W domu

06 maja 2014 20:29
kasia63

Właściwie powinnam chyba w poskarżyjkach się pożalić,ale że jestem w domu,to wlazłam w ten topik.Zamiast cieszyc sie urlopem zajmuję się poszukiwaniem nowej pracy.Moja cudna wczasowa sztela się wzięła i skończyła....Babuszkę przestalo byc na nas stać i zakończyłysmy gościnne występy w Krefeld:(Zmienniczka jeszcze będzie do końca maja a potem PDP przejma Pflegedienst.I kasy fajnej szkoda i doborowej kompanii Polek,no i babuszki też bo nieszczęsliwa okropnie ....

Oj Kasiu Kasiu szkoda takiej dobrej pracy, ale napewno znajdziesz cos innego :)
trzymam kciuki 
06 maja 2014 20:40
jestem w domku już ponad tydzień...szykuję się do małego remonciku...może wypali...
dziewczyny...jest tyle firm...nie ma co narzekać...każda chce na nas zarobić...
ale my też zarobimy...
06 maja 2014 22:32 / 2 osobom podoba się ten post
kasia63

Teraz kochana to ja mam 2 etaty w domu:):):)Od forum urlop planowany,weszłam tylko na chwilę ,profil uzupelnic i sie wieściami podzielic z forumowa rodzinką:)Pewno,ze sobie poradze jak zawsze ale taaaaaaakiej kasy to już chyba za nicnierobirnie mieć nie będę:)Chociaż.....ja całe życie spadam na 4 łapy:):):)

W Szwajcarii zarobisz nawet więcej i dochodzą bonusy od zadowolonych rodzin. Tylko pobyt dłuższy, średnio jazda na 3 miesiące. Z komunikatywno mocno niemieckim ja bym spróbowała. Ale nie chcę mego małego Dawidka tak okrutnie porzucać na tyli czasu. Jedynie Twój chłopina będzie sobie musiał zawiązać na supełek...
06 maja 2014 22:41
Mycha

Chłodno u mnie, chmurki i zimne powietrze się przyplątało. Wróciłam z basenu i teraz popijam herbatkę. Sporo emerytów na moim basenie ćwiczy. Cieszy mnie to. Nie siedzą w domu i nie gapia się w tv - tak jak ja w tej chwili, bo szukając czegoś ciekawego trafiłam na "Zakazane piosenki". Jakoś tak nie mogłam przeskoczyć na inny kanał. Może to tęsknota a może tematyka. Nie mam pojęcia ;-))) Ale fajnie się ogląda. Wieki całe nie oglądałam tego filmu.

Wielka rola Danuty Szaflarskiej! Ślicznej i młodej! Niedawno oglądałam o niej długi film dokumentalny, bo miałam polską tv na bawarskiej wsi i wspominała, jak przepuścili ją na II rok studiów aktorskich z adnotacją - "dopuszczona warunkowo, bo ma za małe oczy". Tak się wściekła, że poszła zrobić awanturę o te oczy samemu rektorowi. A on się bardzo ucieszył, gdyż była nieśmiała i specjalnie ją sprowokował tym wpisem, by pokazała pazur!
07 maja 2014 15:58 / 3 osobom podoba się ten post
Melduje posłusznie, że w domciu jest dooobrze ;-))) Same zresztą wiecie o tym lepiej ode mnie. Zaglądam tu czasami ale jak się jest w PL to cała masa innych zajęć skutecznie nas odciąga od forum. A to ma swoje dobre strony.

Pozdrawiam pracowite Opiekunkowo ;-)))
07 maja 2014 17:24 / 2 osobom podoba się ten post
Mycha

Melduje posłusznie, że w domciu jest dooobrze ;-))) Same zresztą wiecie o tym lepiej ode mnie. Zaglądam tu czasami ale jak się jest w PL to cała masa innych zajęć skutecznie nas odciąga od forum. A to ma swoje dobre strony.

Pozdrawiam pracowite Opiekunkowo ;-)))

Pzdrawiam odpoczywającą Opiekunkę :) leniuchuj ile się da :)))))))))))))))))
07 maja 2014 20:39 / 7 osobom podoba się ten post
Jestem w domu Dziwnie trochę, niby swoje kąty ale jakoś jeszcze miejsca nie mogę sobie znaleźć Z dziećmi się wyściskałam że aż nam tchu brakowało Pozdrawiam Was
07 maja 2014 20:43
carrie

Jestem w domu:-) Dziwnie trochę, niby swoje kąty ale jakoś jeszcze miejsca nie mogę sobie znaleźć:-) Z dziećmi się wyściskałam że aż nam tchu brakowało:-) Pozdrawiam Was

A jak się zakończyła historia z gwiazdką ? może było gdzieś a ja przeoczyłam ? miłego urlopowania :)
07 maja 2014 20:46 / 2 osobom podoba się ten post
takaja

A jak się zakończyła historia z gwiazdką ? może było gdzieś a ja przeoczyłam ? miłego urlopowania :)

Ani syn ani PDP nic nie powiedzieli. Z córką się nie widziałam. Z firmy też żadnych sygnałów. Może i rozeszło się po kościach.
08 maja 2014 07:03 / 7 osobom podoba się ten post
Wiecie jak to wspaniale jest, budzic sie pod własnym niebem, we własnym łóżku. Ale mam jeszcze ten strach, budze sie i boje otworzyc oczy. Bo anuz zobacze sufit w Stuttgarcie!!!???? Ha ha ha
08 maja 2014 07:34 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Wiecie jak to wspaniale jest, budzic sie pod własnym niebem, we własnym łóżku. Ale mam jeszcze ten strach, budze sie i boje otworzyc oczy. Bo anuz zobacze sufit w Stuttgarcie!!!???? Ha ha ha

Margolcia czemu tak wcześnie wstałaś?Wracaj do łóżeczka i leniuchuj ile się da.Zasłużyłaś sobie.Pozdro!
08 maja 2014 08:04 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Witaj margolcia,cieszę się ,że już jesteś w domku. Ta trauma to dlatego ,że nie miałaś netu,no i czy my nie powinnyśmy brać szkodliwego? Bo demencje i inne alzhaimery to mamy zagwarantowane:).
08 maja 2014 10:05 / 2 osobom podoba się ten post
ivanilia40

Witaj margolcia,cieszę się ,że już jesteś w domku. Ta trauma to dlatego ,że nie miałaś netu,no i czy my nie powinnyśmy brać szkodliwego? Bo demencje i inne alzhaimery to mamy zagwarantowane:).

I to jeszcze z napadami szału;)
08 maja 2014 10:07 / 2 osobom podoba się ten post
margolcia

Też tak miałam parę razy,że będąc juz w domu,gdzieś nad ranem majaczyło mi się,że muszę do pdp wstać.Przechodziło mi po trzech-czterech dniach.Omamy jakies czy cuś?
08 maja 2014 13:26 / 1 osobie podoba się ten post
margolcia

Witam Cię w domciu ;-)) Ja też się byczę w PL, powoli oczyszczam się z innych ścian. Teraz mam swoje ;-))