Co dzisiaj gotujesz na obiad? 13

07 kwietnia 2018 08:06 / 4 osobom podoba się ten post
dzisiaj będzie zupa koperkowa
07 kwietnia 2018 08:39 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj u mnie na zyczenie dziadka spaghetti.
07 kwietnia 2018 08:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dzisiaj u mnie na zyczenie dziadka spaghetti.:lubie_gotowac:

A dawno nie jadłam ,białe serowe z kiełbaską albo mocno pomidorowe mniam !   ale niby jeszcze nie zgłodniałam po świętach :))  przeciez . Żarłoki tak juz mają   Smacznego !
07 kwietnia 2018 09:04 / 4 osobom podoba się ten post
Ja mam dzisiaj bitki wołowe z kasze gryczaną do tego sałata zielona. Do popicia coś też się znajdzie.
07 kwietnia 2018 09:33 / 2 osobom podoba się ten post
Odgrzewam zapiekankę z przedwczoraj. Zaraz idę po mięso i pieczywo, ale nie mam konkretnych planów- palcem pokażę co mi wpasnie w oko.
07 kwietnia 2018 11:39 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Odgrzewam zapiekankę z przedwczoraj. Zaraz idę po mięso i pieczywo, ale nie mam konkretnych planów- palcem pokażę co mi wpasnie w oko.

Metoda dobra. Ja tak samo robie pokazuje palcem co ma byc!!!!Grunt to radzic sobie. 
07 kwietnia 2018 11:41 / 2 osobom podoba się ten post
Idę poszukać, duże zakupy w poniedziałek , dzisiaj tylko mleko i sok dla pdp
07 kwietnia 2018 12:35 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Metoda dobra. Ja tak samo robie pokazuje palcem co ma byc!!!!Grunt to radzic sobie. :upup:

Mam wrażenie, że dwie pracownice w mięsnym lubią pokazać co to nie one, i  wymagają ode mnie szczegółowych instrkcji, Dwie inne jakoś rozumieją o co mi chodzi- jakieś słowo, ruch ręką i ok. Dziś przy wędlinach dama za ladą nie wiedziała, co chcę a starsza pani obok zrozumiała i jej powiedziała- dwukrotnie. To drobiazgi, ale trochę cierpliwości by im nie zaszkodziło...
07 kwietnia 2018 16:57 / 3 osobom podoba się ten post
Werska

Mam wrażenie, że dwie pracownice w mięsnym lubią pokazać co to nie one, i  wymagają ode mnie szczegółowych instrkcji, Dwie inne jakoś rozumieją o co mi chodzi- jakieś słowo, ruch ręką i ok. Dziś przy wędlinach dama za ladą nie wiedziała, co chcę a starsza pani obok zrozumiała i jej powiedziała- dwukrotnie. To drobiazgi, ale trochę cierpliwości by im nie zaszkodziło...

Kiedys na dziale miesnym chcialam kupic udka kurze-poprosilam o kilka sztuk,a pani grzecznie zapytala z jakiego zwierzecia sobie zycze.Dla mnie to pytanie bylo zaskoczeniem
08 kwietnia 2018 13:34 / 1 osobie podoba się ten post
Jedliśmy sałatę lodową ze śmietaną, ziemniaki z koperkiem i schab z sosem.
W niedzielę rozkładam biały obrus, ładne żółte serwetki. Lubię wyróżnić ten dzień od innych.
08 kwietnia 2018 13:38 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Kiedys na dziale miesnym chcialam kupic udka kurze-poprosilam o kilka sztuk,a pani grzecznie zapytala z jakiego zwierzecia sobie zycze.Dla mnie to pytanie bylo zaskoczeniem

Wiesz co ja robię? Daję sprzedawczyni kartkę, tam ma zapisane zamówienie od dziadzia.
09 kwietnia 2018 18:26 / 2 osobom podoba się ten post
A ja dzis mam kluski z serem i skwarkami.Tak mi ktoras z dziewczyn narobila smaka,ze musialam to zrobic.Ciekawe czy dziadek bedzie jadl.Jak nie to mam zupe chlebowa
09 kwietnia 2018 19:50 / 2 osobom podoba się ten post
ewelincia

A ja dzis mam kluski z serem i skwarkami.Tak mi ktoras z dziewczyn narobila smaka,ze musialam to zrobic.Ciekawe czy dziadek bedzie jadl.Jak nie to mam zupe chlebowa

To ja takiego smaka narobilam. Wracam w piatek do PL. Dzwoni do mnie corka z moim partnerem i pytaja na co mam ochote jak wroce? A ja im mowie , ze na kluski z serem i skwarkami. Mieli niezly ubaw. 
09 kwietnia 2018 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
Ja napisze co jutro gotuję, dzisiaj juz musztarda po obiedzie .

Jutro zupa z młodą kapustą i zasmażką . I to wsio, nie będzie mnie w domu to i obiad einfach.
09 kwietnia 2018 22:43 / 1 osobie podoba się ten post
Dusia1978

To ja takiego smaka narobilam. Wracam w piatek do PL. Dzwoni do mnie corka z moim partnerem i pytaja na co mam ochote jak wroce? A ja im mowie , ze na kluski z serem i skwarkami. Mieli niezly ubaw. :gotowanie::smiech3:

Dziadkowi tez smakowalo,zdziwiony tylko,ze ser byl z cukrem.
Jednak polski ser jest bardziej suchy i inaczej smakuje.
Dusia smacznego.