Na wyjeździe #3

24 października 2013 10:05 / 1 osobie podoba się ten post
kaska_45

czy to znaczy, ze ja serca nie mam?piszecie, ze swoje babcie mimo ze dają w kośc polubilyscie, a ja nie!jakoś nie umiem.Mam dośc chodzenia na paluszkach, mam dośc obaw z czym znow wybuchnie, mam dośc odpiwiedzi na cokolwiek z pretensjami,Odnosze sie do Niej z szacunkiem i grzecznie, i mam nadzieje ze wytrzymam tak do konca, ale o polubieniu tutaj przykro mi nie ma mowy!to ja nie czlowiek!!

Ha, ja tez tak mam. Fajnie jak niektorzy PDP sa mili, sympatyczni (tak jak moja obecna babcia) ale skoro oni mnie traktuja jak pracownika, to  ja im podkreslam, ze takowym pracownikiem jestem i mam dystans. 
24 października 2013 10:19
magdalena_k

czasem tak jest ale to nie znaczy ze nie masz serc!
sa przypadki kiedy mimo szczerych checi ten PDP jest bo jest(przepraszam za wyrazenie) jak piszesz szanujemy,pomagamy ale sympatii nie czujemy :(
ja tez wiele razy mialam takie przypadki i z reguly nie wracalam na to miejsce juz 

ulzylo, bo zaczynalam myslec ze w naszej pracy dobra opiekunka to taka ktora mimo wszystko wszystkich podopiecznych LUBI
24 października 2013 10:20
kaska_45

czy to znaczy, ze ja serca nie mam?piszecie, ze swoje babcie mimo ze dają w kośc polubilyscie, a ja nie!jakoś nie umiem.Mam dośc chodzenia na paluszkach, mam dośc obaw z czym znow wybuchnie, mam dośc odpiwiedzi na cokolwiek z pretensjami,Odnosze sie do Niej z szacunkiem i grzecznie, i mam nadzieje ze wytrzymam tak do konca, ale o polubieniu tutaj przykro mi nie ma mowy!to ja nie czlowiek!!

Zapewne masz serce ale i rozum swoj tez powinnas miec i jesli dzieje sie tak jak piszesz to nie powinnas sie zalic tylko znalesc inna sztele - ja tez w du**pke w tej pracy dostalem ale nigdy nie pozwolilem sobie by mnie przesadnie z brakiem szacunku traktowano(nawet jesli pilnie kasy potrzebowalem) mowilem w takim wypaku "grzecznie" do widzenia. Mialem tylko jeden przypadek kiedy odchodzac z braku szacunku do mnie - niemka PDP( sprawna na umysle i fizycznie potrzebowala tylko towarzystwa) splunela na mnie(spadlo tuz przede mna!) i powiedziala ze jestem tylko krowim gownem - nie pozostalem jej wdzieczny i dopilnowalem by moje nie tylko dolecialo do niej ale i trafilo centralnie w twarz( ciezka kule z nosa zaciagnalem....oj ciezka). Nie bedzie niemiec plul mi w twarz.... a jak tak to i ja go opluje z podwojna sila!!!

Zmien miejsce mam nadzieje ze trafisz lepiej :) 3maj sie
24 października 2013 10:38
kaska_45

Ja tez jestem zdania , że szacunek im się nalezy chociażby ze względu na wiek. Ale ja biorę też pod  uwagę to ,że to są schorowani ludzie, że nie przyjeżdżam tu na wakejce, a w mojje poprzedniej pracy tez miałam szefa który mnie opier... i mial pretensje o to i tamto.Więc przywykłam .Babcię tą akurat lubię, mimo że daje mi w kość , ale to przez swoją demencję.Jak jest spokojna to jest kochana:))
24 października 2013 10:39
opiekunDE

Zapewne masz serce ale i rozum swoj tez powinnas miec i jesli dzieje sie tak jak piszesz to nie powinnas sie zalic tylko znalesc inna sztele - ja tez w du**pke w tej pracy dostalem ale nigdy nie pozwolilem sobie by mnie przesadnie z brakiem szacunku traktowano(nawet jesli pilnie kasy potrzebowalem) mowilem w takim wypaku "grzecznie" do widzenia. Mialem tylko jeden przypadek kiedy odchodzac z braku szacunku do mnie - niemka PDP( sprawna na umysle i fizycznie potrzebowala tylko towarzystwa) splunela na mnie(spadlo tuz przede mna!) i powiedziala ze jestem tylko krowim gownem - nie pozostalem jej wdzieczny i dopilnowalem by moje nie tylko dolecialo do niej ale i trafilo centralnie w twarz( ciezka kule z nosa zaciagnalem....oj ciezka). Nie bedzie niemiec plul mi w twarz.... a jak tak to i ja go opluje z podwojna sila!!!

Zmien miejsce mam nadzieje ze trafisz lepiej :) 3maj sie

Hardkor z Ciebie , o ja nie mogę. :D:D
24 października 2013 10:40
magdalena_k

a moze Oni poprostu chca miec juz spokoj od babci?

Może mają taką ochotę, ale też mają dzieci i współczuję juz im teraz na starość.
24 października 2013 10:42
margaretka82

Hardkor z Ciebie , o ja nie mogę. :D:D

W tamtej sytuacji kazdy z siebie by hardcora zrobil hahahaha 

Ja tamta PDP naprawde szanowalem ona zas granice braku szacunku do mnie przekroczyla nie raz, wiec postanowilem odejsc i na odchodne takie cos mi zgotowala? no sie pytam za co? i od tamtego momentu szanuje nadal innych ale i inni maja mnie szanowac.
24 października 2013 10:45
opiekunDE

W tamtej sytuacji kazdy z siebie by hardcora zrobil hahahaha 

Ja tamta PDP naprawde szanowalem ona zas granice braku szacunku do mnie przekroczyla nie raz, wiec postanowilem odejsc i na odchodne takie cos mi zgotowala? no sie pytam za co? i od tamtego momentu szanuje nadal innych ale i inni maja mnie szanowac.

pewnie tak ale niedo tego stopnia co ty:(
24 października 2013 10:47 / 1 osobie podoba się ten post
magdalena_k

pewnie tak ale niedo tego stopnia co ty:(

tak, jednak wychodze z zalozenia ze jak ktos ci napluje raz na twarz to bedzie pluc i pluc... a ja wole oddac i niech zobaczy co to znaczy....
nie czyn drugiemu co tobie nie mile.....
24 października 2013 11:07 / 6 osobom podoba się ten post
Chyba czas stworzyc nowy temat bo widze,ze temat "na wyjezdzie" powoli zmienia sie w bajkopisarstwo ; )
24 października 2013 13:03 / 1 osobie podoba się ten post
Witam Wszystkich ja z urlopem to trafiłam fajne Polska złota jesien az miło!!!Miłego popołudnia wszystkim zycze i dobrego samopoczucia!!!:)))))))))))) przesyłam promienie słonca jesienne dla wszystkich:))))))))))))
24 października 2013 13:18
:) To super, odpoczywaj i korzystaj z wolnosci poki jej nie ma. Pisalas, ze Twoja PDP tez odpocznie od siostry, wiec....super :)
24 października 2013 13:19
To ja cyk i na kaweczkę i fajeczkę moi kochani :D:D
24 października 2013 13:20 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea jak sie grzecznie pytam, dlaczego nie pozwalasz na ogladanie swojego profilu? ; )
24 października 2013 13:27 / 1 osobie podoba się ten post
Takowe wytlumaczenie uwazam za wystarczajace a dzialanie za uzasadnione ; )