niezłe jaja dzisiaj ze skokami, ale fajnie że wygrał :) tyle punktów mógłby przez cały sezon nie nazbierać :)
niezłe jaja dzisiaj ze skokami, ale fajnie że wygrał :) tyle punktów mógłby przez cały sezon nie nazbierać :)
Oj, ja myślę. że to nie przypadek, bo juz wczoraj gdyby liczono indywidualnie, byłby Trzeci. Najlepsze jest to, że Kruczek miał go nie wystawiać za tydzień, a musi bo jest liderem, czego sie oczywiście nikt nie spodziewał. Oj, jak ja sie cieszę, że sie sezon zaczął, nawet mi zima w De niestraszna, bo sobie będę odliczać od skoków do skoków:))
A ja dzisiaj miałam wolny dzień i pojechałam do Locarno .Piekne miasto , znane z festiwali filmowych , ważnych konferencjji politycznych a dla turystów oferujące mnóstwo atrakcji.Stara część miasta urzeka zabytkowymi budynkami , z architektonicznymi perełkami- gdzies widać bogaty gzyms , fresk na ścianie , piękne stare drzwi - a to wszystko zagospodarowane , użytkowane do dziś - choć i puste , zniszczone też się trafiają . Ceny adekwatne do miejsca . Pooglądałam sobie zegarki i brylanty - lubię bo piękne i nawet mi nie bylo żal , że mnie nie stać . Ale 15 -20 tys Fr za zegarek ....
Wypiłam Espresso na Piazza Grande , spróbowałam prawdziwego tiramisu , posłuchałam muzyki - na placu otwarto lodowisko .Dzieci i dorośli jeżdżą na łyżwach , w pobliżu kawiarnie , stoiska z pieczonymi kasztanami i troche dekoracji świątecznych się pojawiło. Widziałam bombki na choinkę niczym dzieła sztuki - zdobione różnokolorowymi kryształkami , inne o kształtach ptaków , sopli , gwiazdki - a wszystko niczym klejnociki.Bulwarami poszłam w kierunku mariny - nie znam się na jachtach , ale te , które tam widziałam ... to obcy zupełnie świat , świat wielkich pieniędzy .W centrum rosną palmy , kwitną jeszcze niektóre kamelie - Locarno nazywają czasem Damą kameliową .Podobno wiosną gdy wiele krzewów zakwitnie powietrze jest przesycone ich zapachem. A nad miastem górują ośnieżone szczyty Alp Pennińskich.Najpiękniejszy jest ten kontrast - śnieg na szczytach gór i palmy . Byłam jeszcze w jednym szczególnym miejscu , ale o tym napiszę oddzielnie .To było szczególne przeżycie.
efka66 - a to widzisz, nie wiedziałam, nie oglądalam kwalifikacji, a dzisiejsze skoki to tylko przez chwile bo dziadek nie chciał ;/ a przez to ich przesuwanie rozpoczęcia nie zdążyłam zobaczyć wszystkiego w swojej pauzie
co do polskiej tv, sprawdź http://weeb.tv/ używałam tego kiedyś będąc za granicą, niestety tutejszy internet nawet mi nie załaduje tej strony, wiec nie powiem ci czy na 100% będzie działało ;/
tam trzeba coś najpierw zainstalować z tego co pamiętam
a jak chcesz jakieś polskie seriale i programy rozrywkowe, to zawsze jest ipla i tvnplayer :)