Ale uważam ,ze ciągle na czasie ,a nowe opiekunki ciągle przybywają i dopiero na miejscu widzą prawdziwą niemiecką mentalność i podejście do nas ,jak do ludzi z niższej półki .Masz szczęście jeśli tego nie doświadczyłaś!
Ale uważam ,ze ciągle na czasie ,a nowe opiekunki ciągle przybywają i dopiero na miejscu widzą prawdziwą niemiecką mentalność i podejście do nas ,jak do ludzi z niższej półki .Masz szczęście jeśli tego nie doświadczyłaś!
Tyle razy juz na forum o tym byla dyskusja - zawsze konczaca sie jednym wnioskiem - na ile pozwalamy soba pomiatac, tak mamy. Cudow nie ma, nie wszystkie rodziny/podopieczni sa zli, nie wszyscy sa dobrzy. Po obydwu stronach. Nie ma takiej sytuacji, zeby nie mozna bylo zerwac umowy, jesli jest sytuacja drastyczna. Pracy jest tyle, ze nastepna sie szybko znajdzie i tyle, po raz ktorys, w tym temacie.
Tak,tak,masz racje.Temat juz byl na forum przerabiany 100 razy,jadnak pamietaj,ze nie zawsze tak jest,malo tego ktos kto sie decyduje na taka prace ,musi zdawac sobie sprawe,ze bedzie pracowac z osoba starsza(czesto chora psychicznie)i schorowana.Nie ma co odstraszac na sile,ktos kto chce wyjechac-sam znajdzie informacje,na temat naszej pracy-tego jest mnustwo w internecie:)
Chciałam się pożalić ,żeby mi było lżej ,ale ok zamykam temat .
Ahoj załoga :) Wskoczyłam na minutke żeby powiedziec że "chmurze" No przysłali mi takie ustroistwo i mam e-papieroska :) Tylko ja gapa dwie flaszki tego olejku beznikotynowego zamowilam :) Ale i tak fajnie jest :) A poza tym wiecie co? Dzis na maila przysłano mi oferte pracy (oczywiście na Święta) do dwóch sióstr obie po 80tce za 1300 euro. Obie na wozkach, obie trzeba umyć, ubrac...i do jednej w nocy wstawać (od czasu do czasu tak napisali) No więc moja wyobraźnia ruszyła i...juz widziałam siebie biegajaca od jednej do drugiej i pchającą dwa wózki na spacerze...ło matko!
Ahoj załoga :) Wskoczyłam na minutke żeby powiedziec że "chmurze" No przysłali mi takie ustroistwo i mam e-papieroska :) Tylko ja gapa dwie flaszki tego olejku beznikotynowego zamowilam :) Ale i tak fajnie jest :) A poza tym wiecie co? Dzis na maila przysłano mi oferte pracy (oczywiście na Święta) do dwóch sióstr obie po 80tce za 1300 euro. Obie na wozkach, obie trzeba umyć, ubrac...i do jednej w nocy wstawać (od czasu do czasu tak napisali) No więc moja wyobraźnia ruszyła i...juz widziałam siebie biegajaca od jednej do drugiej i pchającą dwa wózki na spacerze...ło matko!
Ja też dostałam tą ofertę na maila, moja wyobrażnia tak samo zareagowała.Mało tego pomyślałam sobie , że to może byc tak jak z malutkimi blizniakami :))