Na wyjeździe #3

06 listopada 2013 17:26
mleczko47

Motylek - pisz,pisz coś Cie dotknęło do żywego widzę?Jest taki temat" Dla tych co maja dola"  tam dostaniesz wsparcie,pomozemy Ci.

Nie obraziłam się broń Boże .I nie myślałam żeby się opierać na tym artykule ,może nie mam tak drastycznie jak przytaczały te panie ,ale też nie za różowo i nie chodzi o podopieczną tylko o jej współmałżonka ,on mnie gorzej męczy psychicznie niż ona .Jestem tu 7 miesiąc ,a w dalszym ciągu na każdym kroku mam kontrole kilka razy dziennie ,mimo ,że ponoć jestem najlepszą opiekunką z wszystkich ,które tu były wcześniej i najwięcej wytrzymywały 2 miesiące (nawet sąsiadka z boku ,tak mi mówiła)-widać to taki typ poprostu .Ale jeszcze miesiąc mi został ,to jakoś wytrzymam ,a po nowym roku zmiana miejsca i zmiana firmy .To już postanowione!

06 listopada 2013 17:33 / 2 osobom podoba się ten post
motylek1

Nie obraziłam się broń Boże .I nie myślałam żeby się opierać na tym artykule ,może nie mam tak drastycznie jak przytaczały te panie ,ale też nie za różowo i nie chodzi o podopieczną tylko o jej współmałżonka ,on mnie gorzej męczy psychicznie niż ona .Jestem tu 7 miesiąc ,a w dalszym ciągu na każdym kroku mam kontrole kilka razy dziennie ,mimo ,że ponoć jestem najlepszą opiekunką z wszystkich ,które tu były wcześniej i najwięcej wytrzymywały 2 miesiące (nawet sąsiadka z boku ,tak mi mówiła)-widać to taki typ poprostu .Ale jeszcze miesiąc mi został ,to jakoś wytrzymam ,a po nowym roku zmiana miejsca i zmiana firmy .To już postanowione!

Jestes w tej rodzinie Najlepsza Opiekunka,bo pozwalasz sobie na kontrolowanie Ciebie i traktowanie conajmniej jak wlasnosc.Przepraszam za gorzkie slowa,ale jestem obiektywna(biorac pod uwage Twoj post).Tamte byly feeee,bo pewnie mialy Swoje zdanie i chronily Swoja prywatnosc,ot co.
Nie gniewaj sie:)
06 listopada 2013 17:35 / 9 osobom podoba się ten post
Witajcie!
Ja dziś tylko na chwilkę wpadłam...
padam dziś na nos i bardzo źle się czuję... jestem spięta, bo trochę tego dużo jak na pierwsze dni dla mnie i spać na nockach u pacjentów nie mogę... także dziś mały kryzys mam, no ale już mi na szczęście trochę przeszło...

dziś poznałam rano kolejną naszą pacjentkę i mnie na prawdę ruszyło... to 56 letnia kobieta chora na SM... nie może nawet podrapać się po nosie, bo choroba tak postąpiła... niestety za późno ją zdiagnozowano i siedzie na wózku od kilkunastu lat... mimo choroby ma tak niesamowitą wolę walki i chce bardzo żyć, niestety jej życiowy partner nie dostrzega jej potrzeb... ach! Dużo mogłabym pisać... najpierw muszę to przetrawić...

A poza tym chyba mam mieszkanko... :D byłam dziś oglądać... na poddaszu, umeblowane, czynsz z rachunkami 300e, kaucja 300e... na ten moment super, bo odpadają nam koszty mebli, bo tam wszystko jest! Także chyba się zdecydowalam. Moje Kochanie jutro już będzie i chcę, aby on też obejrzał. A najlepsze jest to, że mogę się wprowadzić ok 15 listopada, więc Święta de facto spędzę już na swoim. Tylko łóżko musimy sobie załatwić. Jedyny mankament, że na na razie na rok najem będzie... no ale w tym czasie możemy uskładać pieniążki i szukać czegoś innego.

Dobra idę się położyć, bo głowa znowu zaczyna mnie boleć... muszę jeszcze na dół dybać do biura po auto, a tak mi się nie chce!

Trzymajcie się cieplutko!
Mam nadzieję, że jak się wszystko uspokoi to będę mogła trochę czasu więcej poświęcić na forum!

Nie mogę uwierzyć, że moje Kochanie jutro już tu będzie!!!!!!!!! :DDDDDDDDD

06 listopada 2013 17:35
Łupsa! Dubelek mi poszedł... 

To miłego wieczorku Wam życzę!

06 listopada 2013 18:04 / 2 osobom podoba się ten post
Dobra sąsiadka przyniosła dobre ciasteczka,dobrze piecze i gotuje,i chce mnie swatać ze swoim synem ,dzisiaj trochę mina jej zrzedła bo wyciągnęła odemnie że jestem zamężna:)
06 listopada 2013 18:30
ja już po kolacji, dzis sałata z ananasem, oliwkami czarnymi, serem feta, , pokropione octem i oliwą, a do tego bułeczki i masełko czosnkowo -ziołowe :)
No mówię Wam pychaaaaaaaaaa :D:D:D
06 listopada 2013 18:32 / 2 osobom podoba się ten post
ja już czyściutka ,pachnąca w łóżeczku:)A gdzie jesteś mój ułanie?
06 listopada 2013 18:42
Dyśka

ja już czyściutka ,pachnąca w łóżeczku:)A gdzie jesteś mój ułanie?

To o której Twoje szczęscie chodzi spać?:))))
06 listopada 2013 18:43
motylek1

Proste jak sznurek w kieszeni to jest taki czlowiek-kontroler,jak wytrzymałaś  7 mcy , ten  jeszcze jeden to "pikuś".Oni wszyscy mowia tak,ze  jest się najlepszą a po zamknieciu drzwi zapominaja nawet imienia.Bądz realistką,oni płacą Ty pracujesz.Trafisz do dobrej rodziny tego Ci życzę.O s i e m   miesięcy masz to samozaparcie.Podziwiac tylko.
06 listopada 2013 18:57 / 1 osobie podoba się ten post
motylek1

Chciałam się pożalić ,żeby mi było lżej ,ale ok zamykam temat .

No to w takim razie żal się , między innymi od tego jest to forum.
Zobaczysz ,że jak wypiszesz ,co Cię trapi , co boli, co uwiera , poczujesz się lepiej. 
jak poczytasz odpowiedzi od dziewczyn , jak wspaniale zachęcają do podniesienia się z tego dołka, do oddania lopatki, grabek i innych urządzeń, poczujesz się o wiele , wiele lepiej. Uwierz mi. 
A jutro to Ty odpiszesz  krótkie "daj spokój co się bedziesz zlościć , idź sobie zapal, pobiegaj , czy jeb... talerzem o podlogę " zdołowanej Hani,  czy Leosi , bo tak to forum funkcjonuje.
06 listopada 2013 19:01
Umiesze chyba apel w necie oddajcie nam nasza mozah aM pojechala w poniedzialek i slad zaginął.Emilia nie było ostatnio w Szwajcarii uprowadzenia busa pt."Sindbad" poczytaj w  Allgemeine Zeitung.
06 listopada 2013 19:02 / 1 osobie podoba się ten post
A ja wyślę list gończy za nowądanutą. Tak się urlopuje, że o forum i zabawie w słówka zapomniała ;-)
06 listopada 2013 19:04 / 2 osobom podoba się ten post
Asik

Ahoj załoga :) Wskoczyłam na minutke żeby powiedziec że "chmurze" No przysłali mi takie ustroistwo i mam e-papieroska :) Tylko ja gapa dwie flaszki tego olejku beznikotynowego zamowilam :) Ale i tak fajnie jest :) A poza tym wiecie co? Dzis na maila przysłano mi oferte pracy (oczywiście na Święta) do dwóch sióstr obie po 80tce za 1300 euro. Obie na wozkach, obie trzeba umyć, ubrac...i do jednej w nocy wstawać (od czasu do czasu tak napisali) No więc moja wyobraźnia ruszyła i...juz widziałam siebie biegajaca od jednej do drugiej i pchającą dwa wózki na spacerze...ło matko!

Asik- Pod ten post "za e-chmurzę" z Tobą :))))
A propos avatarka ,to zamiast gitary ,Ziaba powinna mieć e-papierosa hahaha :)))

06 listopada 2013 19:17
aniananowo

To o której Twoje szczęscie chodzi spać?:))))

Różnie 18 ,19:)
06 listopada 2013 19:23
judora

A ja wyślę list gończy za nowądanutą. Tak się urlopuje, że o forum i zabawie w słówka zapomniała ;-)

No to moze opracujemy tresc jednego i drugiego.