22 lutego 2018 10:46 / 3 osobom podoba się ten post
KnorrJakie znacie najbardziej skuteczne domowe sposoby na pozbycie się uporczywego kaszlu, który został po grypie.
Mleko z miodem i masłem nieskuteczne,
Sok z cebuli z cukrem - nieskuteczne,
Herbata imbirowa zmiodem - nieskuteczna,
Amol - nieskuteczny,
Syropy w ilości sztuk 4 z apteki - nieskuteczne.
Inhalacje z rumianku, mięty i melisy - skuteczne ale na bardzo krótko.
Sok z czarnego zbu z miodem i wodka - skuteczne, ale nie mogę tego stosować, bo jestem w pracy.
Jeśli znacie inne metody pozbycia się tego uciżąliwego i upierdliwego cholerstwa, poproszę o porady.
Czesc Knorr,nie choruj nam! Nie choruj!
Co do kaszlu to nie wiem jak u Ciebie, ale mi pomaga syrop z burakow. Trzeba kilka burakow, tak ze 3 srednie,starkowac na grubych oczkach. Dolozyc do tego 1 lub 2 lyzki stolowe miodu, i gotowac na malym ogniu ze 20 min. Potem schlodzic i trzymac w lodowce. I co godzine po lyce przyjmowac. To co godzine troche wkurza, ale dobre efekty po nim sa.
I jszcze cos. Jak bedziesz gotowal na obiad ziemniaki, ale w mundurkach, to sie pochyl nad garnkiem i sie poinhaluj. Wiem jak to brzmi ale pomaga;)) Z 15 min trzeba. Tanio, a i kartofle w domu masz na pewno;)
Jak bylam dziecieciem, to babcia moja, dodawala gozdziki do miodu. Ale nie pamietam jak przygotowywany byl ten syrop. Pamietam tylko,ze na suchy kaszel to pomagalo...Tyle, ze to taka mierna podpowiedz bo czy to gotowac trzeba, podgrzewac, czy inne cuda wyczyniac, to ja nie wiem.
Zdrowka Ci zycze. Kuruj sie porzadnie.