Kosmetyczni ulubieńcy

22 września 2015 21:08
agrafka

Ja od 2 lat olejów z orientany używam. Nie przetłuszczają włosów, ale ładnie nabłyszczają. Tylko z olejami to ciężko trafić, bo wszystko zależy od stopnia porowatości włosów, więc niekoniecznie oleje,których ja używam będą ci pasowały. Ale z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że żadna odżywka nie pomogła moim włosom tak jak oleje.

A czy konkretny olej, np. arganowy czy coś w tym stylu?
Czy , jeśli wrzucę zdjęcie moich kłaków jutro, to mi coś doradzisz??? Ty to ekspertka, ja tylko myję, wrzucam przypadkową odżywkę, jaka podpadnie i jaką mam akurat na stanie, bo w promocji w Rossmanie była no i efekt mam, jaki mam. Jak Murzynka wyglądam, prawie afro.
Pucuję się do ciebie, aż mi głupio. :)))) No ale ja totalna abnegatka włosowa jestem. :))))
22 września 2015 21:08
doda1961

Ja poprosze nazwe tego cuda i miejsce gdzie mozna nabyc?

4 Long Lashes AA Oceanic, oraz serum do rzęs Inveo. Używałam obydwóch, działają tak samo, a nabyć można w drogeriach Rossman, ale w Polsce, w Niemczech nie widziałam, albo w internecie zamówić.
22 września 2015 21:10
Ja też tak robię.
Ale nie palę,może dlatego efekt na dłużej.
Jeszcze lampami się zęby wybiela tez próbowałam ale nie polecam.
22 września 2015 21:11
tina 100%

4 Long Lashes AA Oceanic, oraz serum do rzęs Inveo. Używałam obydwóch, działają tak samo, a nabyć można w drogeriach Rossman, ale w Polsce, w Niemczech nie widziałam, albo w internecie zamówić.

dzieki, ale ja w niemczech jestem az do lutego. zna ktos moze niemieckie odzywki? wichurka, wiesz cos na ten temat? zamawiac przez internet nie bede, bo przesyłka do niemiec droga.
22 września 2015 21:15 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

dzieki, ale ja w niemczech jestem az do lutego. zna ktos moze niemieckie odzywki? wichurka, wiesz cos na ten temat? zamawiac przez internet nie bede, bo przesyłka do niemiec droga.

Wracam do domu w grudniu, więc Ci pod choinkę podaruję ;).
22 września 2015 21:15
doda1961

W NIemczech z tym składnikiem- bimatoprostem, które zawierają tamte odżywki, to tylko Realash wdziałam, ale jest droga.
http://www.realash.de/
22 września 2015 21:41 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

A czy konkretny olej, np. arganowy czy coś w tym stylu?
Czy , jeśli wrzucę zdjęcie moich kłaków jutro, to mi coś doradzisz??? Ty to ekspertka, ja tylko myję, wrzucam przypadkową odżywkę, jaka podpadnie i jaką mam akurat na stanie, bo w promocji w Rossmanie była no i efekt mam, jaki mam. Jak Murzynka wyglądam, prawie afro.
Pucuję się do ciebie, aż mi głupio. :)))) No ale ja totalna abnegatka włosowa jestem. :))))

Akurat ten olej to mieszanka różnych składników. Arganowy też jest dobry. Ja używam też mieszanki: oliwa z oliwek, żółtko z jajka i piwo. Podgrzewam to wszystko i nakładam na włosy, owijam głowę folią i ręcznikiem.  Postaram się wyszukać wątek "agrafkowe włosy". Wrzucałam tam przydatny artykuł o tym jakie oleje pasują do danego typu włosów. Zdjęcie możesz wrzucić. Napisz też jak długo ci schną włosy, czy odbijają strumień wody, czy łatwo je zmoczyć.  Puszą  się? Kręcą? Elektryzują? Jak się układają? Łatwo się poddają, czy są sypkie? Czy uczesanie długo się trzyma bez dużej ilości utrwalaczy?
22 września 2015 21:52 / 1 osobie podoba się ten post
agrafka

Akurat ten olej to mieszanka różnych składników. Arganowy też jest dobry. Ja używam też mieszanki: oliwa z oliwek, żółtko z jajka i piwo. Podgrzewam to wszystko i nakładam na włosy, owijam głowę folią i ręcznikiem.  Postaram się wyszukać wątek "agrafkowe włosy". Wrzucałam tam przydatny artykuł o tym jakie oleje pasują do danego typu włosów. Zdjęcie możesz wrzucić. Napisz też jak długo ci schną włosy, czy odbijają strumień wody, czy łatwo je zmoczyć.  Puszą  się? Kręcą? Elektryzują? Jak się układają? Łatwo się poddają, czy są sypkie? Czy uczesanie długo się trzyma bez dużej ilości utrwalaczy?

Dobra, jutro się odezwę i pokażę ten koszmar na łbie. Dziękuje za chęć pomocy, to bardzo miłe z twojej strony, ale ze mną łatwo nie będzie, nie z tym sajgonem, który mam. :)))
22 września 2015 21:55 / 1 osobie podoba się ten post
Agrafko zaintrygowałaś mnie tymi pytaniami o rodzaj włosów,wklejam Twój temat,żebyś mogła pisać w nim http://www.opiekunki24.pl/forum/temat/1990/uroda/1990/postId/361396#361396
22 września 2015 21:56 / 1 osobie podoba się ten post
Lawenda

Dobra, jutro się odezwę i pokażę ten koszmar na łbie. Dziękuje za chęć pomocy, to bardzo miłe z twojej strony, ale ze mną łatwo nie będzie, nie z tym sajgonem, który mam. :)))

Protestuję! Lawendo, masz bardzo ładne włosy, tylko powinnaś dać im trochę odetchnąć, pożyć, poszaleć i pozwolić lokom się zakręcić :)..
22 września 2015 22:11 / 1 osobie podoba się ten post
doda1961

Nie widziałam takich cudów w Niemczech - z preparatami do biustu, cellulitu i do rzęs to u nich kiepsko. 
Uzywałam jakiejś odżywki polskiej marki - zapomniałam nazwę - żółtą, silikonową szczoteczkę miała i efekt był super. 
Teraz używam odżywki Eveline - taką białą warstwę zostawia, a używam jej pod tusz do rzęs i ładnie rzęsy zagęszcza i wydłuża, ale chyba tylko tak wizualnie z tuszem. 
Jak byłamw  Niemczech to kupiłam sobie pomadkę do ust w Rossmannie, firmy Alterra - rumiankowa. Ma na pierwszym miejscu w składzie olejek rycynowy, który dobrze wpływa na rzęsy. Efekt nie był tak dobry, jak przy odżywce tej polskiej firmy, ale trochę też mi się rzęsy polepszyły. Aha - używałam jej rzecz jasna nie jako pomadki do ust, tylko smarowałam tym rzęsy:) W Polsce ta pomadka też jest i swojego czasu była takim hitem, że jej dostać nie szło. 
22 września 2015 22:33 / 1 osobie podoba się ten post
Binor

Takie coś mam, czyli w sumie szczoteczki dla dwóch osób w jednym.

http://www.mediamarkt.pl/zestaw-szczoteczek-philips-sonicare-flexcare-hx6932-34-z-dezynfekatorem-uv-2-szt-,id-980153

Binorku, a ja kupiłam tu w niemczech taką szczoteczkę z Phillipsa tyle że za 10E była w Kauflandzie, uchwyt jest trochę inny i nie można zmieniać ruchów reszta to samo i jest naprawdę super , mam ją już rok. Gwarancja jest na 3 lata , było napisane, że po miesiącu można zwrócić jeśli produkt nie zadowoli.
szkoda , że nie wziełam 2 bo jak teraz patrzę to wymiana koncówki bedzie droższa.
Czy ty już wymieniałaś końcówkę i gdzie.
Wichura, poszukaj tu w Niemczech może znajdziesz tańszą.
22 września 2015 22:45
anerik

Binorku, a ja kupiłam tu w niemczech taką szczoteczkę z Phillipsa tyle że za 10E była w Kauflandzie, uchwyt jest trochę inny i nie można zmieniać ruchów reszta to samo i jest naprawdę super , mam ją już rok. Gwarancja jest na 3 lata , było napisane, że po miesiącu można zwrócić jeśli produkt nie zadowoli.
szkoda , że nie wziełam 2 bo jak teraz patrzę to wymiana koncówki bedzie droższa.
Czy ty już wymieniałaś końcówkę i gdzie.
Wichura, poszukaj tu w Niemczech może znajdziesz tańszą.

Tak, wiem, że są tańsze i sama taką widziałam za 12 euro, ale to nie tylko o ruchy chodzi.
Też o ten dezynfekator, o trzy rodzaje czyszczenia zębów i o to usztywniane etui też mi chodziło. 
Nie mówiąc już o tym, że mam 2 szczoteczki z ładowarkami osobnymi i w ogóle, więc w ogólnym rozrachunku jestem bardzo zadowolona i wydanej kasy mi nie szkoda. Ja płaciłam i tak mniej, bo kupiłam na Gruponie i też przesyłka była gratis.

Nie twierdzę, że ta za 10 czy nawet 20 euro jest zła. Po prostu inny model, ale najważniejsze, że zęby czyste.
22 września 2015 22:50
No chwilka moje miłe panie, szczoteczka Binorka kosztuje ca 160 euro i chcecie mi powiedziec ze mozna taka sama kupic za 10 euro? Znaczy sie tez te seniczna czy jakos tak?

22 września 2015 22:55
Nie wiem, ale patrzę na szczoteczki soniczne w sklepach i nigdy nie widziałam takiej za 10 euro. Najtańsze były chyba za 80 euro, albo coś koło tego.