Dzisiaj przypada rocznica wprowadzenia stanu wojennego.
Pamietam wprowadzenie stanu wojennego.nic nie rozumialam z tego (mialam 12 lat) ale bardzo chcialam zobaczyc czolgi przed ratuszem..... ;-)
dobrze ze taka mala bylas jak stan wojenny wprowadzili ja bylam juz duza i nie chcialabym przezyc czegos takiego po raz wtory.Ogladnij w telewizorni co na Ukrainie na Majdanie sie dzieje podobnie ale bardziej agresywnie bylo u nas w Polsce
Do dzis nie moge im wybaczyc braku teleranka w TVP hihi
Porozmawiaj może o tym z kimś.Nie duś w sobie złych emocji;-).
ha ha ha teleranek to pikus !!! Kaczora Donalda nie bylo a teraz jest w dwoch osobach i to na okraglo w TVP
Witajcie wybrańcy losu!
Uprzejmie donoszę, ze popłakałam sobie wczoraj wieczorem na okoliczność śmierci dziadka i dobrze mi to zrobiło. Przy okazji zastanawiałam się, od którego wieku w kulturze europejskiej zabroniono mężczyznom płakać, bo kobiety zawsze miały na to zgodę jako istoty rzekomo od nich słabsze. W "Iliadzie" jest płacz, w "Pieśni o Rolandzie" rycerze szlochają i nikt im z tego powodu nie robi wyrzutów, lecz to jest antyk i średniowiecze. Hm, muszę temat zgłębić, byłby dobry na doktorat...
Fajnie, bo syn powiedział mi wczoraj, że mogę tu zostać ile chcę. Traktuję jednak jego słowa z przymrużeniem oka jako zwykłą uprzejmość, bo nie wiem czy po moim dwutygodniowym goszczeniu nadal podtrzymywałby swoją propozycję. Poza tym moja firma potrzebuje komandosa, który pojedzie gdzieś na tydzień, a potem na święta, czyli w dwa różne miesjca. Wyraziłam wstępną zgodę, mając dzięki temu argument jakim to dyspozycyjnym pracownikiem jestem i nadzieję na fajny bonus, nauczona przez Andrejkę, aby o takie rzeczy prosić stale i bezwstydnie.
Miłego dnia, koleżanki i koledzy dnia 13 grudzienia, tak stoi po prawej stronie na naszym forum!
Orim skarbie mam pytanko ,, na jak dlugo moze mi wystarczyc 1GB danych transferu internetu ,,?
Dzień dobry :)) Ja znów niewyspana! Kobieta ma zdrowie, do 23,30 siedzi a o 7 już wstaje i teraz robi stroiki świąteczne... Masakra!!! Byle tydzień wytrzymać :))) Miłego, spokojnego dnia :*
Witajcie wybrańcy losu!
Uprzejmie donoszę, ze popłakałam sobie wczoraj wieczorem na okoliczność śmierci dziadka i dobrze mi to zrobiło. Przy okazji zastanawiałam się, od którego wieku w kulturze europejskiej zabroniono mężczyznom płakać, bo kobiety zawsze miały na to zgodę jako istoty rzekomo od nich słabsze. W "Iliadzie" jest płacz, w "Pieśni o Rolandzie" rycerze szlochają i nikt im z tego powodu nie robi wyrzutów, lecz to jest antyk i średniowiecze. Hm, muszę temat zgłębić, byłby dobry na doktorat...
Fajnie, bo syn powiedział mi wczoraj, że mogę tu zostać ile chcę. Traktuję jednak jego słowa z przymrużeniem oka jako zwykłą uprzejmość, bo nie wiem czy po moim dwutygodniowym goszczeniu nadal podtrzymywałby swoją propozycję. Poza tym moja firma potrzebuje komandosa, który pojedzie gdzieś na tydzień, a potem na święta, czyli w dwa różne miesjca. Wyraziłam wstępną zgodę, mając dzięki temu argument jakim to dyspozycyjnym pracownikiem jestem i nadzieję na fajny bonus, nauczona przez Andrejkę, aby o takie rzeczy prosić stale i bezwstydnie.
Miłego dnia, koleżanki i koledzy dnia 13 grudzienia, tak stoi po prawej stronie na naszym forum!
Wybrańcy losu pozdrawiają komandosów:-)))
Czego nie zrobił gen. Sosabowski - dokończy Romana.
Tylko złóż dobrze spadochron, żeby lądowanie było miękkie.
A z płaczem u mężczyzn, to jest tak, że popłakują sobie czasami po kątach. Tyle, że średniowieczna rycerskość jakoś się u wielu zatraciła bezpowrotnie.
Nie obrażając nikogo powiedziałbym, że nawet jeśli nie płaczą, to zwyczajnie "obabiali" ;-).