Na wyjeździe #3

13 listopada 2013 16:35 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Polneta,
i płaciłaś tylko te 49 E? Nic więcej?
Przyślą Ci na niemiecki adres?

Płaciłas z polskiego konta czy Eur?

Menu ma też po polsku?

Sorki, ale zielona jestem.

Płaciłam zwykła kartą, ale taką wypukłą co można płacić w internecie. Ja mam taką w walucie euro do kantoru walutowego i do konta walutowego.Do wyboru do koloru kart u mnie pod dostatkiem :).Na amazonie można chyba też płacić przez paypala.
Przyślą mi na adres teraz gdzie jestem w Austrii.Wysyłka bezpłatna do DE i AT.Dziś dostałam emaila, że dziś wysłali i towar będzie u mnie w poniedziałek 17.11 Wszystko prościutkie jak koci ogon.Jakiś email przyszedł z instrukcją, jak mogę z niego korzystać i gdzie szukać książek.Instrukcja jest oczywiście po niemiecku, ale chyba jest wybór języka.Kindle na naszym rynku nie jest oficjalnie sprzedawany. Owszem oferują go księgarnie typu merlin,ale obawiam się,że menu ma tez po angielsku. A tak wygądał email od Amazona.  
Kindle, 15 cm (6 Zoll) E Ink-Display, WLAN, Schwarz Verkauft von: Amazon EU S.a.r.L.   EUR 49,42    
Zwischensumme: EUR 41,18
Verpackung und Versand: EUR 0,00
Zwischensumme ohne USt.: EUR 41,18
Umsatzsteuer: EUR 8,24
Endbetrag inkl. USt.: EUR 49,42  

Zahlung über Mastercard: EUR 49,42  

I tylko tyle ściągnelo mi z karty . Dziękuje Benita za słowa wsparcia.Ja właśnie chciałam coś do czytania bez wodotrysków.Zresztą jak ktoś chce moze sobie dokupić okładki z montowaną lampeczką Poza tym 200zł a 500 ti jest znaczna różnica. Zaś jeśli chodzi o instrukcję....polecma tlumacz google...przepisujemy tekst i jadziem z koksem Ps kindle ma wifi, więc można ściagać wszystko z sieci.Można tez pliki pdf przekonwertować za pomocą prostego bezpłatnego programiku i wgrać takie książki też do kindla. Opcja "szukaj" w necie ułatwia zycie i wiele wyjaśnia                             
13 listopada 2013 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
Pozamawialam wcozraj trochę ksiązek, tzn prosilam syna ,żeby mi coś ściągnął.Ostatnio sie wszytskie otworzyły , teraz też powinno.Jak któs chętny to wyśle na pocztę.
13 listopada 2013 16:59
aniananowo

Pozamawialam wcozraj trochę ksiązek, tzn prosilam syna ,żeby mi coś ściągnął.Ostatnio sie wszytskie otworzyły , teraz też powinno.Jak któs chętny to wyśle na pocztę.

Aniu ja oczywiście proszę.

Dziś wieczorem porozsyłam jeszcze raz te moje, moze coś z tego wyjdzie po naprawie systemu.
13 listopada 2013 17:25
A ja sobie założyłam konto na chomikuj i ściągam czasem książki. Może to nie do końca legalne ale umila czas.
13 listopada 2013 17:27
judora

A ja sobie założyłam konto na chomikuj i ściągam czasem książki. Może to nie do końca legalne ale umila czas.

He he ,tylko patrzec jak US namierzy Twoje IP I podatek naliczy.........
13 listopada 2013 17:27
tina 100%

Też tu nie mam tłuczka.W potrzebie młotka używałam:)).Przez braki w potrzebnym sprzęcie kuchennym w niemieckich domach stałam się pomysłowa jak Mc Gywer;-).

W jakims programie kulinarnym ogladalam jak , brak tluczka to......na patelnie lub radelek nakaldamy woreczek foliowy i..........gotowe.Wygladalo to "normalne" :):) .
13 listopada 2013 17:34 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

He he ,tylko patrzec jak US namierzy Twoje IP I podatek naliczy.........

Kasia nie strasz, bo aż mi się portki zaczęły trząść ...
13 listopada 2013 17:44
o widzę że fajny temat :)
cieszę się że znalazłam to forum, bo chociaż wiem że nie jestem tutaj tak kompletnie sama

moje dziadki już poszły spać, troche mnie to denerwuje że tak wcześnie, bo później babcia cały dzien marudzi że od 3 już nie mogła spać - a nie da się jej przegadać żeby posiedziała chociaż do 19 :(
dziadka też ciągnie do łózka, chociaż on wcale nie chce eh
13 listopada 2013 18:04
Kochani mam pytanko moze ktos a wierze ze na pewno ktos mi podpowie!! Chciałabym dac ogłoszenie do gazety wychodzacej w niemczech ale trzeba zapłacic z niemieckiego konta lub na miejscu. Czy mogłabym zaplacic np. z konta walutowego orjetuje sie ktos moze??
13 listopada 2013 18:05
Polneta

Witam Wszystkich porannie :-) Nie wiem czy w dobrym miejscu kontynuuje temat, ale wczoraj kupiłam na Amazonie niemieckim Kindle http://www.amazon.de/gp/product/B007HCCOD0/ref=ox_ya_os_product jest przeceniony 20 euro.To jest ten model wcześniejszy bez światełka.Jak dla mnie jednak wystarczy, bo różnica w cenie jest ogromna 125 vs 49!! Wysyłka oczywiście bezpłatna. Jednak mieszkanie w Laponii i list do Mikołaja na coś się przydał :)Przy kupnie proponują Ci ładowarkę, okładeczki...ale to zbędne bajery.Kindle ładuje się na zwykłym usb podłaczonym to laptopa. Tu jeszcze macie tabelke porównań poszczególnych modeli.Jak widać to tylko bajery,które słono kosztują. http://swiatczytnikow.pl/porownanie-wersji-amazon-kindle-classic-touch-keyboard-i-paperwhite/

opłaca sie go kupic i ma dobre parametry to wiem.tez go kupuje bo w polsce sa drożesze
http://allegro.pl/amazon-kindle-5-classic-bez-reklam-fv-gw-24h-i3692680590.html

13 listopada 2013 18:09
wikil

o widzę że fajny temat :)
cieszę się że znalazłam to forum, bo chociaż wiem że nie jestem tutaj tak kompletnie sama

moje dziadki już poszły spać, troche mnie to denerwuje że tak wcześnie, bo później babcia cały dzien marudzi że od 3 już nie mogła spać - a nie da się jej przegadać żeby posiedziała chociaż do 19 :(
dziadka też ciągnie do łózka, chociaż on wcale nie chce eh

A nie ma czegos czym bys babcie zainteresowała, moze jakas gra planszowa lu cos w tym stylu?
13 listopada 2013 18:15 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea kochana ja taka madra to nie jestem mozes troche w skrucie wyjasnic z gory dziekuje:)
13 listopada 2013 18:20
włąsnie nic ich nie interesuje, telewizor beee, gry nie, karty nie ;/
na spacer nie chce iśc, chociaż spokojnie mogłabym dziadka na wózku a ją przy rolatorku, no ale nie chce ;/

nie mam pomysłów serio :(
13 listopada 2013 18:28 / 1 osobie podoba się ten post
wpisz w necie IBAN (nazwa banku) i SWIFT KODE (nazwa banku)
IBAN to po prostu dodanie PL przed numerem
a ten kod, to specjalny europejski znak danego banku :)
13 listopada 2013 18:29 / 1 osobie podoba się ten post
scarlet

Aniu ja oczywiście proszę.

Dziś wieczorem porozsyłam jeszcze raz te moje, moze coś z tego wyjdzie po naprawie systemu.

Scarlet jak tylko uda mi się poprawnie ściągnąc te ksiązki (spakowane sa w RARZE) , to zaraz CI przesle.Przy okazji sobie naściągałam róznych dziwnych rzeczy, które mi zamulają kompa .Znowu będzie mamo czytaj co ściągasz albi zapisujesz , ale ja nie znam ang , to jak moge rozumieć.Jak tylko będzie ok , to się z chęcią podzielę.Jest tego trochę bo az 48 MB:))