Kosmetyczni ulubieńcy

16 maja 2015 00:15
wichurra

Nie mam suchej skóry, wręcz przeciwnie. 
Wcale z Tobą nie polemizuję na temat kolagenu:)
I nieco mnie obrażasz stwierdzeniem, że reklamom wierzę:) I tak trochę jak dziecko mnie traktujesz. 
Kolagen mnie nigdy nie interesował, bo nigdzie (w źródłach, z których korzystam) nie jest jakoś szczególnie polecany. 

Żle mnie zrozumiałaś Wichurko,wcale Cię nie obrażam bo to ostatnie co bym chciała zrobic.
Nic nie pisałam o reklamach ale jeśli mowa o chemii to raczej się na tym znam,ale nie wnikajmy:)
Chciałam dobrze:)
Aloes to roślinka która ujędrnia naszą skórę....:)
Skoro nie masz suchej skóry to nie bardzo rozumiem co miała na myśli Twoja dermo..........tyle:))
16 maja 2015 00:19
No jak nie pisałaś - cytuję: "Wiem..........możesz mi tu przytoczyć kilkaset reklam z google,które reklamują kremy kokagenowe ale to bzdura", "Tylko pamiętaj,-nie wszystko co tam piszą to prawda,omijaj strony z reklamami:))"

W reklamy to chyba już tylko dzieci wierzą.
Ale spoko - nie jestem obrażona, tylko chciałam to podkreślić:)
16 maja 2015 00:22
wichurra

No jak nie pisałaś - cytuję: "Wiem..........możesz mi tu przytoczyć kilkaset reklam z google,które reklamują kremy kokagenowe ale to bzdura", "Tylko pamiętaj,-nie wszystko co tam piszą to prawda,omijaj strony z reklamami:))"

W reklamy to chyba już tylko dzieci wierzą.
Ale spoko - nie jestem obrażona, tylko chciałam to podkreślić:)

Wichurko napisałam tak ponieważ nasze społeczeństwo bazuje na google...........i wcale nie było by źle gdybyś Ty przytoczyła mi cytat z wujka:))
Podobnie jest ze szpinakiem i jego zawartością żelaza..................a tam go NIE MA!!!
16 maja 2015 00:28 / 1 osobie podoba się ten post
Google jest tylko wyszukiwarką - no dobra, ma też inne funkcje rozwinięte, ale chodzi nam chyba o wyszukiwarkę.
Trzeba dalej samemu ocenić, co jest warte uwagi, a co nie.                                                                                                                                                     Aha - wygooglowałam szpinak no i jak byk stoi na różnych stronach, że szpinak zawiera żelazo. Tylko wbrew obiegowej opinii ma go mało. 

16 maja 2015 00:30
wichurra

Google jest tylko wyszukiwarką - no dobra, ma też inne funkcje rozwinięte, ale chodzi nam chyba o wyszukiwarkę.
Trzeba dalej samemu ocenić, co jest warte uwagi, a co nie.                                                                                                                                                     Aha - wygooglowałam szpinak no i jak byk stoi na różnych stronach, że szpinak zawiera żelazo. Tylko wbrew obiegowej opinii ma go mało. 

Trzeba wiedzieć czego się szuka przede wszystkim:))
Ja spadam:)
Spokojnej kosmetycznej nocy życzę:))))
16 maja 2015 06:42 / 3 osobom podoba się ten post
Jedyna droga ,, wchloniecia sie" kolagenu jest wnetrze. Trzeba go spozywac, a nie wklepywac. Najwiecej go znajduje sie w ogolnie pogardzanych produktach, jak rozgotowane wywary z nozek swinskich, czy glow, a tez w wieprzowej skorce, parowkach, salcesonach itp
16 maja 2015 17:12 / 2 osobom podoba się ten post
joannaxd

Jedyna droga ,, wchloniecia sie" kolagenu jest wnetrze. Trzeba go spozywac, a nie wklepywac. Najwiecej go znajduje sie w ogolnie pogardzanych produktach, jak rozgotowane wywary z nozek swinskich, czy glow, a tez w wieprzowej skorce, parowkach, salcesonach itp

Zgadza się,to na pewno lepsze niż wklepywanie:)
Do tego trzeba jeszcze witaminkę C przyjmować bo ona pomaga w produkcji kolagenu w naszym organiźmie:)
16 maja 2015 17:24 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Tak Wichro ma go bardzo mało,a jeszcze nie dawno mamy męczyły dzieci tym "okropnym" szpinakiem bo niby to tak dużo żelaza posiada:)
Dodam taką ciekawostkę,że na dzień dzisiejszy dużo żelaza posiada młody jęczmień:)
16 maja 2015 18:12 / 1 osobie podoba się ten post
ewelin1

Ewuniu Avon to MEGA neutralne gooowno.........ani ziębi ani grzeje..........na prawdę.
Fajne mają czasem kredki......ale to wszystko.

Nie pisałam o Avonie ,tylko o Alverde:)
16 maja 2015 18:15
ewa1966

Nie pisałam o Avonie ,tylko o Alverde:)

O kucze przepraszam Cię:)
Tak to jest jak czytam bez okularów:)
16 maja 2015 18:54 / 1 osobie podoba się ten post
Jednak to zelazo szpinak ma, magnez tez i jeszcze inne dobre rzeczy, wiec tak czy siak, warto go jesc.
16 maja 2015 19:13 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Jednak to zelazo szpinak ma, magnez tez i jeszcze inne dobre rzeczy, wiec tak czy siak, warto go jesc.

Tak masz absolutną rację,szpinak jak najbardziej warto jeść.

Ewa1066 poczytałam sobie o tych kosmetykach z Alverde i przypomniało mi się(jak zobaczyłam opakowania),że miałam kiedyś szampon i chyba te masło do ciała,ale nie bardzo pamiętam jakie były:(
Jaka jest Twoja opinia na temat tej firmy?
16 maja 2015 19:32 / 1 osobie podoba się ten post
A ja sobie kupiłam sypki puder ryżowy z Paese. Podobno świetny jest do skóry tłustej i mieszanej i bardzo dobrze utrzymuje mat. Ma też dobrze prezentować się na zdjęciach. W domu już na mnie czeka i jestem niezmiernie go ciekawa.
16 maja 2015 19:41 / 3 osobom podoba się ten post
zarąbisty jest ten puder! mam tłusta cerę i o dziwo potrafił na wiele godzin (nie na cały dzień) buźkę trzymać w ryzach, nie świeciłam się jak psu jajca
16 maja 2015 19:43
Mówicie o tym bambusowym czy jak?
Właśnie oglądam na google.