Co dzisiaj gotujesz na obiad? 13

24 kwietnia 2018 06:33 / 1 osobie podoba się ten post
Będą schabowe z ziemniakami, nad surówką się zastanowię.
25 kwietnia 2018 07:28 / 1 osobie podoba się ten post
Kaczka w właściwie najsmaczniejsza jej część już sie piecze . Do tego ziemniaczki i brukselka w sosie serowym .
Dzisiaj robie też bakłażana grillowanego . Smaże na oliwie dodaję cebulkę, dużo czosnku , kapary i doprawiam na ostro. To danie typowo włoskie, bo tam jadłam po raz  pierwszy i rozsmakowałam sie w nim . Pyszne , pyszne .

A to danie zrobię w sobotę . Moi goście to "makroniarze" znalazłam w sam raz .http://www.greenscarf.pl/makaron-z-baklazanem-pomidorami-i-kaparami/
25 kwietnia 2018 07:28
Kaczka a właściwie najsmaczniejsza jej część już sie piecze . Do tego ziemniaczki i brukselka w sosie serowym .
Dzisiaj robie też bakłażana grillowanego . Smaże na oliwie dodaję cebulkę, dużo czosnku , kapary i doprawiam na ostro. To danie typowo włoskie, bo tam jadłam po raz  pierwszy i rozsmakowałam sie w nim . Pyszne , pyszne .

A to danie zrobię w sobotę . Moi goście to "makroniarze" znalazłam w sam raz .http://www.greenscarf.pl/makaron-z-baklazanem-pomidorami-i-kaparami/
25 kwietnia 2018 08:04 / 1 osobie podoba się ten post
Schabowe zapiekane z serem, ziemniaczki i warzywa z wody polane maslem. Smacznego. 
25 kwietnia 2018 08:09 / 2 osobom podoba się ten post
Schabowy , ziemniaki , brokuł, sałata , pdp catering plus galaretką z sosem
25 kwietnia 2018 21:06 / 2 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone z cebulą, ziemniaki obrane przez dziadzia, sos pomidorowy i buraczki.
26 kwietnia 2018 10:16 / 2 osobom podoba się ten post
Koniec obijania się :) Czas się brać za obiad. Dziś placki ziemniaczane ,gulasz i sałata. Do popicia coś się znajdzie...
26 kwietnia 2018 11:33 / 3 osobom podoba się ten post
Od kiedy pracuje jako opiekunka to prawie zawsze mam 2 osoby,tak mi jakos wygodniej.Teraz babka jest w szpitalu wiec jestem tylko z dziadkiem.Nawet nie myslalam,ze moze byc tak fajnie.Gotuje co chce i na co mamy ochote.Zamawiana pizza z pizzerii,jedzenie od Turka.Dzis beda spetzle z zoltym serem.Raj na ziemi
26 kwietnia 2018 16:16 / 3 osobom podoba się ten post
Ja ugotowałam sobie dzisiaj Spargel, ziemniaki i kiełbaska pieczona.
27 kwietnia 2018 15:53 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj serwowałam zupę jarzynową z kiełbasą i dużymi kawałkami ziemniaka.
27 kwietnia 2018 16:07 / 1 osobie podoba się ten post
ela.p

Dzisiaj serwowałam zupę jarzynową z kiełbasą i dużymi kawałkami ziemniaka.

Jak bylam w przedszkolu,to scigalismy sie -kto polknie wiekszego ziemniaka z zupy,bez gryzienia.Czesto gesto mozna bylo pozniej policzyc ile kto polknal.
27 kwietnia 2018 16:14 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Jak bylam w przedszkolu,to scigalismy sie -kto polknie wiekszego ziemniaka z zupy,bez gryzienia.Czesto gesto mozna bylo pozniej policzyc ile kto polknal.

Ja bym się udusiła. Wszystko gryzę, dziadzio lubi rozgniatać ziemniaki widelcem.
28 kwietnia 2018 06:51 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj szybciutko. Ziemniaczki, jajka sadzone i sałata za śmietaną.
Na deser szarlotka z beza. Właśnie się piecze.
Smacznego. 
28 kwietnia 2018 15:37 / 2 osobom podoba się ten post
Gołąbki z sosem pomidorowym , z dużą ilością krojonej natki pietruszki , ogórki ze śmietaną .
28 kwietnia 2018 15:38 / 1 osobie podoba się ten post
ewelincia

Od kiedy pracuje jako opiekunka to prawie zawsze mam 2 osoby,tak mi jakos wygodniej.Teraz babka jest w szpitalu wiec jestem tylko z dziadkiem.Nawet nie myslalam,ze moze byc tak fajnie.Gotuje co chce i na co mamy ochote.Zamawiana pizza z pizzerii,jedzenie od Turka.Dzis beda spetzle z zoltym serem.Raj na ziemi

Masz nowoczesnego dziadka he he.)