Komputerowe SOS

17 stycznia 2015 17:12
Pomocy!!!!Od wczoraj nie działa mi mikrofonw lapku.Głosnik mam wbudowany i jest chyba ok,bo ja słysze tylko mnie nie słychać.Film tez wczoraj normalnieo oglądałam.teraz sprawdzalam i głosnik działa.Mikrofon mama podpinany na kabelku,kamerka z mikrofonem/kamerka ok/Sprawdzałam w ustawieniach audio i wygląda to tak ,ze zamiast mikrofonu mam jakis "mix stereo" i jak to włączam to wyje komp.A mikrofonu w ogole nie ma ,jakby był odistalowany.Probowałam pomajstrowac i nic:(Normalnie działał do tej pory, nie wiem co sie stało:( Jak to naprawić?
17 stycznia 2015 22:58 / 1 osobie podoba się ten post
Wejdź na Skype i sprawdź sobie na rozmowie testowej czy to co powiesz da radę odsłuchać. Sprawdź czy w dobra dziurkę końcówkę mikrofonu wkładasz do właściwego gniazda
17 stycznia 2015 22:59
Jak na Skype nie usłyszysz tego co powiedziałaś znaczy się mikrofon siadł ale sprawdź te gniazda
17 stycznia 2015 23:00
robert72

Jak na Skype nie usłyszysz tego co powiedziałaś znaczy się mikrofon siadł ale sprawdź te gniazda

He,he sory Robert ale laptop ma wbudowany mikrofon i nie trzeba dziurek szukać .
17 stycznia 2015 23:04
kasia63

Pomocy!!!!Od wczoraj nie działa mi mikrofonw lapku.Głosnik mam wbudowany i jest chyba ok,bo ja słysze tylko mnie nie słychać.Film tez wczoraj normalnieo oglądałam.teraz sprawdzalam i głosnik działa.Mikrofon mama podpinany na kabelku,kamerka z mikrofonem/kamerka ok/Sprawdzałam w ustawieniach audio i wygląda to tak ,ze zamiast mikrofonu mam jakis "mix stereo" i jak to włączam to wyje komp.A mikrofonu w ogole nie ma ,jakby był odistalowany.Probowałam pomajstrowac i nic:(Normalnie działał do tej pory, nie wiem co sie stało:( Jak to naprawić?

Zobacz czy w menedżerze urządzeń nie ma przypadkiem żółtych wykrzykników ? 
17 stycznia 2015 23:04 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia napisała ze mikrofon ma podpinany na kabelku wiec dziurka potrzebna:)
17 stycznia 2015 23:12
No to pozostaje Kasi tylko pisanie,dobrze ża zaraz wraca do domku.
17 stycznia 2015 23:33 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Nie wiem Kasiu czy to cos pomoże, zerknij.

18 stycznia 2015 07:28
Witaski,dzieki za odzew-nie mam żółtych wykrzykników,Ivanilka.Sas-anka-to co pokazujesz -byłam tam,nic tam nie zmieniałałam bo to chyba głosnosci dotyczy a glosniki mam dobre.Słysze jak do mnie gadaja ,mnie tylko nie słychac-chyba musze dziś Emilie zmolestować:)A jak sie nie uda to przezyje do czwartku:)
18 stycznia 2015 07:32
robert72

Wejdź na Skype i sprawdź sobie na rozmowie testowej czy to co powiesz da radę odsłuchać. Sprawdź czy w dobra dziurkę końcówkę mikrofonu wkładasz do właściwego gniazda

Robercie ,dziurka ci u mnie prostokątna jest gdyz kabelek jest z wejsciem USB:)Jeden kabelek,jedno wejscie,jedna dziurka,glośniki mam wbudowane w lapka/w zasadzie to netbook jest/
18 stycznia 2015 08:27 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

Witaski,dzieki za odzew-nie mam żółtych wykrzykników,Ivanilka.Sas-anka-to co pokazujesz -byłam tam,nic tam nie zmieniałałam bo to chyba głosnosci dotyczy a glosniki mam dobre.Słysze jak do mnie gadaja ,mnie tylko nie słychac-chyba musze dziś Emilie zmolestować:)A jak sie nie uda to przezyje do czwartku:)

Kasiu, mialam to samo. Cały poprzedni wyjazd się męczyłam, słychać mnie było jak zza grobu i tylko przez słuchawki. Niestety nie wiem jak to poprawiono u mnie bo mam założoną teraz taką aplikację do zdalnego podłączenia się do mojego lapaka. I informatyk mi to ogarnął. Ale widziałam na monitorze, że to trzeba coś poprawić w ustawieniach mikrofonu. To jakieś wzmocnienie głosu. U mnie jest już ok. Dlatego myślę, że pomóc może Ci tylko ktoś kumaty.
18 stycznia 2015 08:29 / 1 osobie podoba się ten post
WSTENGA

Kasiu, mialam to samo. Cały poprzedni wyjazd się męczyłam, słychać mnie było jak zza grobu i tylko przez słuchawki. Niestety nie wiem jak to poprawiono u mnie bo mam założoną teraz taką aplikację do zdalnego podłączenia się do mojego lapaka. I informatyk mi to ogarnął. Ale widziałam na monitorze, że to trzeba coś poprawić w ustawieniach mikrofonu. To jakieś wzmocnienie głosu. U mnie jest już ok. Dlatego myślę, że pomóc może Ci tylko ktoś kumaty.

No ,dlatego juz nic nie grzebie ,co umiałam posprawdzałam i wielka dupa:(Poczekam na fachowców-z forum albo jak wróce do domu to pojade do zaprzyjaźnionych chlopaków.Sama to skopie na amen:(
18 stycznia 2015 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
kasia63

No ,dlatego juz nic nie grzebie ,co umiałam posprawdzałam i wielka dupa:(Poczekam na fachowców-z forum albo jak wróce do domu to pojade do zaprzyjaźnionych chlopaków.Sama to skopie na amen:(

Jak masz kogoś kumatego to naprawdę polecam tą aplikację do zdalnego podłączania. Nie trzeba kombinować tylko widać na ekranie jak mądry człowiek sam wszystko naprawia. Jajestem kompletna noga w informatyce. Po mnie tylko walec by pomógł ;)
18 stycznia 2015 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
Kasia 63 jeśli masz mix stereo i chcesz go wyłączyć to należy wejść w panel sterowania,nastepnie otworzyć opcje sprzęt i dzwięki pokoleji sprawdzasz (czytasz )dźwięk i nagrywanie otwierasz i szukasz opcji stereo mix jeśli jest włączona naciskasz dymek i wyłączasz :)
18 stycznia 2015 09:09
Ale na spokojnie to spróbuj wyłączyć komputer ,jeszcze raz wszystko podpiąć słuchawki z mikrofonem ,wejdź na skeyp posprawdzaj połączenia audio z testera ,może obejdzie się be wyłańczania w panelu sterowania a Ty masz windows7 czy 8