Dla tych co maja doła

04 października 2013 14:43
Kurcze ja tezbede miala placlki ziemniaczane
04 października 2013 14:45
Haneczka47

Kurcze ja tezbede miala placlki ziemniaczane

moje były przepyszne,z musem jabłkowym

04 października 2013 14:51
No tak z musem .
tez sama zrobilam mus jablkowy pychota,
zawsze babcia przy jedzeniu kreci nosem a przy reiben kuchen cisza,apetyt dopisuje
04 października 2013 14:54 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

No tak z musem .
tez sama zrobilam mus jablkowy pychota,
zawsze babcia przy jedzeniu kreci nosem a przy reiben kuchen cisza,apetyt dopisuje

to u Ciebie to jest reiben kuchen,u mnie kartofeln pufa
04 października 2013 14:56
ja ja reiben kuchen mit apfelmuss
04 października 2013 15:02
Rheinland-Pfalz jestem w tym regionie tu jest dialekt
06 października 2013 16:11
Ja się musze poskarżyć ,ale nie,że mam dola-JAK MI SIĘ KURDE NUDZI-no nie moge,już sobie wynajduje różne rzeczy,łe matko a jeszcze jestem jakas taka slaba,ledwo doszłam do domu ze spaceru,czyzby coś z ciśnieniem się działo!!!A tak, sobie pomarudziłam!!!
06 października 2013 16:51
Nic nie boli dziewczynki, a efekt leczniczy jeśli chodzi o NTM jest już po miesiącu regularnego stosowania nawet:) O innych efektach nie wspomnę:):)Jak ma któras problemy z NTM polecam-kazdy dobry ginekolog też poleci:)Nie ma sie co wstydzić,kulki sa skuteczne i lepsze od tabletek -nie obciązaja żołądka i efekt widać szybciej:)Mozna sobie zamówić netem ,wcale do sexshopu nie trzeba iśc.
06 października 2013 17:00
kasia63

Nic nie boli dziewczynki, a efekt leczniczy jeśli chodzi o NTM jest już po miesiącu regularnego stosowania nawet:) O innych efektach nie wspomnę:):)Jak ma któras problemy z NTM polecam-kazdy dobry ginekolog też poleci:)Nie ma sie co wstydzić,kulki sa skuteczne i lepsze od tabletek -nie obciązaja żołądka i efekt widać szybciej:)Mozna sobie zamówić netem ,wcale do sexshopu nie trzeba iśc.

Takie kuleczki plus ciupinka wyobrazni i moze byc jazdaaaaaa !!! Zamowie na 100 !!!! i jeden !
06 października 2013 17:06 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Takie kuleczki plus ciupinka wyobrazni i moze byc jazdaaaaaa !!! Zamowie na 100 !!!! i jeden !

Zamów a przyznasz mi rację:)Przekonaj się sama:)
06 października 2013 17:10
kasia63

Zamów a przyznasz mi rację:)Przekonaj się sama:)

Zamowie, zamowie, po trzech porodach (ciezkich) zaworki moga zaczac puszczac, slyszalam same dobre opinie o tych kulkach. Duzo dziewczyn juz krotko po 40 stosuje.
06 października 2013 17:21 / 3 osobom podoba się ten post
margolcia

Zamowie, zamowie, po trzech porodach (ciezkich) zaworki moga zaczac puszczac, slyszalam same dobre opinie o tych kulkach. Duzo dziewczyn juz krotko po 40 stosuje.

Miaalm 7 lat temu ciężkie zapalenie płuc i zaworki zdechły od kaszlenia:(Stosowalam za poradą ginekologa ok.pól roku i efekty naprawde byly juz po miesiącu!!!!Dzis nie mam juz problemu z NTM.Uwazam natomiast ,że fałszywe poczucie wstydu,bo "o tym " się nie mówi głosno powoduje,ze kobiety ,często nawet przed 40stka borykaja sie z tym ,meczą,nie mogą normalnie funkcjonowac bo wstydza się lekarzowi powiedziec a NTM dotyka mnóstwo z nas A  juz w okolicach 50tki czy te ,które są w okresie menopauzalnym ponad 90% A można sobie pomóc prostym sposobem i nie trzeba zaraz tego kojarzyc z wyuzdanym sexem bo w tym przypadku zupełnie nie o to chodzi!!!!Owszem jest ,ze tak powiem pozytywny efekt uboczny ,ale ważniejszy jest ten terapeutyczny.Ja nie wstydze się o tym mówić.Nawet udalo mi się namówic mame i tesciowa i wreszcie skończyły się ich kłopoty:):):)
06 października 2013 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
Coś mi się wydaje, że jesteśmy specjalistami od "nie mówienia" i udawania. O seksie zwłaszcza. Bo nie wypada albo inne takie pierdoły. A to przecież nasze ciało, nasza dusza i nasze życie. Chociaż następne pokolenie jest już chyba inne.
06 października 2013 17:41 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Coś mi się wydaje, że jesteśmy specjalistami od "nie mówienia" i udawania. O seksie zwłaszcza. Bo nie wypada albo inne takie pierdoły. A to przecież nasze ciało, nasza dusza i nasze życie. Chociaż następne pokolenie jest już chyba inne.

Następne pokolenie jest niestety w większości takie samo jak nasze bo kto je takim ukształtował?????...........Gdyby było inne ,lepiej wyedukowane ,bardziej otwarte na wiele tematów nie byloby np.tyly wpadek ciążowych.Trochę generalizuję i to tylko przykład jaskrawy ale w sumie taka jest prawda.Z nami rodzice nie rozmawiali i my tez w dużym procencie nie umielismy z dziećmi rozmawiać a czy one będa umiały ze swoimi to sie okaże...Moje zawsze mowiły ,że sa tak uśwaidowmione ,że moga zajęcia z PDŻ w szkole prowadzić:)A przeciez lepiej jak na tematy seksu,śmierci,chorób itp rozmawia się w domu a nie w szkolnym kiblu czy na gadu gadu.Ale ów falszywy wstyd i gigantyczna pruderia wciąz są obecne w wielu domach....
06 października 2013 17:46
No to mnie zmartwiłaś, bo myślałam że będzie lepiej ;-/// a tu kicha. Czyli pruderyjni byliśmy, jesteśmy i będziemy ;-///