A Paese nie ma stanowisk w centrach handlowych? Mnie się wydaje, że mi to gdzieś śmignęło. Jak jest centrum handlowe, to na korytarzach często stoją jakieś stoiska i chyba Paese też takie ma.
A Paese nie ma stanowisk w centrach handlowych? Mnie się wydaje, że mi to gdzieś śmignęło. Jak jest centrum handlowe, to na korytarzach często stoją jakieś stoiska i chyba Paese też takie ma.
Wąchałam też ten, ale zapach malin w kosmetykach jakoś szczególnie mi się nie podoba. Zresztą jak każdych innych owoców. Jeżeli już, to kupiłabym sobie ginger morning. Tylko, że to są tak właściwie mleczka do ciała, a ja mam na tyle suchą skórę, że potrzebuję co najmniej balsamów, a najlepiej maseł. Za to żele z tej serii są nie do zużycia. Miałam warm cinnamon zarówno mleczko, jak i nadal mam żel pod prysznic. Całe szczęście już się kończy, ale od listopada go używam. Wprawdzie nie codziennie, ale często. Do rąk używam teraz lotionu z Rossmanna z tej serii Wellness&Spa (chyba) o zapachu migdałów i babmbusa. Jak to cudownie pachnie - chodzę i co chwilę wącham swoje ręce:) W ogóle fajne produkty mają z tej serii. I dobre. Masła do ciała są super, zwłaszcza, gdy się spojrzy na cenę. W Polsce są jeszcze tańsze - w promocji 12zł na 200ml, a promocje często są. Tylko u nas nie ma takiego wyboru zapachów i produktów. W Niemczech są balsamy, masła, peelingi, lotiony do rąk, olejki do kąpieli, sole do kąpieli, olejki do ciała i pewnie jeszcze coś, o czym zapomniałam.
Mam to mleczko do ciała, ginger morning właśnie:). Żeby wzbogacić skład, jako że już nieco wiekowa jestem, dodałam parę kapsułek wit E do tegoż i musze powiedzieć, że działa dobrze. Nie ma uczucia lekkiego ściągnięcia skóry, ew zaczerwienione miejsca bledną, a skóra do wieczora jest dobrze nawilżona i miękka.
A w ogóle to podpięłam się do twojego posta, bo pisałaś niedawno o kuracji retinolem. No więc postanowiłam zrobić podejście, ale pamietając reakcję mojej skóry na Revitalift ( jak się póżniej doczytałam, całkiem prawidłową), zaczęłam od Effaclaru K , La Roche Possay. Do tego zakupiłam wodę termalną, filtr 30 stkę w wersji light i krem na dzień Rosaliac AR intense. Mażę się tym już od 2 tyg i zero stanu zapalnego, pory w strefie T ładnie się oczyściły i wyrażnie zmniejszyły. Jako bonus- świetne napięcie i odmłodzenie skóry. Może zastosuję w okresie jesiennym kurację większym stężeniem retinolu. No , w każdym razie mogę Effaclar dodać do moich ulubionych kosmetyków, reszta też spisuje się nieźle:).
Znalazłam w necie bloga kosmetycznego, kobitka wie o czym pisze- własnie dużo jest w nim o retinolowych kuracjach.
http://kosmostolog.blogspot.com/2014/10/czas-na-gebsza-odnowe-skory_29.html
Ja moge wam polecic Hydra Sensiyive Men Expert od L'Oreal.To nie zart i wcale nie kaze wam sie golic :-) Swietnie nadaje sie dla wszystkich na podraznienia naskorka,jakies zaczerwienienia na skorze itp Dodatkowo nawilza i wygładza
Też tego bloga czytuję przed zakupem jakiegoś dermokosmetyku:)
Effaclaru K jeszcze nie stosowałam, ale mam zamiar go niedługo kupić i od września zacząć stosować, jako wprowadzenie do silniejszego serum z retinolem z Biochemii Urody. Jest o wiele tańsze niż kremy z retinolem z apteki i ma wyższe stężenie, bo chyba aż 2%, podczas gdy w kremach jest go chyba najwyżej 0,2%. No ale jeżeli Ciebie Revitalift podrażniał, to to serum pewnie taki sam efekt by wywoływało. Aczkolwiek mnie podrażniał trochę TriAcneal ze stężeniem 0,2%, a to serum nie podrażnia.
Juz wiem, dlaczego podobasz sie kobietom.
Ja moge wam polecic Hydra Sensiyive Men Expert od L'Oreal.To nie zart i wcale nie kaze wam sie golic :-) Swietnie nadaje sie dla wszystkich na podraznienia naskorka,jakies zaczerwienienia na skorze itp Dodatkowo nawilza i wygładza
Przymierzam się od około roku, ale chyba jestem zbyt leniwa ;(.
Wygląda na to, że będę musiała się zmobilizować :).