04 sierpnia 2013 21:46 / 6 osobom podoba się ten post
Wkurzają mnie w Niemczech gazety. nie byłam jeszcze w rodzinie, gdzie nie prenumerowano by przynajmniej jednej grubaśnej i nie dostawano 3 trochę cieńszych w prezencie. Straszne są to rzeczy, taka prasa - w każdym numerze piszą, co dobrego dzieje się w okolicy, i wystarczy, aby przedszkolaki posadziły kilka drzewek, a już trzeba o nich czytać i oglądać ich bezzębne paszcze. Żadnej grupie wiekowej nie przepuszczą, i to w żadnej dziedzinie życia! Dzisiaj nawet artykuł znalazłam o kobiecie z mojego miasteczka, która schudła kilkadziesiąt kilogramów i namiot z nogawkami pokazywała, co go jako spodnie wcześniej nosiła. No i po co się tak chwalą, skubańcy tymi swoim sukcesami na wszystkich polach? Myślą, że inne narody ich nie mają? Głupie toto okropnie, bo zawsze uśmiechnięte i dobra się dopatrzyć chce za wszelką cenę. A ponarzekać na ból istnienia nie łaska? Zawsze wam miło nie będzie, jak was niedługo sprawiedliwie demencja, inkontynencja i Alzheimer dopadnie! Już zaczynajcie marudzić, by na potem mieć wprawę, jak Polacy!