Na wyjeździe #3

24 listopada 2013 21:31
rozumie kolezanka ktora tu byla mowila mi ze miala internet przez tydzien potem zmienil reuter i juz nic nie ma
24 listopada 2013 21:33
internetzugriff - to tylko znaczy ze jest połączenie z internetem
a jak klikasz na to, nic sie nie wyswietla?
24 listopada 2013 21:34
pisze tu jeszcze arbeit gruppe workgrupe
24 listopada 2013 21:34
jowitaliber

rozmawialam z agencja jutro maja z nim rozmawiac a jak to siec domowa to u mnie na dole by ja sciagalo

Syn musi Ci dać hasło do tej domowej sieci. Raz cię połączy i przy następnych przyjazdach będzie Cię już rozpoznawać jeśli wrócisz z tym samym tabletem.
24 listopada 2013 21:37
pokazuje sie domek i napis heimnetzwerk
24 listopada 2013 21:37
jowitaliber

jest tu ikonka domku i pisze internetzugriff

Ale równie dobrze może to być dom od sąsiada ???
24 listopada 2013 21:41
on mi dal hasla i wprowadzam recznie bo tablet nie znajduje tej sieci chyba jego bo pisze nazwisko i pc jego nazwa
24 listopada 2013 21:49
MeryKy

Pomyśli! Jak złamać hasło??? :)))

złamać hasło można w ten sposób:
-rozwinąć listę wifi (klikając lewym przyciskiem myszy na te kreseczki wifi),
-kliknąć prawym przyciskiem na właściwą sieć --> rozwinie się "rozłącz", "stan" i "właściwości" --> kliknąć lewym przyciskiem na właściwości,
pokaże się okienko .....2ga zakładka na górze - to zabezpieczenia ---> kliknij w nią lewym przyciskiem
pokaze ci się (jedno pod drugim): typ zabezpieczeń, typ szyfrowania i  klucz,
pod spodem małe okienko: pokaż znaki
kliknij w to okienko - pokaże ci się dokładne hasło .......spisz bardzo dokładnie wszystkie znaki!!!

-

24 listopada 2013 21:50
wikil

jeżeli jest zabezpieczona i udostępniona tylko dla urządzeń należących do danej sieci, czyli np komputer stacjonarny plus laptop - to nie bedziesz jej widziała

Jak Wikil pisze, w przypadku gdy sieć domowa jest udostępniona tylko dla urządzeń należących do danej sieci, syn musi zmienić ustawienia tej sieci z zamkniętej - tylko dla tych jego 2 urządzeń - na otwartą, ale nadal domową i zabezpieczona hasłem.
24 listopada 2013 21:54
wszystko sie pokazalo klucz jest ten co mi podal jest tylko jakies wpa2 personal AES i ten klucz
24 listopada 2013 21:56
razem to my wszystko mozemy a te ustawienie to gdzie on ma zmienic ja mam jego laptopa
24 listopada 2013 22:00
Gabrysia

złamać hasło można w ten sposób:
-rozwinąć listę wifi (klikając lewym przyciskiem myszy na te kreseczki wifi),
-kliknąć prawym przyciskiem na właściwą sieć --> rozwinie się "rozłącz", "stan" i "właściwości" --> kliknąć lewym przyciskiem na właściwości,
pokaże się okienko .....2ga zakładka na górze - to zabezpieczenia ---> kliknij w nią lewym przyciskiem
pokaze ci się (jedno pod drugim): typ zabezpieczeń, typ szyfrowania i  klucz,
pod spodem małe okienko: pokaż znaki
kliknij w to okienko - pokaże ci się dokładne hasło .......spisz bardzo dokładnie wszystkie znaki!!!

-

Aj.... ja zartuje bo bardzo często kiedy zakładaja sieć nie zmieniają domyślnych haseł i dzięki temu można korzystać z internetu :)))
24 listopada 2013 22:01
jowitaliber

wszystko sie pokazalo klucz jest ten co mi podal jest tylko jakies wpa2 personal AES i ten klucz

to jest OK
czyli on musiał zabezpieczyć sieć domową do konkretnych urządzeń/użytkowników.

Jeśli nie ma zabezpieczonych czynności administracyjnych hasłem - możesz ewent. zmienić na sieć publiczną ;)
24 listopada 2013 22:05 / 1 osobie podoba się ten post
Nooooo.........hakerki z konieczności :)
Przecież facet pozwolil na korzystanie z netu .....tylko coś nie klapuje
24 listopada 2013 22:07
jowitaliber

Na samej górze przy typach zabeżpieczeń - powinno być bez uwierzytelniania ( otwarte )