Może długo nie masowany Malinko? To żart:)))
Może długo nie masowany Malinko? To żart:)))
Ja nie wiem co mi się porobiło,że z nerwów to aż takie dziwiolągi mi wychodzą!!!No ta moja mnie wykończy z tymi obiadami,ona nie chodzi ,siedzi,leży,pytam jej sie co na obiad bo nic jej nie smakuje.To gada,że rybe i purre no to zrobiłam jej co chciała surówki żadnej bo nie lubi warzyw,zanioslam jej ten obiad a on asie drze,że nie taka rybe chciała,a jaką pytam ,na co ona mówi -Nie wiem ,inną,noż kur......jasna.nie mogę...i tak mam codziennie ,co ja mamz tym babsztylem zrobic,nawet gotowce nie dobre...ratunku....
Ja nie wiem co mi się porobiło,że z nerwów to aż takie dziwiolągi mi wychodzą!!!No ta moja mnie wykończy z tymi obiadami,ona nie chodzi ,siedzi,leży,pytam jej sie co na obiad bo nic jej nie smakuje.To gada,że rybe i purre no to zrobiłam jej co chciała surówki żadnej bo nie lubi warzyw,zanioslam jej ten obiad a on asie drze,że nie taka rybe chciała,a jaką pytam ,na co ona mówi -Nie wiem ,inną,noż kur......jasna.nie mogę...i tak mam codziennie ,co ja mamz tym babsztylem zrobic,nawet gotowce nie dobre...ratunku....
Matuchno kochana,ja tu tez takie niespodzianki miałam!!!!Wszystko wylądowało w koszu,a babcia w krzyk że dobre wyrzuciłam,dopiero jak jej pokazałam,że to się rusza to tylko machnęła ręką!!!
iwunia,poloz jej przed nosem karte dan(wez z knajpy gdzie maja jedzenie na wynos) i powiedz,ze jak jej nie smakuje twoja kuchnia to od dzisiaj bedzie gotowal dla niej szef kuchni..... moze podziala?
Nie da rady,bo ja mieszkam na wsi zapadłej,gdzie nie ma żadnej knajpy,najbliżej mam 6km,więc nie bardzo to wypali...nie wiem,co robić...jakos do tej pory podopiecznym smakowalo,ta taka jędzowata jakaś mi się trafiła...
To gotuj normalnie,tak jak ona lubi czy nie lubi no i tak pod siebie tez.Zanies jej ... jezeli bedzie fukac znowu to poprostu wez talerz i..nie daj sie tylko wyprowadzic z rownowagi!!!...i wynies to.Badz spokojna ! biorac talerz i patrzac jej w oczy powiedz: ok,wenn nicht schmeckt ich kann nichts dafur,zwar meine portion habe aufgegessen hat lecker geschmeckt. I koniec.Moze jak zobczy,ze ty sobie z tego nic nie robisz nie bedzie miala ochoty na fochy? ps.przy tym oczywiscie sie usmiechnij ;-)
Albo: "Wir haben heute nichts anderes zu essen."
Dawaj PDP mniejsze porcje, moze za duze? Tez tak mialam tu na poczatku - maz zjadal wszystko, zona grymasila, teraz dostaje mniej i oddaje pusty talerz. Kuchni nie zmienilam, gotuje w miare po swojemu, nie robie tego, czego wiem, ze nie jedza. Na przyklad watrobka z kurczaka i inne podroby. A ja tak lubie watrobke, nie chce mi sie dla siebie samej gotowac, w domu nadrabiam, maz sie smieje, ze ciagle musi mi watrobke pitrasic.