18 października 2013 11:40 / 3 osobom podoba się ten post
justaKika i ja tak mam jak wolne przypada zawsze z poslizgiem ...i tez przez palce patrze ... zreszto tez nie wiadomo do konca jak jest bo sie nie dowiadywalam bo ponoc od banku tez zalezy nieraz niektore przetrzymuja sprawdzone w praktyce pracowalam kilka lat w jednej firmie i zawsze nam wyplate wplacano na konto bylo wsrod nas pare osob ktore nawet z 4-5 dniowym opoznieniem dostawaly wiec mozliwe jakie to banki nie powiem bo nie pamietam ale tak bylo banki tez przetrzymuja...
Justa, a co Cię to obchodzi, czy Twój bank przetrzymuje, czy nie. Data określona w umowie jest datą, gdy TWOJE pieniądze mają być na Twoim koncie. Prowadzilam firmę 10 lat, zatrudniałam ludzi i to moim obowiązkiem było tak dokonać wypłat, aby pieniądze były najpóźniej w dniu wskazanym w umowie.
Moja firma zawsze wcześniej wysyła kasę. Mam w Euro - i nigdy nie czekam, bo niedziela, bo święta czy coś innego. Kasę mam zawsze przed terminem. Nawet nie myślałam, że może być inaczej. Za opóźnienie terminu płatności płatnik płaci odsetki !