Na wyjeździe #4

21 grudnia 2013 19:18 / 4 osobom podoba się ten post
Każdy kiedyś był "opiekunką"

miłego wieczoru
21 grudnia 2013 19:25
Pozdrawiam bardzo goraco z Monachium..buziaki,,Wesolych Swiat dla wszystkich opiekunek w De..i PL
21 grudnia 2013 19:27 / 3 osobom podoba się ten post
Witam:)
Melduje,ze po 15 godzinach,dojechalam do domu:)
Opiekunka inna pojawiła się dzisiaj:)Już z Nią rozmawiałam i jest ok:)Ma zapiski i dziękowała za nie.Nawaliła firma Niemiecka w całej rozciągłości.Oparła się na jednej opiekunce ,która jest jakaś nieodpowiedzialna-nikt nie może się z Nią skontaktować:(Hmmmmmmm,może coś się poważnego stało,nie wiem,oby nie.
Syn podopiecznej poradził sobie ,wynajął pfelegedinst,w nocy spał u mamy i jakoś sobie poradzili.Byłam z synem w kontakcie tel.jadąc busem do PL i wszystko się poukładało.Można?????????????????? Pewnie,że można,jak się chce:)
Ja dojechałam do domu,a moje dzieci,były i są szczęśliwe:)
To jest moja praca,oczywiście,ale nie będę pierdołow jakiś pisała ,że rodzinka poczeka i tara,tara.Wyjeżdżam ,żeby poprawić sytuację finansową w domu,ale nie poświęcę mojej rodziny całkiem dla pracy.
Nic złego nie zrobiłam,skończyłam kontrakt i wywiązałam się z umowy.Niemiecka agencja spaliła sprawę i jeszcze mieli do mnie pretensje,hmmmmmmmm,pewnie,bo to nie dotyczyło bezpośrednio koordynatora.To tyle-Mleczko:)

Ściskam Was serdecznie i idę robić dalej pyszne jedzonko na święta,już dużo zrobiłam:)
Jakoś się postaram odezwać,ale jak będę miała więcej luzu:)
21 grudnia 2013 19:34
Oh Andrea smaka nam narobiłaś na te wędlinki :p. Aż ślinka leci.Nie martw się że przytyjesz.Zaraz Sylwester więc będzie okazja spalić opnkę :)

21 grudnia 2013 19:35 / 3 osobom podoba się ten post
Witam ja sie równiesz melduję, po 14h jazdy. Zryta jak tasmańska miss ale szczęśliwa :D Pozdrawiam i życzę wytrwałości, warto czekać na tą chwilę i miłe przywitanie ( dostałam piękny bukiet róz bardzo miłe zaskoczenie)
21 grudnia 2013 20:08 / 6 osobom podoba się ten post
Taki czas, że dużo nas rusza w drogę, jak nie w jedną to w drugą stronę. Ja tym razem jechałam sama z paczkami. Mało tego, jak kierowca podjechał pod dom i zobaczył że mam niepodpisane tobołki, to zaczął sie rzucać, że skąd on ma potem wiedziec, czyje co jest, ale w koncu stwierdził, że sam sobie to opisze. Ja dużego doświadczenia w jazdach busami nie mam, lekko sie tylko zdziwiłam, ale wszystko się wyjaśniło kiedy załadował mi to do auta i widzi, że ja się też gramolę, taki zdziwiony pyta"a to pani też jedzie"?:))))))Ze strachem, ale wsiadłam do busa, a po drodze tylko paczki zbierał, mnóstwo paczek na święta do Niemiec i Holandii. I tak się zamotał w tych paczkach, dzwoni do jakichs ludzi i mówi,że za 10 minut będzie, mozna znosić paczkę. okazało się, że paczka już zabrana. No to dzwoni do szefa"szefie, ktoś nam paczkę zap.......ił, powiedzieli, że jakis biały busik podjechał izabrał" od słowa do słowa wyszło, że to on sam sobie przed chwila te paczkę za.....ił, ubaw z nim miałam:)))
21 grudnia 2013 20:24 / 6 osobom podoba się ten post
Podczas gdy w Wieczór Wigilijny Pierwsza gwiazdka znów zabłyśnie Nastrój
może być tak rodzinny W naszych sercach radość tryśnie. Weźmiesz w ręce
symbol Boga Pojednania i miłości Choćby nas dzieli długa drogo Pamięć
zatrze odległości.Dla was wszystkich z forum opiekunek i waszych rodzin sle:))))))serce78
21 grudnia 2013 20:36
Zjesz polędwiczki , baleronki i po swietach do sklepu po nową garderobę :) Wrócisz do babuszek i znów wroci poprzedni  rozmiarek ;) 
Andrejko Dobrego na Świeta i na Nowy York :) 
21 grudnia 2013 20:38
Nikt się nie cieszy, a tu w Engelbergu znów było polskie podium, pierwsze miejsce Jan Ziobro drugie Kamil Stoch. Dziadek nie jest kibicem i niedługo zacznie żałowac, że przyjechałam, bo sezon w pełni,a ja mu kanały przełączam, trudno nie mam swojego telewizora.
21 grudnia 2013 20:42 / 1 osobie podoba się ten post
Sylwunia

Nie mogę uwierzyć, że już jutro o tej porze będę się na dworzec szykować :)))

No nareszcie ;) Powodzonka i szczesliwej podrózy Ci życze ;) Spokojnych Świat i Szczęsliwego Nowego Yorku 2014 ;) 
21 grudnia 2013 20:45 / 1 osobie podoba się ten post
Andrea, a kto bogatemu zabroni kasę wydawać:))))) U mnie też idzie jak woda:)))
21 grudnia 2013 20:48 / 1 osobie podoba się ten post
hogata76

Witam:)
Melduje,ze po 15 godzinach,dojechalam do domu:)
Opiekunka inna pojawiła się dzisiaj:)Już z Nią rozmawiałam i jest ok:)Ma zapiski i dziękowała za nie.Nawaliła firma Niemiecka w całej rozciągłości.Oparła się na jednej opiekunce ,która jest jakaś nieodpowiedzialna-nikt nie może się z Nią skontaktować:(Hmmmmmmm,może coś się poważnego stało,nie wiem,oby nie.
Syn podopiecznej poradził sobie ,wynajął pfelegedinst,w nocy spał u mamy i jakoś sobie poradzili.Byłam z synem w kontakcie tel.jadąc busem do PL i wszystko się poukładało.Można?????????????????? Pewnie,że można,jak się chce:)
Ja dojechałam do domu,a moje dzieci,były i są szczęśliwe:)
To jest moja praca,oczywiście,ale nie będę pierdołow jakiś pisała ,że rodzinka poczeka i tara,tara.Wyjeżdżam ,żeby poprawić sytuację finansową w domu,ale nie poświęcę mojej rodziny całkiem dla pracy.
Nic złego nie zrobiłam,skończyłam kontrakt i wywiązałam się z umowy.Niemiecka agencja spaliła sprawę i jeszcze mieli do mnie pretensje,hmmmmmmmm,pewnie,bo to nie dotyczyło bezpośrednio koordynatora.To tyle-Mleczko:)

Ściskam Was serdecznie i idę robić dalej pyszne jedzonko na święta,już dużo zrobiłam:)
Jakoś się postaram odezwać,ale jak będę miała więcej luzu:)

Uff kamień z seca :)))) jestes nareszcie :) Teraz zostaw pracę i spedzaj czas w gronie najbliższych :) Wesołych Świąt i Szcześliwego Nowego Yorku 2014 :) 

21 grudnia 2013 23:56 / 1 osobie podoba się ten post
efka66

Nikt się nie cieszy, a tu w Engelbergu znów było polskie podium, pierwsze miejsce Jan Ziobro drugie Kamil Stoch. Dziadek nie jest kibicem i niedługo zacznie żałowac, że przyjechałam, bo sezon w pełni,a ja mu kanały przełączam, trudno nie mam swojego telewizora.

Ja się cieszę, co prawda poza forum, bo niewiele jestem ostatnio tu, ale skoki podglądam i Kowalczyk dziś też nawet z uznaniem dla jej możliwości była komentowana w bezpośredniej transmisji z biegów.
Ale zawsze w przeglądzie wiadomości sportowych, jeśli Niemcy nie załapali się na podium, pomijają daną konkurencję:) Tak się buduje pozytywne zdanie o jakości niemieckiego sportu :)
Cieszę się z Twojego powrotu, wrzucaj te dobre wyniki wypracowane przez naszych rodaków, jakieś pozytywy w odniesieniu do naszego kraju zawsze mile widziane :))))
22 grudnia 2013 10:42
hagia

Ja się cieszę, co prawda poza forum, bo niewiele jestem ostatnio tu, ale skoki podglądam i Kowalczyk dziś też nawet z uznaniem dla jej możliwości była komentowana w bezpośredniej transmisji z biegów.
Ale zawsze w przeglądzie wiadomości sportowych, jeśli Niemcy nie załapali się na podium, pomijają daną konkurencję:) Tak się buduje pozytywne zdanie o jakości niemieckiego sportu :)
Cieszę się z Twojego powrotu, wrzucaj te dobre wyniki wypracowane przez naszych rodaków, jakieś pozytywy w odniesieniu do naszego kraju zawsze mile widziane :))))

Cieszę, się, że ktoś się jeszcze cieszy, na pewno będę wrzucac te dobre wyniki, mam nadzieje, że będzie ich trochę:)
22 grudnia 2013 10:44
efka66

Cieszę, się, że ktoś się jeszcze cieszy, na pewno będę wrzucac te dobre wyniki, mam nadzieje, że będzie ich trochę:)

na jakim programie skoki transmituja i kiedy w najblizszym czasie