Co dzisiaj gotujesz na obiad? 13

04 maja 2018 15:03 / 2 osobom podoba się ten post
Ja dziś na sałatkę poluję, jeszcze nie wiem jaką, bo za chwilę sobie dopiero znowu zrobię wycieczkę do Lidla, który mam przez płot. Ale za to wczoraj upichciłam pyszną podróbkę placka po węgiersku: wyszło po polsku, bo wrzuciłam w to wieprzowinkę i ogóra kiszonego ;) Niedługo przetestuję to na zleceniu, tylko w wersji zdecydowanie mniej pikantnej.
04 maja 2018 21:44 / 2 osobom podoba się ten post
U nas byly cale kartofle,szpinak,mieso
04 maja 2018 21:49 / 1 osobie podoba się ten post
terenia99

Ja dziś na sałatkę poluję, jeszcze nie wiem jaką, bo za chwilę sobie dopiero znowu zrobię wycieczkę do Lidla, który mam przez płot. Ale za to wczoraj upichciłam pyszną podróbkę placka po węgiersku: wyszło po polsku, bo wrzuciłam w to wieprzowinkę i ogóra kiszonego ;) Niedługo przetestuję to na zleceniu, tylko w wersji zdecydowanie mniej pikantnej.

Ja to nazywam placki ziemniaczane z gulaszem,tyz takie robie,pychota!
05 maja 2018 14:30 / 1 osobie podoba się ten post
EwaR65

Ja to nazywam placki ziemniaczane z gulaszem,tyz takie robie,pychota! :mniam:

Bardzo dobra potrawa. To jest placek po węgiersku albo placek po zbójnicku.
Jest duży jak naleśnik, do środka daję mięso z sosem i warzywami, składam na pół a po wierzchu polewam śmietaną.
06 maja 2018 12:51 / 1 osobie podoba się ten post
U mnie dzis zielone szparagi na obiad. Śmierdza jak sie je gotuje.w smaku nawet dobre. Sprobowałam bo tak to nie jem (nie mam jak-w Polsce nie kupuje)
06 maja 2018 20:57 / 1 osobie podoba się ten post
Dziś lekko szparagi z sosem holennerskim i po polsku kotleci schabowy
07 maja 2018 09:44 / 2 osobom podoba się ten post
Chłodnik z botwinki i młode ziemniaki w sosie koperkowym .Lekko 
07 maja 2018 10:19 / 1 osobie podoba się ten post
Łosoś ze szpinakiem , cytrynka , drobno posiekana natka pietruszki , ryż z sosem koperkowym .
07 maja 2018 10:21 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Chłodnik z botwinki i młode ziemniaki w sosie koperkowym .Lekko :mniam:

Botwinka , jutro odgapiam ! Z pół roku nie jadłam .
07 maja 2018 11:21 / 2 osobom podoba się ten post
Szparagi , ja z wody plus bułka tarta, pdp z sosem , jednak potrafię ugotowacwedle pdp
07 maja 2018 11:29 / 1 osobie podoba się ten post
Filet z dorszowych plecków- delikatny, żona dziadka zawsze kupuje. Do tego sałata roszponka plus pomidorki, koperek, oliwa z oliwek i taki gęsty, lekko słodkawy ocet balsamiczny. Pyyyyyycha Dziadełek ma do tego frytki. Ja i babcia jemy bz.
07 maja 2018 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Szparagi , ja z wody plus bułka tarta, pdp z sosem , jednak potrafię ugotowac:niebo pieklo:wedle pdp

Mnie prawdy nie powiedzą , bo się boją , że pierdyknę garnkiem i zjadę do Polski za takie potwarze 
Można? Można...
07 maja 2018 11:45 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Mnie prawdy nie powiedzą , bo się boją , że pierdyknę garnkiem i zjadę do Polski za takie potwarze :-)
Można? Można...:lol3:

Na pocieszenie , jej rodzina bratanica tez nie umie gotowac
07 maja 2018 12:26 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Na pocieszenie , jej rodzina bratanica tez nie umie gotowac:-)

Czytając fora opiekunkowe można zaobserwować, że tych sterroryzowanych okropnymi obiadami przez własnych krewnych podopiecznych, jest znacznie więcej Normalna to zatem reakcja , że wpadają w panikę na widok talerza...
W związku z tym zastanawiam sie, czy nie postulować u agencji, o to, aby Niemcy składali nam codzienne podziękowania za opiekę...Na piśmie!!! : 
07 maja 2018 12:34 / 2 osobom podoba się ten post
Ekolodzy protestują! Oszczędzajmy papier.