Na wyjeździe #3

30 października 2013 21:28
Wiem, wiem, odkryłam to jakąś godzinkę temu.
Witaj Mleczko :)
30 października 2013 21:29
No i gra gitara :D
30 października 2013 21:39 / 9 osobom podoba się ten post
Witam Opiekunkowo po dłuższej nieobecności!
Dojechalam dzis z rana cała i zdrowa...
do załatwienia miałam dziś sporo...
Jak już pisałam nie mam gdzie mieszkać... teraz ze dwa może trzy tygodnie kątem jestem u znajomych Niemców, ale trochę źle się tu czuję... potem mogę u szefowej jakiś miesiąc pomieszkać, póki nie zda domu, bo się akurat przeprowadza... teraz na cito szukam mieszkania, ale mam problem z kaską, bo za dużo jej nie mam... no ale szefowa kazała mi się nie przejmować i będzie wszystko ok! Nie wiem skąd ta kobieta tyle siły i optymizmu bierze! Jest naprawdę niesamowita, bo w końcu sama wychowała dwójkę dzieci, ma SM i do tego założyła firmę!
A co do tego domu w którym miałam mieszkać to byłam tam dzisiaj i nie wygląda to aż tak tragicznie i jutro będę rozmawiać z Córką... wyłożę jej kawę na ławę i zapytam czy ona nie chce abym tam mieszkała czy o co chodzi... woda ciepła już jest i dwa pokoje oraz kuchnia są do dyspozycji... ciekawe co mi odpowie...
A od piątku zaczynam już pełną parą pracę w Pflegedienst! I po dzisiejszym dniu i rozmowie z szefową i dziewczynami cieszę się na nią i też troszkę obawiam! Ale myślę, że będzie dobrze i jakoś powoli wszystko się ułoży!

A tymczasem idę spać, bo w dzień po całonocnej podróży nie spałam i padam z nóg, a jutro mam sprzątanko i lataninę!
Lekturę forum muszę niestety odłożyć...

Trzymajcie się ciepło i cieszę się, że do Was wróciłam!
30 października 2013 21:48 / 1 osobie podoba się ten post
Tali

Jak już pisałam nie mam gdzie mieszkać... teraz ze dwa może trzy tygodnie kątem jestem u znajomych Niemców, ale trochę źle się tu czuję... potem mogę u szefowej jakiś miesiąc pomieszkać, póki nie zda domu, bo się akurat przeprowadza... teraz na cito szukam mieszkania, ale mam problem z kaską, bo za dużo jej nie mam... no ale szefowa kazała mi się nie przejmować i będzie wszystko ok! Nie wiem skąd ta kobieta tyle siły i optymizmu bierze! Jest naprawdę niesamowita, bo w końcu sama wychowała dwójkę dzieci, ma SM i do tego założyła firmę!
A co do tego domu w którym miałam mieszkać to byłam tam dzisiaj i nie wygląda to aż tak tragicznie i jutro będę rozmawiać z Córką... wyłożę jej kawę na ławę i zapytam czy ona nie chce abym tam mieszkała czy o co chodzi... woda ciepła już jest i dwa pokoje oraz kuchnia są do dyspozycji... ciekawe co mi odpowie...
A od piątku zaczynam już pełną parą pracę w Pflegedienst! I po dzisiejszym dniu i rozmowie z szefową i dziewczynami cieszę się na nią i też troszkę obawiam! Ale myślę, że będzie dobrze i jakoś powoli wszystko się ułoży!

A tymczasem idę spać, bo w dzień po całonocnej podróży nie spałam i padam z nóg, a jutro mam sprzątanko i lataninę!

Witaj słoneczko.
I ja też się cieszę.

Wszystko Ci się poukłada, tylko najpierw odpocznij , a potem zacznij działać.

:):):):):):):):)
30 października 2013 21:53
Tali

Witaj Tali:D:D:D:D:D:D
Czekalysmy na Ciebie:D:D:D:D:D:D:D:D

Nie chce byc wscibska,ale ja bym nie gadala z Ta corka.Skoro Ci powiedziala ,ze nie mozesz zamieszkac(a wlasciwie mozna tam mieszkac)to znaczy ze nie chce.Nie narzucalabym sie,no chyba ze ma wobec Ciebie jakis dlug wdziecznosci,ale i tak bym nie zaczynala gadki.
To oczywiscie jest mioje skromne zdanie,moze jestem zbyt honorowa?Niewiem.

Ciesze sie ,ze z praca sie uklada i oby do przodu Kochana:D:D:D:D:D
31 października 2013 08:55
Witajcie,ale miałam wzorajszy wieczór okropny...
No więc stanęło na tym,że na miesiac wracam do Polski i wracam z powrotem do babci w grudniu.
Czyli zostało mi 2 dni :)
31 października 2013 09:08
ivanilia40

Witajcie,ale miałam wzorajszy wieczór okropny...
No więc stanęło na tym,że na miesiac wracam do Polski i wracam z powrotem do babci w grudniu.
Czyli zostało mi 2 dni :)

Ivanilka szkoda, że tak Cię agencja urządziła. Z tego co wiem jak PDP jest w szpitalu to rodzina i tak płaci firmie za opiekę. Chyba że córce szkoda pieniędzy na twoje wyżywienie, wodę i prąd.
31 października 2013 09:24
Witam z rana ;-))) Pogodę mam cudną ale już mrozik przyłapuje z rana.
Powiedzcie mi proszę, jak to jest z wypłacaniem pieniędzy z bankomatu. Nie mam karty do konta euro tylko do złotówkowego. Ciemna jestem w tej dziedzinie, bo do tej pory nie wypłacałam i nie wiem ...... ;-//
31 października 2013 09:30 / 1 osobie podoba się ten post
Mycha

Witam z rana ;-))) Pogodę mam cudną ale już mrozik przyłapuje z rana.
Powiedzcie mi proszę, jak to jest z wypłacaniem pieniędzy z bankomatu. Nie mam karty do konta euro tylko do złotówkowego. Ciemna jestem w tej dziedzinie, bo do tej pory nie wypłacałam i nie wiem ...... ;-//

Myszko zależy jaką masz kartę ? Mojej np. bankomat VB nie przyjął ale sparkasse już tak. Wypłaca się normalnie jak u nas tylko, że nie wiem jak będzie u Ciebie z prowizją, Mi za 100 euro skasowało prawie 20 złotych .
31 października 2013 09:31 / 2 osobom podoba się ten post
hogata76

Witaj Tali:D:D:D:D:D:D
Czekalysmy na Ciebie:D:D:D:D:D:D:D:D

Nie chce byc wscibska,ale ja bym nie gadala z Ta corka.Skoro Ci powiedziala ,ze nie mozesz zamieszkac(a wlasciwie mozna tam mieszkac)to znaczy ze nie chce.Nie narzucalabym sie,no chyba ze ma wobec Ciebie jakis dlug wdziecznosci,ale i tak bym nie zaczynala gadki.
To oczywiscie jest mioje skromne zdanie,moze jestem zbyt honorowa?Niewiem.

Ciesze sie ,ze z praca sie uklada i oby do przodu Kochana:D:D:D:D:D

Hogata jestem zdania, że są w życiu sytuacje, kiedy honor trzeba schować do kieszeni... teraz jestem w takiej sytuacji i szukam wyjścia... poza tym wolę pogadać normalnie i sie jej wprost zapytać, czy nie chcą mnie tam i zobaczyć jej reakcję... cały czas mnie zapewniała, że nie ma problemu z mieszkaniem i cały czas jej powtarzałam, jakie to dla mnie ważne, aby jakoś zebrać pieniązki na wynajem... ona też chyba jest tym remontem załamana, bo to miał być tylko delikatny retusz, a okazało się, że jest generalka...
dobra spadam na romowę i do biura, bo właśnie dzwonili...

Miłego dnia wszyskim życzę! 
Słonko pięknie świeci dziś w Taunusie!
31 października 2013 09:33 / 1 osobie podoba się ten post
judora

Ivanilka szkoda, że tak Cię agencja urządziła. Z tego co wiem jak PDP jest w szpitalu to rodzina i tak płaci firmie za opiekę. Chyba że córce szkoda pieniędzy na twoje wyżywienie, wodę i prąd.

Judorka,ale my z córką PDP wspólnie ustaliłyśmy,że wróce do domku na miesiąc,bo bez sensu jest siedziec tu bezproduktywnie.A utrzymywanie mnie to swoją drogą :). Zresztą ja bardzo chce na miesiac jechac do domku,a wrócić tu znowu w grudniu. Agencja miała dla mnie to inne miejsce,ale okazało się,ze chyba niezbyt ciekawe,skoro rodzina nie zechaciała kilka dni potrzymac tej obecnej opiekunki,do momentu znalezienia innej,albo zebym ja spokojnie mogła dojechać. Chyba wpakowałabym się w kanał gdybym tam pojechała.Wolę więc w sprawdzone miejsce wrócić za miesiąc.:)
31 października 2013 09:35
Tali

Hogata jestem zdania, że są w życiu sytuacje, kiedy honor trzeba schować do kieszeni... teraz jestem w takiej sytuacji i szukam wyjścia... poza tym wolę pogadać normalnie i sie jej wprost zapytać, czy nie chcą mnie tam i zobaczyć jej reakcję... cały czas mnie zapewniała, że nie ma problemu z mieszkaniem i cały czas jej powtarzałam, jakie to dla mnie ważne, aby jakoś zebrać pieniązki na wynajem... ona też chyba jest tym remontem załamana, bo to miał być tylko delikatny retusz, a okazało się, że jest generalka...
dobra spadam na romowę i do biura, bo właśnie dzwonili...

Miłego dnia wszyskim życzę! 
Słonko pięknie świeci dziś w Taunusie!

Owszem,zrobisz jak uwazasz:)
Moze sie uda?Czego Ci zycze:)
31 października 2013 09:37 / 1 osobie podoba się ten post
judora

Myszko zależy jaką masz kartę ? Mojej np. bankomat VB nie przyjął ale sparkasse już tak. Wypłaca się normalnie jak u nas tylko, że nie wiem jak będzie u Ciebie z prowizją, Mi za 100 euro skasowało prawie 20 złotych .

Dzięki Judora. Polecę do sparkassy.  Pal sześć prowizję. Coś tym razem przekraczam pulę wydatków ale co tam, przecież pracuję  ;-)))
31 października 2013 09:58
judora

Mam tak samo jak Ty  tzn.VB nie przyjmuje karty ale Sparkasse tak . Moj bank za 100euro 10zl -prowizji .
31 października 2013 10:33
Ja mam karte Visa Elektronic i wyplacam w VB bez prowizji.