Co to jest gitzibraten? Czy to nie jest przypadkiem odmiana mięsa?

Co to jest gitzibraten? Czy to nie jest przypadkiem odmiana mięsa?
Typowe szwajcarskie danie - takie sobie było.
Czytałam, że w Szwajcarii mają dobre sery.
Sery mają bardzo dobre i duży wybór. Co do mięsa to jedzą sporo jagnięciny i koźlęciny i ta pieczeń własnie z takiego mięsa była. Jak jest dobrze zrobiona-ujdzie, ale to kwestia gustu. Ja nie przepadam.
Sery mają bardzo dobre i duży wybór. Co do mięsa to jedzą sporo jagnięciny i koźlęciny i ta pieczeń własnie z takiego mięsa była. Jak jest dobrze zrobiona-ujdzie, ale to kwestia gustu. Ja nie przepadam.
Przez 5 1/2 roku najadłam sie tych specjałów . Jadnięcina ujdzie , ale kozina to trzeba być specem, żeby pyrządzić . W domu capi :-( . Podgladałam jak to sie robi i nawet polubiłam po jakimś czasie . Trzeba zastosować mały myk i wtedy jest dobra. W tym czasie żadnych mięs nie jadłam, aaa jeszcze wołowinę takie to klimaty były :lol3: .