Kosmetyczni ulubieńcy

23 września 2015 18:23
Binor

No to dużo zapłaciłaś, jak to elektryczna tylko.

A te soniczne, co ma nasza Anerik, są w Rossmannie. Przynajmniej tutaj u mnie w Altdorf.
Kosztują 12 euro. Według mnie, każda szczoteczka soniczna jest dobra bez względu na model i cenę, a na pewno lepsza od elektrycznej.
Polecam, bo 12 euro to żadne pieniądze za takie cudo.

Poczytałam wczoraj, dzisiaj pobiegłam do Rossmana, i nic.
Tzn. parę Oral-b, Perlodentu i jeszcze jakieś, ale po Philippsie została tylko jedna cenówka i końcówki na wymianę. Zestaw dwóch końcówek za 15 E, a ta jedyna soniczna szczoteczka Philippsa za 69,95E i na dodatek nieobecna :((
Zaliczyłam też jeden DM po drodze i też nic.
23 września 2015 19:19 / 1 osobie podoba się ten post
hagia

Tzn. parę Oral-b, Perlodentu i jeszcze jakieś, ale po Philippsie została tylko jedna cenówka i końcówki na wymianę. Zestaw dwóch końcówek za 15 E, a ta jedyna soniczna szczoteczka Philippsa za 69,95E i na dodatek nieobecna :((

Sprawdzę jutro u siebie. 
Może też już zniknęły, ale trochę tego było. Na pewno soniczne były, bo dokładnie obejrzałam z każdej strony.
23 września 2015 19:51
W tamtym roku w Rossmanie w Polsce były elektryczne szczoteczki Oral-B w promocji po ok 45 zł ale szybko znikały z półek, ludzie nabywali na prezenty, pamiętam ,że kupiłam swoim synom , więc w tym roku na pewno też się pojawią:))
23 września 2015 20:04 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

To cudo w Mullerze kosztuje 9,95.Ty na pewno widziałyście w Rewee za 6 e.bo to coś tanio jest.Polećcie krem do cery naczynkowej,wrażliwej ,bo to co mam to mi nie wystarczy ,a raczej do tej pory kremu do twarzy nie kupowałam w De..Z Polski mam zawsze Ziaję ,albo Iwostin .

Nie polecam żadnych kremów z DM-u,jak dla mnie to zwykłe mazidła. Mam kilka : serum,kremy na noc i na dzień,kremy pod oczy i każdy z nich działa jak krem Nivea.Może jedynie maseczki ale tez tyłka nie urywają.
23 września 2015 20:08
ivanilia40

Nie polecam żadnych kremów z DM-u,jak dla mnie to zwykłe mazidła. Mam kilka : serum,kremy na noc i na dzień,kremy pod oczy i każdy z nich działa jak krem Nivea.Może jedynie maseczki ale tez tyłka nie urywają.

no, kremy te Balea są do kitu, aczkolwiek tonik jeszcze daje radę :) no i żele pod prysznic
23 września 2015 20:14 / 2 osobom podoba się ten post
mzap88

no, kremy te Balea są do kitu, aczkolwiek tonik jeszcze daje radę :) no i żele pod prysznic

Teresad pyatła o kremy,wiec jak dla mnie są do tyłka a nie do twarzy,a żele pod prysznic ,balsamy i toniki bardzo lubię.
23 września 2015 20:34
Szukam kremu do twarzy cera naczynkowa lub wrażliwa.W De nigdy nie kupowałam ,bo zapas z Polski miałam.Ale muszę coś kupić.W Polsce kupuję Ziaję i Iwostin.Tu mam tylko Mullera z drogerii.A może coś w aptece kupię?
23 września 2015 20:39 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Szukam kremu do twarzy cera naczynkowa lub wrażliwa.W De nigdy nie kupowałam ,bo zapas z Polski miałam.Ale muszę coś kupić.W Polsce kupuję Ziaję i Iwostin.Tu mam tylko Mullera z drogerii.A może coś w aptece kupię?

Do naczynkowej polecam Biodermy Sensibio AR lub La Roche-Posay Rosalic.
24 września 2015 11:41 / 1 osobie podoba się ten post
hagia

Hagia, niestety u mnie też te, co były w promocji, to już wyprzedane. 
Jednak te za 69,69 są obecne. Te końcówki szt.2 za 15 euro też są i chociaz to nie jest cena promocyjna, to i tak korzystna, bo w Pl są droższe.
24 września 2015 11:43 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Mam takie samo zdanie - już nigdy więcej żadnego kremu do twarzy z DM. Maseczki używam jak tam jestem, ale rzeczywiście jakieś super nie są - no ale ujdą. 
06 października 2015 18:10
https://www.dm.de/perlweiss-zahnpasta-raucher-zahnweiss-p4008890008928.html
... numer jeden-dla mnie ,rewelacja :):).Sto razy edytowalam i nie da rady na zielono-wyswietlic.
06 października 2015 18:49
Ja używam tej i też sobie bardzo chwalę. Tubka jest mała, ale zawartość niezwykle wydajna :).
http://www.perlweiss.de/schoenheits-zahnweiss.html
06 października 2015 23:33
tina 100%

W NIemczech z tym składnikiem- bimatoprostem, które zawierają tamte odżywki, to tylko Realash wdziałam, ale jest droga.
http://www.realash.de/

Tyle, że ten składnik występuje też w lekach na jaskrę. Długie rzęsy są kuszące, ale nie wiem czy warto ryzykować pogorszeniem wzroku. Zastanawiałam się nad kupnem tej odżywki, ale po przemyśleniu chyba jednak nie zaryzykuję. Nie mam złych rzęs, więc lepiej nie kombinować.
07 października 2015 07:25 / 4 osobom podoba się ten post
Ja używam kremu nivea, możliwe, że powinnam używac inne, ale Te inne mi nie odpowiadaja. Nivea całe życie, nie mam ani jednej zmarszczki w koło oczu, oraz w innych okolicach. Od czasu do czasu piling, oraz maseczkę w saszetce za 2zł. Naprawdę polecam. Ja nie lubię chodzic do kosmetyczek, ''naciągac skóry'' Byłam tylko raz i już nie chcę.
Jeszcze dopisze, że kobiety w moim wieku mają już jakies zmarszczki, drobne ale maja. Ja nie mam.
Krem Nivea ten zwykły stosuje.
07 października 2015 09:39 / 1 osobie podoba się ten post
Ja tez chciałam troszkę podratować moje rzęsy ,kupiłam odżywkę w Polsce i co oczy zapuchnięte załzawione -alergia . Nie wszystko dla wszystkich .