Na wyjeździe #4

03 stycznia 2014 08:18
ORIM

Wiem co sie robi w takiej sytacji w domach starcow w polsce.Poprostu wiaze sie pacjenta.Pozniej mysl o tym ze znow zostanie przywiazany do lozka na czas karmienia czy mycia powoduje ze przestaje wymachiwac rekami.
Dobrze ze masz chociaz poparcie rodziny

Orim kiedys moze tak bylo teraz nie mozna wiazac bo sprawa do sadu trafic moze...pracujac w miedzyczasie w wolontariacie w DPS naslucham sie wyzwisk od pacjentow   jest agresja a nam opiekunkom tak do konca nie mozna reagowac.zostaje psychiatra i leki.ale nieraz zanim ustawia lekowo agresora to chwile trwa..
03 stycznia 2014 08:20
ania52

Orim kiedys moze tak bylo teraz nie mozna wiazac bo sprawa do sadu trafic moze...pracujac w miedzyczasie w wolontariacie w DPS naslucham sie wyzwisk od pacjentow   jest agresja a nam opiekunkom tak do konca nie mozna reagowac.zostaje psychiatra i leki.ale nieraz zanim ustawia lekowo agresora to chwile trwa..

Moja Pdp z AL byla wiązana pasem bezpieczeństwa w klinice, póżniej w drugim szpitalu, jeden pas wokół brzucha, dwa małe na przeguby rąk. Zanim ustawili leki , a to trochę potrwało, st pani też sporo narozrabiała.
03 stycznia 2014 08:21 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

ORIMku, ja nie mam faceta... szukam ale wszyscy porządni się pochowali..... :(   jednego znalazłam ale etyka nie pozwala i poczucie własnej moralności też... zajety, po obcemu gada i .........płaci mi............. :))))))))))))))))))))

Więc możesz przytulać do woli!!!

to ze gada po opcemi i placi to nie przeszkoda chyba...szkoda ze cudzy...no ale zycie nie jest statyczne wiec roznie to bywa....
03 stycznia 2014 08:24
dorotee

Moja Pdp z AL byla wiązana pasem bezpieczeństwa w klinice, póżniej w drugim szpitalu, jeden pas wokół brzucha, dwa małe na przeguby rąk. Zanim ustawili leki , a to trochę potrwało, st pani też sporo narozrabiała.

tak w klinikach za zgoda psychiatry tak jest ale w dps raczej trudno zeby psychiatra na to zgode wyrazil.jak pacjent zagraqza zyciu swemu albo innych to go na oddzial psychiatryczny biora,ale niechetnie
03 stycznia 2014 08:26 / 1 osobie podoba się ten post
Lili

Będzie dobrze, generalnie jestem zadowolona ze szteli, ale są gorsze dni i mi się ulało... Pewnie nie ostatni raz ;) Jestem prywatnie, co pisałam wyżej. Niemniej wiedząć że mam gdzie i komu się wyżalić jest mi łatwiej. A radę zapamietam, kto wie kiedy może się przydać...

Lili ja miałam poprzednio agresywną babcie,mnie biła,dziadka biła,zgłosiłam to firmie ,rodzinie i babcia trafiła do szpitala na 2 miesiące,tam dobrali jej leki i było oki,porozmawiam o tym z synami,pozdrawiam trzymam kciuki za ciebie.
03 stycznia 2014 08:28
magmab

Dobry Opiekunkowo!!! Melduje się ze swojej dziupli pod lasem. Dotarłam o 3.30 (z domku wyjechałam o 17) pobiłam rekord bo normalnie powinnam być o 23 ;) idę teraz nyny choć z 4 godz. Tym co jeszcze śpią Kolorowych a wstającym spokojnego poranka ;)

Witaj Magmab na obcej ziemi,hi,hi to od kiedy zaczynamy odliczać.
03 stycznia 2014 08:59 / 1 osobie podoba się ten post
Od rana mam dobry humor i nic mi go dzis nie popsuje........
03 stycznia 2014 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
Mi też. Dziś spałem już w swoim łóżku.
03 stycznia 2014 10:10
opiekun_Janusz

Mi też. Dziś spałem już w swoim łóżku.

A mnie od jutra.
03 stycznia 2014 10:39
Poczekajcie na mnnię:)
03 stycznia 2014 11:47
Mam pytanie :) W poniedzialek babcia mnie ciagnie do misata, w sumie bardzo dobrze bo che sobie kupic buty ale to jest 6 styczen. Pytalam sie mojej pdp czy sa sklepy otwarte, ale ona nie wie. Jak to jest tutaj, 6 styczen tak jaj pl Maja wolny czy normalny dzien
03 stycznia 2014 11:52
http://videokatalog.info/wszystko-o-niemczech/121-niemiecki-kalendarz-2013-czyli-swieta-w-niemczech.html

W zaleznosci od landu.na 2014 tez sa juz podane terminy dni wolnych
03 stycznia 2014 11:52
esmeralda

Mam pytanie :) W poniedzialek babcia mnie ciagnie do misata, w sumie bardzo dobrze bo che sobie kupic buty ale to jest 6 styczen. Pytalam sie mojej pdp czy sa sklepy otwarte, ale ona nie wie. Jak to jest tutaj, 6 styczen tak jaj pl Maja wolny czy normalny dzien

W Berlinie nie ma zadnego święta,sklepy normalnie otwarte

03 stycznia 2014 11:59
ok, dzieki dziewczynki za info :) moge jechac :)
03 stycznia 2014 12:03 / 1 osobie podoba się ten post
Witajcie,kruca bomba przez 3 dni nie mialam neta.
Wnuczek babki robil impreze i pewnikiem cos namieszal,ale dzis juz jest,hurrrrrrrrrrra.
Dobrze byc z Wami.
A maz powiedzial,ze cos namieszalam w laptopie i co ,wiedzialam,ze to nie moja wina.Dupek,ha,ha.