylko tutaj, czy wszędzie?

Też tak trafiałam, ale .........................nie wszedzie jest tak 
04 kwietnia 2018 15:45 / 1 osobie podoba się ten post
Werska

Ja tez dostalam wiele slodyczy, ze wcale nie musze nic kupowac na prezenty jak bede wracala do PL bo mi wystarczy. 
04 kwietnia 2018 15:48 / 3 osobom podoba się ten post
dzisiaj miałam krupnik z kurczaczkiem mniam
05 kwietnia 2018 10:13 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj dziadzio zamówił ziemniaki, sadzone z cebulą i ogórki w occie. Zaoferował, że będzie obierał ziemniaki i to mi się podoba.