Na wyjeździe #3

10 listopada 2013 10:46
Benita

Ja nie Kika, ale Ci napiszę. Kupić w Polsce czy w de. - koszt do 380 zł. Ostatnio widziałam, że w polskiej księgarni wysyłkowej, razem z etui kosztowało 320 zł. Wart każdego wydanego grosza. Polecam . Ja ze sobą wożę całą "bibliotekę". Teraz mam 150 książek, a waży parę gram. 

Dzieki Benita,to pozycz mi  Kindla nie bede ksiazek wozić.Tak na jedeną niedziele.
10 listopada 2013 10:47
mleczko47

No tak,chyba lepiej kupić u nas w kraju.Dzieki wyswietlilam,zobaczylam.

Jak kupujesz w Amazonie, to nie ma znaczenia z jakiego miejsca w świecie. Cenę w dolarach przeliczą Ci na "Twoją" walutę.
10 listopada 2013 10:50
kika1

Nie mam przyciskow jest jeden od spodu ktorym wlaczam lub wlaczam czytnik.... pozostale menu sa na dotyk... tez mam w niemieckim... i niestety nie moge na stale powiekszyc strony... gdy strona sie zmienia od nowa musze powiekszac a to bardzo irytuje....
nie mam opcji Schrifgrosse... u mnie jest Querformat.... i nie zdaje egzaminu....

To masz bardziej "nowoczesny" model. Ja przed zakupem pytałam o zdanie moich synów, to mi powiedzieli, że mam kupić taki, jak oni mają, to w każdej chwili będą mi mogli pomóc. Mieli rację.
10 listopada 2013 10:50
Benita

Ja nie Kika, ale Ci napiszę. Kupić w Polsce czy w de. - koszt do 380 zł. Ostatnio widziałam, że w polskiej księgarni wysyłkowej, razem z etui kosztowało 320 zł. Wart każdego wydanego grosza. Polecam . Ja ze sobą wożę całą "bibliotekę". Teraz mam 150 książek, a waży parę gram. 

Czy mozesz mi na e-meila przyslac pare dobrych tytulow....

Moj kosztowal 129€ ale byl w promocji za 99,99... dokupilam sliczne czerwone skorkowe etui i ladowacz wszystko razem 130€...
czy bede zadowolona to sie okaze gdy uda mi sie powiekszyc litery... bo na razie gdy powiekszam to widac tylko srodek strony.... lub dol albo gore....

10 listopada 2013 10:51 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Dzieki Benita,to pozycz mi  Kindla nie bede ksiazek wozić.Tak na jedeną niedziele.

No nie wiem, czy przeżyję caaaały dzień bez czytania.   ....Ale niech Ci będzie. Masz.
10 listopada 2013 10:53
Dzięki, Andrea. Mój czas jeszcze nie nadszedł.... A jak dziewczyny piszą o tęsknocie za świętami, to włącza mi się zraszacz oczu.
10 listopada 2013 10:55
Benita

No nie wiem, czy przeżyję caaaały dzień bez czytania.   ....Ale niech Ci będzie. Masz.

Tylko z futerałem prosze,lubię czysto i porzadnie.
10 listopada 2013 10:58
kika1

Czy mozesz mi na e-meila przyslac pare dobrych tytulow....

Moj kosztowal 129€ ale byl w promocji za 99,99... dokupilam sliczne czerwone skorkowe etui i ladowacz wszystko razem 130€...
czy bede zadowolona to sie okaze gdy uda mi sie powiekszyc litery... bo na razie gdy powiekszam to widac tylko srodek strony.... lub dol albo gore....

Drogo. Wart jest swojej ceny. Każdego centa ... jak już dojdziesz, jak ustawić wielkość liter. Ostatecznie wejdź do jakiegoś elektronicznego sklepu - powinni Ci pomóc bez problemu.
Jak masz mail w profilu - to dziś Ci wyślę, co mnie zainteresowało, ale nie teraz, bo lecę obiad robić.
10 listopada 2013 10:59 / 1 osobie podoba się ten post
mleczko47

Tylko z futerałem prosze,lubię czysto i porzadnie.

Mam filcowy, więc jak rzucę w Twoją stronę, to miękko wyląduje.
10 listopada 2013 11:09
Zakręcona Mamuela

hagi przyjdzie czas ze beda cie cieszy jak przypomnisz sobie jak twoja mam jednoczyła rodzine własnie w swieta gdy była z wam!!! dlaczego teraz sie poddalisci  tak łatwo po jej smierci przeciez ona zyje dalej wsrod was nie jako człowiek zywy ale w waszych sercach myslach wspominacie ja przeciez!!!Zamiast piastowac to co w was wpoiła swieta rodzinne,tradycje uciekacie od tego a jej aniol zastanawia sie pewnie dlaczego tak sie stało zjej rodzina? Własnie w smutku i zalu powinnismy sie łaczyc!!! Wiadomo ze sa rozne sytuacje w zyciu ale nie poddawajcie sie bol po stracjie mija gdy myslisz pozytywnie przeciez ona zyje w was.Wiem co mowie moi rodzice oboje nie zyja .Pomysl ile po sobie zostawiła i co ona by zrobiła bedzie ci lzej:)))))))))))))))))))

Manuelko, dzięki :)
Trochę się staram. Nawet udało mi się doprowadzić do spotkania rodzeństwa, nawet w miarę luźnego, ale dostaję po głowie z obu stron, oboje mają trudne charaktery. No, jest za dużo do opisywania tego na forum. Na razie lepiej mi daleko....
    A pomijając to wyżej, to cieszę,że jesteś tu, i rozdajesz swoją pozytywną, nakręcającą energię :)
10 listopada 2013 11:11 / 1 osobie podoba się ten post
Benita

Drogo. Wart jest swojej ceny. Każdego centa ... jak już dojdziesz, jak ustawić wielkość liter. Ostatecznie wejdź do jakiegoś elektronicznego sklepu - powinni Ci pomóc bez problemu.
Jak masz mail w profilu - to dziś Ci wyślę, co mnie zainteresowało, ale nie teraz, bo lecę obiad robić.

Jak juz bede szczęśliwa posiadaczką tej wartościowej rzeczy to uklonie się nisko w Twoja stronę.Ok?
10 listopada 2013 11:23
Benita

...juz wpisuje moj e-meil w profil...
Ksiazki lubie typu biograficzno-dokumentalne w fabularyzowanej formie...interesuje mnie literatura angielska i rosyjska....
z polskich M.Nurowska nr 1... I.Mencel 2... dalej A.Rybaltowska tez moze byc... niedawno odkrylam L.Najdecka...
10 listopada 2013 11:33 / 2 osobom podoba się ten post
Dzien dobry :)
Ja takze dzis dluzej poleniuchowalam w lozeczku. no i druga kawe tez juz koncze - listopadowe wachniecia pogodowe ;)
wczoraj wieczorkiem jeszcze troche z Orzelkiem popisalam na fb, wiec dobrze mi sie spalo....
teraz chyba sie przymierze do muffinek ....
milej niedzieli
10 listopada 2013 11:41 / 1 osobie podoba się ten post
hagia

Trochę się staram. Nawet udało mi się doprowadzić do spotkania rodzeństwa, nawet w miarę luźnego, ale dostaję po głowie z obu stron, oboje mają trudne charaktery. No, jest za dużo do opisywania tego na forum. Na razie lepiej mi daleko....
    A pomijając to wyżej, to cieszę,że jesteś tu, i rozdajesz swoją pozytywną, nakręcającą energię :)

No właśnie-sama mam z siostrą trudne relacje,ona z kolei ma takie z mamą ale zawsze jej powtarzam,że mama nie wieczna niestety a nas tylko dwie.....coś tam pomalutku do niej dociera.Nie musimy sie kochać i przytulać, ale siostra to siostra :):):)Też stoję między młotem a kowadłem-ona swoje żale ,mama swoje  -a ja słucham tylko bo nic więcej zrobić nie mogę.....Święta rzadko wspólne ,jak już to Wielkanoc u nas ale i wtedy atmosferka jest więcej niż napięta a ja po takich świętach umeczona na maxa.....ach ...rodzina.....
10 listopada 2013 11:45
hagia

Dziekuje :)