Na wyjeździe #4

29 grudnia 2013 17:50
MeryKy

Z pewnością zły kręci skoro ktoś odbiera. Może jakiś czeski błąd w numerze? A może znajoma zły podała?
Ja raz w autobusie takiej namolnej pani podałam zły :)) Koniecznie mnie chciała do pracy zwerbować.

Nie napewno nie czeski tylko niemiecki blad,ha,ha.
A to ja robie podobnie jak widze co sie swieci,tym nachalnym paniom.
29 grudnia 2013 17:52
hagia

Sypiam  bezstresowo po poludniu, jedynie telefony mnie budzą :)
W moim wieku mogę sobie na to pozwolić ;)

Dziewczyny jest teraz w ZDF transmisja z Turnieju Czterech Skoczni.

Dostałam takiego nerwa ,żeby pięciu naszych w 3 dziesiątce a tak sie dobrze zapowiadało . Stoch poraz pierwszy w tym sezonie dał ciała- cholera nie mógł  w innym czasie.
29 grudnia 2013 19:11
Poczytajcie na Onecie (czwarta linijka), jak potraktowano Polkę- opiekunkę w Niemczech, jest tam też przy okazji sporo ciekawych inf prawnych dotyczących nas.
29 grudnia 2013 19:20 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Dostałam takiego nerwa ,żeby pięciu naszych w 3 dziesiątce a tak sie dobrze zapowiadało . Stoch poraz pierwszy w tym sezonie dał ciała- cholera nie mógł  w innym czasie.

Didusia nie przejmuj się lepiej teraz a nie w Soczi,następnym razem będzie lepiej,ja nie oglądałam bo dziadek co 5 minut przełaczał,ale Soczi nie odpuszczę,hi,hi.
29 grudnia 2013 19:25 / 1 osobie podoba się ten post
didusia

Za dużo poświętowali, grochu z kapusta pojedli i ciężko było odlecieć:)
U nas nawet kolacja była opóźniona przez skoki oczywiście ze wzgledu na mnie, ale dziadek powiedział że "das spielt keine Rolle"
29 grudnia 2013 19:28
ajato

Poczytajcie na Onecie (czwarta linijka), jak potraktowano Polkę- opiekunkę w Niemczech, jest tam też przy okazji sporo ciekawych inf prawnych dotyczących nas.

Ok ale gdzie mam przeczytac ? Podaj link ! calego neta nie przeczytam ha ha
29 grudnia 2013 19:31 / 1 osobie podoba się ten post
ORIM

Ok ale gdzie mam przeczytac ? Podaj link ! calego neta nie przeczytam ha ha

29 grudnia 2013 20:21 / 1 osobie podoba się ten post
Jezu, ciągle jak o nas piszą, to wyzysk, niewola, chamstwo, krew, pot, bicie i uciekanie w majtkach o północy. Wnoszę STANOWCZY PROTEST! Przez prawie dwa lata opierdzielałam się totalnie w tej robocie, mając zajęć na góra 2-3 godziny dziennie i znam sporo kolezanek, które do tej pory tak mają.

Kochani dziennikarze, błagam - więcej obiektywizmu w opisie opiekunkowych doświadczeń!!!!
29 grudnia 2013 20:25 / 9 osobom podoba się ten post
Moi Drodzy!

Wpadłam do Was na chwileńkę, bo jestem w Polsce na krótkim wypadzie poświątecznym.

Ten rok dla mnie był rokiem pod znakiem ogromnych zmian... moje życie postawiłam na głowie...
Po części dzięki Wam podjęłam decyzję o pracy w Pflegedienst, której jak na razie nie żałuję... choć ta decyzja nie była dla mnie prosta i nadal w głębi serca czuję smutek, że w moim ojczystym kraju nie mogę pracować, aby godnie żyć... moja rodzina jest ode mnie daleko i tęsknię za nimi ogromnie i nie raz płaczę sobie po cichutku, ale zaczęłam wreszcie zyć własnym życiem!!!

Kolejny rok też będzie rokiem wielu zmian i mam nadzieję, że będą one zmianami na lepsze!

Mam nadzieję, że nasze wspólne życie z moim Kochaniem ułoży się nam na obczyźnie i mojemu Kochanie uda się znaleźć stabilną pracę, bo nie potrafimy już bez siebie żyć!

Chciałabym Wam za ten rok podziękować, bo Wasze wsparcie było dla mnie niezwykle ważne w momencie śmierci mojej podopiecznej... pomogliście mi przejść przez ten czas spokojnie i w skupieniu...

Życzę Wam, aby ten nadchodzący rok był dla Was pomyślnym rokiem w którym osiągniecie założone cele, spełnicie swoje marzenia i będziecie po prostu szczęśliwi!!!

Pozdrawiam Was serdecznie i jeszcze raz dziękuję!!!

29 grudnia 2013 20:27
mamusia2

Didusia nie przejmuj się lepiej teraz a nie w Soczi,następnym razem będzie lepiej,ja nie oglądałam bo dziadek co 5 minut przełaczał,ale Soczi nie odpuszczę,hi,hi.

Dobrze że moja jest przyzwyczjona że Ja zmieniam programy a jak są skoki narciarskie to poprostu mówię że muszę bo to mój patriotyczny obowiązek. Zaznaczam równiez ,że niemieccy skoczkowie też startują wowczas bez żadnych komentarzy ogladamy latanie na ekranie.
29 grudnia 2013 21:20
Dobry wieczór :) Melduję się na wyjeździe. Niespodziewanie wylądowałam dziś na przedmieściach Bonn. Mam nadzieję, że dam radę, zastępstwo miesięczne. Pozdrawiam caluśkie, kochane Opiekunkowo!
29 grudnia 2013 21:24 / 3 osobom podoba się ten post
Wpadłam tylko na minutkę by powiedzieć Wam kochane Opiekunkowo, że bardzo dziękuję za cały 2013 rok w Waszym towarzystwie w tych dobrych i kiepskich chwilach.
Jeszcze jestem w domku i uwielbiam tu być. Starałam się o pracę w Pl, jednakże dostałam odpowiedź - że wstępnie są zainteresowani i odezwą się w styczniu .... ciekawe, czy aby wtedy nie będę już w De.

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i gorąco.

Szczęśliwego Nowego Roku !!!
29 grudnia 2013 21:30 / 4 osobom podoba się ten post
romana

Jezu, ciągle jak o nas piszą, to wyzysk, niewola, chamstwo, krew, pot, bicie i uciekanie w majtkach o północy. Wnoszę STANOWCZY PROTEST! Przez prawie dwa lata opierdzielałam się totalnie w tej robocie, mając zajęć na góra 2-3 godziny dziennie i znam sporo kolezanek, które do tej pory tak mają.

Kochani dziennikarze, błagam - więcej obiektywizmu w opisie opiekunkowych doświadczeń!!!!

Zgadzam się z Romaną. Ten artykuł to jakaś bzdura, którą napisał jakiś dziennikarzyna szukający taniej sensacji, albo artykuł sponsorowany jakiejś niemieckiej agencji. Ten tekst o tym, że nie warto w ogóle zakładać gewerbe, to jakiś totalny bezsens. Zastanawiam się dlaczego jeśli w internecie pojawia się artykuł o pracy opiekunki osób starszych, to zawsze jest to opisane na zasadzie słów - kluczy: wyzysk, wykorzystywanie, skandaliczne warunki, oszustwo. Nie widziałem jeszcze żeby jakieś media napisały o tym, że praca na terenie UE nie musi być na czarno, ani przez jakieś szemrane firmy, które robią jaja z umowami, nie płacą pensji, nie odprowadzają składek itp. Ale jak czytam nasze forum, to wydaje mi się, że tego patologicznego marginesu, o którym piszą media jest u nas dziwnie mało. Większość z nas pracuje przez agencje i jedynymi problemami bywają od czasu do czasu spory o pierdoły z rodzinami podopiecznych. Wszyscy dostajemy kasę na czas, a jak jakaś agencja przytnie z kimś w kulki, to zostaje spalona na forum. Ja ostatnie miesiące (już prawie 6 miesięcy) spędziłem w zasadzie absolutnie bestresowo. Może to kwestia doświadczenia? Zauważyliście, że najczęściej się skarżą na pracę osoby niedoświadczone, które dopiero co wyjechały? Jak już ktoś był kilka razy, to na wszystko ma swój sposób, jak nie z własnego doświadczenia, to z forum - od kogoś innego.
29 grudnia 2013 21:30
Wiesiula

Wpadłam tylko na minutkę by powiedzieć Wam kochane Opiekunkowo, że bardzo dziękuję za cały 2013 rok w Waszym towarzystwie w tych dobrych i kiepskich chwilach.
Jeszcze jestem w domku i uwielbiam tu być. Starałam się o pracę w Pl, jednakże dostałam odpowiedź - że wstępnie są zainteresowani i odezwą się w styczniu .... ciekawe, czy aby wtedy nie będę już w De.

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie i gorąco.

Szczęśliwego Nowego Roku !!!

Wiesiula,dziekuje takze,ze jestes,zycze milych chwil z Rodziną a w Nowym Roku spełnienia marzeń,krótkich pobytów,długich urlopów i podwyżki-a przedewszystkim zdrowia!
29 grudnia 2013 22:16 / 1 osobie podoba się ten post
Kochani tez wam dziekuje za wspanialy rok2013 gdzie byliscie ze mna w moich smutnych chwilach ktore w yum roku bylo ich duzo w moich radosciach malych,wiem ze zawsze mozna na was liczyc,mysle ze porzyszly rok tez bedzie wspanialy w przyjazni na dobre i na zle))))))serce78))))