Kosmetyczni ulubieńcy

02 czerwca 2014 12:55
wichurra

Żaden ulubieniec mi chyba nie doszedł. Chociaż nie wiem, czy wspominałam o żelu do mycia twarzy Effaclar z La Roche Posay - do cery przetłuszczającej się jest świetny - skóra aż piszczy z czystości.
Za to mogę coś odradzić - kremy Balea do twarzy - nie zauważyłam, żeby robiły coś szczególnie pożytecznego, za to zostawiają na twarzy taką lepką powłokę. Wprawdzie miałam tylko ich 2 kremy, ale już podziękuję.

Kupila kremy do twarzy Balea,o matuchno jakiej ja alergii dostałam,,skóra czerowna i swędzaca ,katar i oczy swędzące ,,masakra uzywam je teraz do dłoni..może to tak u mnie ale nie słuzyły mi..
02 czerwca 2014 13:15 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Żaden ulubieniec mi chyba nie doszedł. Chociaż nie wiem, czy wspominałam o żelu do mycia twarzy Effaclar z La Roche Posay - do cery przetłuszczającej się jest świetny - skóra aż piszczy z czystości.
Za to mogę coś odradzić - kremy Balea do twarzy - nie zauważyłam, żeby robiły coś szczególnie pożytecznego, za to zostawiają na twarzy taką lepką powłokę. Wprawdzie miałam tylko ich 2 kremy, ale już podziękuję.

Nabyłam polecany przez ciebie płyn a własciwie kulkę pod pachy ANTIDRAL już w kwietniu i jestem super zadowolona...tydzień temu w Rossmann w Niemczech ALTERRA Lippenpflege-ten olejek rycynowy w sticku to rzęs-też polecałaś,na razie staram się każdego wieczoru smarować min rzęsy,efektu nie ma,bo za wcześnie,ale jest ok,nic nie swedzi i nie spływa z oka...
No i Lenor Trocknertücher ,zapach obłędny wydobywa się z mebli...
02 czerwca 2014 13:21
wichurra

Najlepszy krem matujący jaki miałam (a z drogeryjnych to miałam dużo) jest Effaclar Mat z La Roche Posay.

Nie wałkuje się na twarzy?Parę razy używałam kremów matujących,ale właśnie z powodu tego "ubocznego"efektu-zaprzestałam.
02 czerwca 2014 13:29
tina 100%

Nie wałkuje się na twarzy?Parę razy używałam kremów matujących,ale właśnie z powodu tego "ubocznego"efektu-zaprzestałam.

Nie - nie zauważyłam takiego efektu.
Nie wiem tylko jak z podkładem się sprawdza, bo w sumie od niedawna go używam i z podkładem jeszcze nie przetestowałam. Jednak jakbyś była ciekawa, to mogę sprawdzić. Chociaż, jak wiadomo, każda skóra się inaczej zachowuje. A jakbyś była zainteresowana to najlepiej weź próbkę z apteki - oni tu w Niemczech chętnie dają. 
02 czerwca 2014 13:30 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

Nabyłam polecany przez ciebie płyn a własciwie kulkę pod pachy ANTIDRAL już w kwietniu i jestem super zadowolona...tydzień temu w Rossmann w Niemczech ALTERRA Lippenpflege-ten olejek rycynowy w sticku to rzęs-też polecałaś,na razie staram się każdego wieczoru smarować min rzęsy,efektu nie ma,bo za wcześnie,ale jest ok,nic nie swedzi i nie spływa z oka...
No i Lenor Trocknertücher ,zapach obłędny wydobywa się z mebli...

Cieszę się, że się rzeczy sprawdzają. Ta Alterra to tak po 2 tygodniach zaczynałam coś widzieć, a po miesiącu to już różnica była bardzo zauważalna. 
02 czerwca 2014 13:43
wichurra

Nie - nie zauważyłam takiego efektu.
Nie wiem tylko jak z podkładem się sprawdza, bo w sumie od niedawna go używam i z podkładem jeszcze nie przetestowałam. Jednak jakbyś była ciekawa, to mogę sprawdzić. Chociaż, jak wiadomo, każda skóra się inaczej zachowuje. A jakbyś była zainteresowana to najlepiej weź próbkę z apteki - oni tu w Niemczech chętnie dają. 

Fajnie by było,jakbyś sprawdziła:)W Polsce jestem,nie wiem jak tu z próbkami,ale spróbuję wydębić.W Niemczech-potwierdzam,niejednokrotnie brałam próbki z apteki i to całkiem sporo,ale tego kremu nie testowałam.Cere mam mieszaną i naczynkową,to dobry matujący krem ,nie podrażniający skóry przydałby mi się,tylko do tej pory na taki nie trafiłam.
02 czerwca 2014 13:47
tina 100%

Chyba instynkownie lubię bardzo pomidory,jem ich dużo,zawierają spore ilości witC,czasem jak mi się przypomni łykam Rutinoscorbin.Ostatnio używam kremu Pharmaceris do cery naczynkowej,bardzo dobrze się sprawdza.Czasem zrobię sobie dziurę w portfelu,robiąc kurację Advanced Night Repair Estee Lauder,nigdy to serum nie podrażniło mi skóry,wręcz leczyło już istniejące podraznienia.Kremów z firmy Loreal,nie mogę kompletnie używać,zaraz twarz mnie piecze.A tych naczynek to chyba dorobiłam się nie dbając o ochronę twarzy przed mrozem.Teraz zimą bez kremu ochronnego i makijażu zimą z domu nie wychodzę.Nie powiem,stan cery się poprawił,ale i tak muszę uważać.Właśnie muszę się wybrać do kosmetycznego gabinetu,aby uzyskać profesjonalną poradę,pewnie też pomogą mi dobrac kosmetyki do pielegnacji.

Moja mama łykała tonami wit. C i nic. To się wysikuje-nie można przedawkować.Najlepiej unikać słońca i stresu:) No i duuużo spać :)
02 czerwca 2014 13:49 / 1 osobie podoba się ten post
Ja z rok temu odkryłam markę La Roche Posay i wszystko mi do tej pory służyło, chociaż mam cerę zupełnie niewrażliwą na podrażnienia, więc i inne kremy mi nie szkodziły. A ten Effaclar Mat kupiłam sobie przez Internet, a ze 2 tygodnie później dostałam taki sam od córki dziadka - mam więc teraz dwa. Przy najbliższym wychodnym nałożę podkład na niego i Ci powiem co i jak. Mają też fajny matujący filtr 50, ale on z podkładem to się niestety roluje. No ale chociaż cera się nie świeci.
02 czerwca 2014 13:55 / 1 osobie podoba się ten post
opiekunDE

Moj Aniolek ma lepiej, ja place czasem doradzam, i grzecznie jak piesek biegam tuz przy nodze, agdy mowa o kupowaniu dla mnie to wyglada to tak, wczesniej upatrze cos w necie(nie przesiaduje godzinami uprzedzam) wchodze kupuje i wychodze.:) prawda ze ekonomiczny jestem?....Wogole stwierdzilem ze ma za dobrze, za duzo dostaje....Ja piore, gotuje w zasadzie tylko ja, sprzatam( owszem jak poprosze to mi pomoze), itd. 
Fajnie ma ze mna nie? :) (boze zaraz powiecie - narcyz! hahahahah)
Ale jeden jej usmiech potrafi zaplacic za to wszystko ..... 

Na początku myślałam że gej.Potem myśle gej pracujący w sklepie z kosmetykami.Potem myślę-fajny koleś-szkoda że konto usunięte.No i ta wieeedza! Szacun.
02 czerwca 2014 14:01 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Ja mam tak, że mój facet nawet by i coś tam zrobił, ale jak ja widze, jak on się do tego zabiera, jak mu to wolno idzie i później jak mam jeszcze poprawiać, bo nie jest do końca dobrze, to już wolę sama zrobić:)
Nie tylko z nim tak było - w pracy też, jak mieliśmy coś wspólnie organizować z innymi, to wolałam to zrobić sama, bo byłam pewna, że będzie to zrobione/załatwione dobrze, no i że to w ogóle będzie zrobione, bo to różnie z innymi ludźmi było. 

Yhy-co 3 miesiące nie muszę mu przecież niczego przypominać-jak powiedział że zrobi to....powiedział :D
02 czerwca 2014 14:14
wichurra

Ja używam i bardzo się polubiliśmy. Nie wyobrażam sobie już jak się malowałam kiedyś dawno bez pędzli w ogóle, a później tylko z pędzlami do pudru i różu. Większość mam firmy Hakuro i są świetne. Kilka z Sephory i tak samo się sprawdzają super, tyle że są droższe, więc po co przepłacać. Do oczu używam 6 pędzelków, później 1 do korektora, 1 do rozświetlacza, 2 do różu (ale używam naprzemiennie i oba tak samo dobre), 2 do pudru. Mam też do eylinera w żelu, tylko że jeszcze nie mam tego eylinera, bo pędzelek kupiłam niedawno. Nie używam jedynie pędzla do podkładu. Jakoś nie mogę się do niego przekonać i szybciej i dokładniej wychodzi mi palcami.
Pooglądaj sobie na youtube filmiki na ten temat. Wpisz w wyszukiwarce "pędzle do makijażu" i wyskoczy Ci cała masa. Dziewczyny pokazują pędzle, recenzują, niektóre pokazują jak się nimi malują. Ja właśnie na podstawie tych filmików kompletowałam mój zestaw.

To ja chyba jestem Spartanką :D Ale! Człowiek się całe życie uczy :)
02 czerwca 2014 14:18
Sówka

Ktos kiedys podawal tutaj strone na ktorej zamawial probki perfum, chyba byla to Emilka ale niie jestem pewna. A moze ktos zna takie strony?

Ja bardzo lubię stronkę xparfume.Konkurencyjna cenowo i próbeczki tez można zamówić.
02 czerwca 2014 14:20
Junona_S

Moja mama łykała tonami wit. C i nic. To się wysikuje-nie można przedawkować.Najlepiej unikać słońca i stresu:) No i duuużo spać :)

Można,jak to są bardzo duże dawki,to jak najbardziej.Sensacje ze strony przewodu pokarmowego są możliwe,no i kamienie nerkowe.Przy ciągłym przyjmowaniu dużych dawek tej wit mogą się budować.
02 czerwca 2014 14:21
A co byście poleciły coś do depilacji....tylko nie maszynki.. hihi..i prosze mi to napisac po niemiecku..
02 czerwca 2014 14:25
wichurra

Noo:) Jak ja żałuję, że w Polsce jej jeszcze nie ma.
Ale jestem dobrej myśli.

Tu gdzie jestem tylko Rossman i Douglas.Ale to żadna nowość.Nawet w Jeleniej mamy Vice i Dayli. Co to jest ta DM?:)