Na wyjeździe #3

10 listopada 2013 14:56 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Mam bardzo duzo wolego czasu,nie zebym miała wychodne ale tak mam swoja pdp ugodowa,ze zyjemy sobie razem ale kazda robi swoje.Ale jesteśmy obok siebie całymi dniami ja z laptopem na kolanach a ona cos tam kombinuje z gazeta.A jak dobry dzien to nawet sobie pogadamy.Grzebie w starych wpisach czytam,zapisuje sobie bo to wykorzystam kiedyś napewno tu na forum.Właśnie zrobilam sobie zestawienie sprzecznych wypowiedzi osob, ktore do wczoraj czynnie uczestniczyły w dyskusjach.Forum zyje własnym życiem nie te to inne opiekunki przyjada i beda pracowały.Nikt tu nie ma wyłącznosci ani patentu na racje.Wszyscy mamy racje jezeli potrafimy ja obronić.

mleczko skarbie napisam Ci maila :) 
10 listopada 2013 15:08
Buty przemoczone ,było warto ,zrobiłam jakieś 6 km.słuchając muzyki:):)
10 listopada 2013 15:16 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

A tak w ogóle to witajcie!

Moje Kochanie pojechało już dalej do Heilbronn do swojej pracki... już mi smutno, ale świadomość, że w piątek znowu go zobaczę, ułatwia mi to rozstanie! Już nie mogę się doczekać!

Co do pracy to już od piątku robię sama tury i jestem zadowolona. Powoli się się wszystkiego uczę, choć chciałabym szybciej i martwię się, że tyle jeszcze nie wiem, nie potrafię i może czasami coś robię źle i tym się może za bardzo stresuję... W piątek Szefowa mnie trochę opierdzieliła, bo stwierdziła, że za dużo od siebie wymagam i wszystko przyjdzie samo, ale muszę dać sobie trochę czasu. A do tego mój pacjent, który był dość sceptyczny i ciągle marudził, chyba mnie polubił, bo wczoraj żartował nawet ze mną.... hihi! Z drugim pacjentem siedziałam i płakałam, bo 4 tygodnie temu zmarł jego syn i w tym samym dniu urodziła mu się wnuczka! Miał akurat gorszy dzień...

A co do mieszkania to mamy już klucze. Wczoraj byliśmy z właścicielką odebrać zamówioną kuchenkę! W tym tygodniu podpisujemy umowę! A w sobotę przeprowadzka! Ale się cieszę! Teraz tylko muszę skombinować łóżko!
Chyba muszę się uszczypnąć, bo czasami wydaje mi się, że śnię!

Miłego popołudnia Wam życzę!

No i zobacz Kochana,a tak sie martwilas o mieszkanie:)
Rak-cak i juz za tydzien w niedziele bedziesz siedziala w Swoich kontach:)
Praca,sama wiesz z doswiadczenia,ze powoli wszystko do glowy wchodzi:)Ty lebska babka jestes i u Ciebie przyjdzie to jeszcze szybciej.

No to   "Herzlich  Willkommen in Deutschland"  :):):):):)
10 listopada 2013 15:40 / 1 osobie podoba się ten post
iwunia

Brawo Kasia-pokłócone bo moja PDP taka niestety jest,celnie odgadłaś moją osobę wygrywasz nagrode miesiąca-Moją PDP na 2 tyg.a ja jade do senatorium !!!!!  Brawo !!!

Z senatorem?:):):):)Jakieś krótkie to sanatorium?:):):Ale nagrodę biorę - nie poznasz swojej PDP po powrocie taka będzie grzeczna:)
10 listopada 2013 15:51 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

No i zobacz Kochana,a tak sie martwilas o mieszkanie:)
Rak-cak i juz za tydzien w niedziele bedziesz siedziala w Swoich kontach:)
Praca,sama wiesz z doswiadczenia,ze powoli wszystko do glowy wchodzi:)Ty lebska babka jestes i u Ciebie przyjdzie to jeszcze szybciej.

No to   "Herzlich  Willkommen in Deutschland"  :):):):):)

Danke! Danke! Hogata! :DDD

Teraz siedzę i zastanawiam się czego potrzebuję... hmmm! Tyle tego jest, ale dobre Duszyczki niemieckie mi pomagają!
I nic za to nie chcą!!!
Dla niektórych to nie do pomyślenia!
Ale tak właśnie jest!

Jak ja się im za to wszystko odwdzięczę... 

Tymczasem czekam z niecierpliwością na telefon od mojego Kochanie po dotarciu na miejsce... 
10 listopada 2013 16:20
Szukam w interniecie i nie mogę niz znależć.Jaka jest różnica między demencją a psychozą starczą? Są tu dziewczyny doświadczone w branży.Może pomogą uzyskac informację.
10 listopada 2013 16:30
aniananowo

Szukam w interniecie i nie mogę niz znależć.Jaka jest różnica między demencją a psychozą starczą? Są tu dziewczyny doświadczone w branży.Może pomogą uzyskac informację.

Granica jest bardzo cienka i trudna do wychwycenia -co jest   tylko demencją/otępieniem starczym/ ,a co psychozą/z tym ,że nie ma czegoś takiego jak psychoza starcza/Podsylam Ci linki do obu pojęć,może to Ci jakoś rozjaśni różnice.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychoza#Psychozy_o_w.C4.85tpliwej_klasyfikacji

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ot%C4%99pienie

10 listopada 2013 16:32
kasia63

Granica jest bardzo cienka i trudna do wychwycenia -co jest   tylko demencją/otępieniem starczym/ ,a co psychozą/z tym ,że nie ma czegoś takiego jak psychoza starcza/Podsylam Ci linki do obu pojęć,może to Ci jakoś rozjaśni różnice.
http://pl.wikipedia.org/wiki/Psychoza#Psychozy_o_w.C4.85tpliwej_klasyfikacji

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ot%C4%99pienie

Kasiu to już czytałam. Ale dziękuję.
10 listopada 2013 16:35
Benita

Drogo. Wart jest swojej ceny. Każdego centa ... jak już dojdziesz, jak ustawić wielkość liter. Ostatecznie wejdź do jakiegoś elektronicznego sklepu - powinni Ci pomóc bez problemu.
Jak masz mail w profilu - to dziś Ci wyślę, co mnie zainteresowało, ale nie teraz, bo lecę obiad robić.

Napaliłam sie na tego Kindla.

Nurtuje mnie tylko,
jak wgrywamy na niego książki, podłączamy do kompa?
Jakie ma wymiary, tak jak normalna książka?
Można kupić z polskim menu?

Przepraszam za głupie pytania,
ale jestem zielona w tym temacie,myślę ze nie tylko ja.

Chyba sobie zrobię prezent na gwiazdorka.
10 listopada 2013 16:37 / 1 osobie podoba się ten post
Jezuniu! Zaraz mnie skręci!
Koleżanka dzwoniła, że jej kolega dzisiaj zmarł na zawał tu w Niemczech... :(
A ja nadal czekam na telefon od mojego Kochanie.
Nie mogę, chyba zadzwonię, bo mnie strasznie już brzuch z nerwów boli...
10 listopada 2013 16:41
Skarlet, ja mam dokładnie to, choć taniej kupiłam. W Amazonie.

http://merlin.pl/Czytnik-ksiazek-elektronicznych-Kindle-5-WiFi-bez-reklam/browse/product/208,1210627.html?place=suggest
10 listopada 2013 16:48
Tali

Jezuniu! Zaraz mnie skręci!
Koleżanka dzwoniła, że jej kolega dzisiaj zmarł na zawał tu w Niemczech... :(
A ja nadal czekam na telefon od mojego Kochanie.
Nie mogę, chyba zadzwonię, bo mnie strasznie już brzuch z nerwów boli...

Tali daj na wstrzymanie,zadzwoni.Dojedzie to zadzwoni i powie witaj kochanie juz z Toba tęsknię.
10 listopada 2013 16:50
mleczko47

Tali daj na wstrzymanie,zadzwoni.Dojedzie to zadzwoni i powie witaj kochanie juz z Toba tęsknię.

Tatarata!

Zadzwoniłam, bo  nie wytrzymałam... wszystko ok,  instaluje się... ale mu nawtykam... 

Ten telefon koleżanki mnie tak wytrącił z równowagi...

no ale On teraz często będzie jeździł, a ja to się ze zmartwienia chyba wrzodzichów nabawię... 

10 listopada 2013 16:52
Benita

Skarlet, ja mam dokładnie to, choć taniej kupiłam. W Amazonie.

http://merlin.pl/Czytnik-ksiazek-elektronicznych-Kindle-5-WiFi-bez-reklam/browse/product/208,1210627.html?place=suggest

Dziewczyny tak kusicie, że ja to też muszę mieć :))))
10 listopada 2013 17:02
witam czy jest jakas dziewczyna na Bawari a dokladnie okolice passau