Komputerowe SOS

24 maja 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
udalo sie andrejka,przy was bd smigac w komp.jak nastka
24 maja 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
Chyba spacji;-) Swojego posta usunęłam, jak zobaczyłam, że Ty już odpowiedziałaś.

O...Ty tez jednego usunęłaś).
24 maja 2014 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

i nie umiem malpz wpisac

A bo to juz wtedy klawiatura trochę inaczej działa.Np w miejscu"Y" jest "Z",ale mozna się przyzwyczaić.Wcisnij SHIFT i 2,wtedy powinna małpa wyskoczyć.
24 maja 2014 21:07 / 2 osobom podoba się ten post
dyieki umiem juz @zrobic
24 maja 2014 21:12 / 2 osobom podoba się ten post
Haneczka47

dyieki umiem juz @zrobic

Haneczka, mnie zajęło mniej wiecej tydzień, zanim wpadłam na to, jak się robi tę @ na niemieckiej klawiaturze. Kiedy to zupełnie przypadkowo odkryłam, to tak sie cieszyłam, że jak pisałam na Skype z mężem, to były to same małpy;-))).
24 maja 2014 21:13
U mnie wciska się tak jak Andrea pisze ale 2 a nie Q
24 maja 2014 21:21
ja odkrylam gzyie ,,z... a gdzie ....y...gdzie ööööno moze sie naucze
24 maja 2014 21:22
A jak sobie kupię angielską nawigację, to będę mogła ustawić język na polski?
24 maja 2014 21:26 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

A jak sobie kupię angielską nawigację, to będę mogła ustawić język na polski?

Musisz sprawdzić,czy w ustawieniach języka jest j,polski.Jak jest,wystarczy przełączyć.Zapytaj się sprzedawcy.
24 maja 2014 22:33 / 2 osobom podoba się ten post
Haneczka47

Jak na polskiej klawiaturze piszesz umlauty,to pewnie masz włączony jęz niemiecki,ale w windowsie mozna przełączać języki klawiatury.Przełącz na Polnisch Programieer,będziesz miała łatwiej.
24 maja 2014 22:43
Haneczka47

Ja myślałam że ty miałaś swojego polskiego laptopa i że syn Ci teraz wgrał niemiecki system, ale skoro masz niemiecką klawiature to znaczy że to niemieckiego laptopa popsułaś
24 maja 2014 22:47 / 1 osobie podoba się ten post
Sówka

Ja myślałam że ty miałaś swojego polskiego laptopa i że syn Ci teraz wgrał niemiecki system, ale skoro masz niemiecką klawiature to znaczy że to niemieckiego laptopa popsułaś

Niekoniecznie,laptop może być jak najbardziej polski,ale wyglada na to,że wgrywając Windows niemiecki,od razu został ustawiony niemiecki język klawiatury,a nie dodany polski no i się trochę znaczenie klawiszy pomieszało:)
24 maja 2014 22:48 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, pewnikiem jest zakurzony. Fakt, ze samodzielne rozbieranie tego ustrojstwa nie jest zalecane, lapki przewzznie dosc dziwnie sa skonstruwane. Ale mozesz uzyc odkurzacza. Teoretycznie komputery odkurza sie wydmuchujac kurz, a nie wciagajac, czyli rura powinna byc z drugiej strony odkurzacza. W lapkach - raczej nie da sie, bo brak przestrzeni. Odkurzanie bardzo delikatne raczej. Nastepnie podkladka chlodzaca, a pozniej, przy najblizszej okazji wizyta w jakims zaprzyjaznionym zakladzie celem czyszczenia i uzupelnienie pasty pod procesorem. Skoro lapek Ci sie przegrzewa - nie trzymaj go caly czas "w pracy", bo bedzie sie coraz czesciej wylaczal.
Mam nadzieje, ze te grube ksiazki nie zaslaniaja wylotow powietrza ?
24 maja 2014 23:09
Na "juz" mozesz przy pomocy poswiecenia latarka sprawdzic, czy otwory wentylacyjne nie sa zatkane kurzem, jak sa - wyciagnij ile sie da odkurzaczem.
24 maja 2014 23:15
Ja jak mam coś w domu mocno zaurzone to wkładam do miski z wodą ;-P