Komputerowe SOS

27 maja 2014 22:06 / 1 osobie podoba się ten post
tak, wyłącz i odinstaluj, chyba będziesz musiała też zrestartować na koniec komputer, ale nie jestem pewna
27 maja 2014 22:09 / 2 osobom podoba się ten post
Sówka

tak, wyłącz i odinstaluj, chyba będziesz musiała też zrestartować na koniec komputer, ale nie jestem pewna

Tak, zawsze restart. Zwykle restart robie po usunieciu czegos zbednego, a pozniej po zainstalowaniu.

Andrea - po usunieciu niedzialajacej wersji skypa przelec Ccleanerem, niech wyczysci resztki, pozniej instalacja tego starszego i restart komputerka.
27 maja 2014 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
I bardzo dobrze, calo z tego wyszlas. Sie ciesze ! I nie kombinuj juz nic ze Skype - najnowsza wersja wymaga posiadania konta microsoftowego, albo instalacji specjalnej wersji pomijajacej ten wymog. To kolejne "ulatwienie" M$ ...
27 maja 2014 22:18 / 1 osobie podoba się ten post
Widocznie miałaś osobno zainstalowaną samą aktualizację i wystarczyło ją odinstalować. Strach ma wielkie oczy, mówiłam wczoraj że Ty fachura tylko nie wierzysz w siebie ;-)
05 czerwca 2014 11:48
ja mam problem z internetem do dziś bylo ok a teraz co chwilę zrywa połączenie co może być przyczyną siec domowa
05 czerwca 2014 11:54
andrea, masz wersje testowa, tzn moze skonczyl sie okres darmowego uzytkowania.Jesli tak to musisz odinstalowac ,zrobic restart, sciagnac na nowo i zainstalowac
05 czerwca 2014 12:04
jowitaliber

ja mam problem z internetem do dziś bylo ok a teraz co chwilę zrywa połączenie co może być przyczyną siec domowa

W lecie jak jest ciepło to domowy internet( modem) przegrzewa mi się. Ustawiam go tak żeby miał jak najwięcej powietrza wokół. Raz tez sasiad podłączył sobie internet i odbierał na podobnym zasiegu i tez mi zrywało. Potrzebna była pomoc fachowca w znalezieniu innej wolnej ścieżki.    

Andrea mówi prawde :) , tez tak robię czasami.
05 czerwca 2014 12:21
jowitaliber

Spróbuj router zresetować,wyciagnij wtyczkę z gniazdka na 2 min i znów podłącz.Jak się router uruchomi,powinno działać,przynajmniej przez jakiś czas.
05 czerwca 2014 12:25 / 1 osobie podoba się ten post
Pomaga,na ostatniej szteli tak robiłam,czasem 3 razy w ciągu dnia,a czasem przez dwa tyg był spokój.
05 czerwca 2014 13:52 / 1 osobie podoba się ten post
Można tylko na zasilaczu pracować.Możliwe,ze baterie wpływają na temperaturę laptopa,trochę się nagrzewają.
05 czerwca 2014 14:10 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, przede wszystkim zrob aktualizacje bazy wirusow, to takie male, zielone koleczko. Jesli dalej bedzie problem, przepisz komunikaty. Dawalam link nie do wersji testowej, tylko free, wiec nic nie moze to miec wspolnego z konczeniem sie waznosci. Comodo ma dwie wersje - free i platna. Ja tez uzywam wersji free. Prosze, przepisz komunikaty !

Baterie - caly czas uzywam lapka tylko na zasilaczu, bateria lezy sobie w szufladzie. Czy znowu Ci sie grzeje? Jesli tak - mysle, ze jednak oprocz kurzu moze byc juz brak pasty, ale tego Ci nie radze samej robic, trzeba to robic fachowo. Na juz - podstawka chlodzaca - zobacz na amazon, albo na ebay, sa tanie.

Doraznie jeszcze wentylatorek ustawiony jakos tak zmyslnie, zeby w obudowe dmuchal ...
05 czerwca 2014 14:26 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Andrea, przede wszystkim zrob aktualizacje bazy wirusow, to takie male, zielone koleczko. Jesli dalej bedzie problem, przepisz komunikaty. Dawalam link nie do wersji testowej, tylko free, wiec nic nie moze to miec wspolnego z konczeniem sie waznosci. Comodo ma dwie wersje - free i platna. Ja tez uzywam wersji free. Prosze, przepisz komunikaty !

Baterie - caly czas uzywam lapka tylko na zasilaczu, bateria lezy sobie w szufladzie. Czy znowu Ci sie grzeje? Jesli tak - mysle, ze jednak oprocz kurzu moze byc juz brak pasty, ale tego Ci nie radze samej robic, trzeba to robic fachowo. Na juz - podstawka chlodzaca - zobacz na amazon, albo na ebay, sa tanie.

Doraznie jeszcze wentylatorek ustawiony jakos tak zmyslnie, zeby w obudowe dmuchal ...

mój stoi na odwróconym talerzu pomaga na przegrzanie

05 czerwca 2014 14:54 / 2 osobom podoba się ten post
jowitaliber

mój stoi na odwróconym talerzu pomaga na przegrzanie

Ja moją podkładkę zostawiam w DE, a teraz w domu używam takiej metalowej puszki po czekoladkach, też działa.

Pomysłowe Dobromiry z nas ha...ha..
05 czerwca 2014 14:58 / 1 osobie podoba się ten post
Masz na pulpicie widget od Comodo, w dolenj jego czesci jest taki znaczek / (no, podobny), jak klikniesz, rozwinie sie to i druga ikonka po lewej stronie ma takie zielone koleczko ze strzalkami. Kliknij w to - to jest polecenie aktualizacji bazy wirusow. I powinno byc wszystko dobrze.

05 czerwca 2014 15:09 / 1 osobie podoba się ten post
Chodzi oczywiscie o to, zebys widziala to, co jest na obrazku. Kolko zielone skladajace sie z dwoch strzalek. Jesli ponownie wyskoczy blad - znaczy, ze serwer z bazami wirusow jest chwilowo niedostepny. Juz tak bywalo. Jesli do jutra sie nie zmieni, poszukam w necie nowszej wersji ( o ile jest) Comodo i BEZ odinstalowania tego co masz, zrobisz aktualizacje programu. Ale zaczekaj do jutra, moze wieczorem serwer sie uspokoi i pojdzie aktualizacja, co jakis czas staraj sie wykonac.