Umowa zlecenie

29 sierpnia 2014 14:49 / 2 osobom podoba się ten post
Lojalka to dodatkowe wynagrodzenie i  powinno być to zawarte w umowie,jeśli firma podsuwa do podpisania taki papier to albo wie z czym to się wiąże,albo liczy że jakaś opiekunka która pilnie potrzebuje pracy podpisze takie coś bez zastanowienia jak to się dla niej może skończyć
Ostrzegam żadnych lojalek w naszej branży.
31 sierpnia 2014 13:05
Dziekuje wam za odpowiedzi. Narazie czekam na akceptację rodziny, bo u tej jednej mi sie nie udalo. Ciesze sie, ze mozna korzystac z uslug kilku firm.
31 sierpnia 2014 13:30
kasiachodziez

Lojalka to dodatkowe wynagrodzenie i  powinno być to zawarte w umowie,jeśli firma podsuwa do podpisania taki papier to albo wie z czym to się wiąże,albo liczy że jakaś opiekunka która pilnie potrzebuje pracy podpisze takie coś bez zastanowienia jak to się dla niej może skończyć
Ostrzegam żadnych lojalek w naszej branży.

o co chodzi z tą lojalką,podpisałam umowę ale nic mnie nie zapokoilo a może ja pierwszy raz z firmą to podpisałam cos o czym wy mówicie dziewczyny?!
o co to chodzi bo nie ponimaju:(
15 września 2014 16:09
Witam,

mam pytanie, bo nie wiem co zrobić. Firma z którą wyjechałam od połowy sierpnia nie chciała w tym miesiącu wypłacić mi pieniędzy (dopiero po interwencji rodziny wypłacili), poprosiłam o pasek z wynagrodzenia,zeby sprawdzić jak odprowadzane są składki, czy w ogole są ,cisza...nikt nie odbiera telefonu, nie odpowiadaja na moje mail. Złożyłam wypowiedzenie, bo w umowie jest 2tyg. okres wypowiedzenia, bo tak mi doradzona w PIP. Nie wiem co mam dalej robic, ostatni dzień pracy to 20.09. rodzina nawet nie wie,ze zlozylam wypowiedzenie i ,ze zostaje do soboty, bo z nimi tez nikt się nie kontaktował. Zapomniałam dodać ,ze raz się dodzwoniłam i Pani poinformowała mnie ,ze mogę sobie nawet juz jechać, bo i tak nie dostanę wynagrodzenia. Co zrobić ,zeby dostac jednak pieniądze za te 3tyg.?
15 września 2014 16:35
OpiekunkaDE

Witam,

mam pytanie, bo nie wiem co zrobić. Firma z którą wyjechałam od połowy sierpnia nie chciała w tym miesiącu wypłacić mi pieniędzy (dopiero po interwencji rodziny wypłacili), poprosiłam o pasek z wynagrodzenia,zeby sprawdzić jak odprowadzane są składki, czy w ogole są ,cisza...nikt nie odbiera telefonu, nie odpowiadaja na moje mail. Złożyłam wypowiedzenie, bo w umowie jest 2tyg. okres wypowiedzenia, bo tak mi doradzona w PIP. Nie wiem co mam dalej robic, ostatni dzień pracy to 20.09. rodzina nawet nie wie,ze zlozylam wypowiedzenie i ,ze zostaje do soboty, bo z nimi tez nikt się nie kontaktował. Zapomniałam dodać ,ze raz się dodzwoniłam i Pani poinformowała mnie ,ze mogę sobie nawet juz jechać, bo i tak nie dostanę wynagrodzenia. Co zrobić ,zeby dostac jednak pieniądze za te 3tyg.?

Powiadomić rodzinę do kiedy jestes i dlaczego.Wracać i działać,złożyć zawiadomienie do PIP,poprosić o porade jak skutecznie działać dalej.Czy złozyłas wypowiedzenie i meilowo i pisemnie,poleconym?Masz potwierdzenie jakieś?Jak nie dostaniesz kolejnego wynagrodzenia w terminie w PIP powiedza Ci co robić.Jesli firma jest na forum naszym pisz o rozwoju wydarzen w odpowiednim wątku,łatwiej będzie znaleźć.No i przede wszystkim jak masz tę możliwość to osobiscie zawitac do siedziby firmy.Powodzenia!!!
15 września 2014 16:58
kasia63

Powiadomić rodzinę do kiedy jestes i dlaczego.Wracać i działać,złożyć zawiadomienie do PIP,poprosić o porade jak skutecznie działać dalej.Czy złozyłas wypowiedzenie i meilowo i pisemnie,poleconym?Masz potwierdzenie jakieś?Jak nie dostaniesz kolejnego wynagrodzenia w terminie w PIP powiedza Ci co robić.Jesli firma jest na forum naszym pisz o rozwoju wydarzen w odpowiednim wątku,łatwiej będzie znaleźć.No i przede wszystkim jak masz tę możliwość to osobiscie zawitac do siedziby firmy.Powodzenia!!!

Dziękuję. Wysłałam maila ,że rezygnuję z dniem takim i takim ,podałam powody, mam nawet potwierdzenie, bo odpisano mi na tego maila,ze wszystkie opiekunki jak maja przepracowane ,tylko kilka dni w miesiącu to dostają wynagrodzenie z kolejna wypłatą, a tego nie ma w mojej umowie. Niestety nie ma w internecie nic o tej firmie.
15 września 2014 17:06
OpiekunkaDE

Dziękuję. Wysłałam maila ,że rezygnuję z dniem takim i takim ,podałam powody, mam nawet potwierdzenie, bo odpisano mi na tego maila,ze wszystkie opiekunki jak maja przepracowane ,tylko kilka dni w miesiącu to dostają wynagrodzenie z kolejna wypłatą, a tego nie ma w mojej umowie. Niestety nie ma w internecie nic o tej firmie.

Mleko juz się rozlało ,ale kurcze jak wyjechałaś nic zupelnie nie wiedząc nt firmy???Żadnych opinii?Rodzinę powiadom ,będziesz miaąl przynajmnie poczucie ,żewobec nich jesteś ok.A jutro wyslij wypowiedzenie tej samej tresci listem poleconym za potwierdzeniem odbioru.
15 września 2014 17:11
o ludzieeee...!!! Ja jestem w szoku,ku...łaski to nie robią tobie,to jest kasa za twoją pracę....brak mi słów..!!! Bo rodzina płaci do biura..łaski nie robią...co to za firma...
15 września 2014 17:17 / 1 osobie podoba się ten post
Nie jedzie się do pracy bez umowy o pracę w ręku, potwierdzenia ubezpieczenia w razie wypadku, a przede wszystkim sprawdza się, czy firma jest w rejestrze firm działających pełnoprawnie na rynku. To elementarz jaki znać musi każdy, kto planuje wyjechać do pracy. Przed wyjazdem warto na forach poczytać co ludzie piszą o firmie.
15 września 2014 17:27

Pytania do mnie zadaje się poprzez e-mail. Moderator

15 września 2014 18:11
fado

Nie jedzie się do pracy bez umowy o pracę w ręku, potwierdzenia ubezpieczenia w razie wypadku, a przede wszystkim sprawdza się, czy firma jest w rejestrze firm działających pełnoprawnie na rynku. To elementarz jaki znać musi każdy, kto planuje wyjechać do pracy. Przed wyjazdem warto na forach poczytać co ludzie piszą o firmie.

Mądry Polak po szkodzie. Sprawdziłam firmę w US, bo mam tam znajomą, to wszystko. Wydawała się ok, akurat nie miałam czasu,zeby jeszcze sprawdzić co o niej piszą na forach ( i tak nic by to nie dało ,bo tak jak mówiłam nie znalazłam żadnej wypowiedzi opiekunki na temat tej firmy).
15 września 2014 22:15
Podobno nie mogę od razu wyjechać,zeby odzyskać pieniądze, muszę trzymać się "umowy". Po tym jak nie dostałam wypłaty, w koncu jak dostałam poprosiłam o pasek z wynagrodzenia,zeby zobaczyć czy są odprowadzane składki, no i cisza. 
15 września 2014 22:24
Mesaja - mylisz się!
Umowa zlecenia jak każda inna umowa cywilna jest też reglowana przepisami - poczytaj Kodeks Cywilny.
W zasadzie powinien być w niej podany okres wypowiedzenia, a jeśli nie ma to na mocy KC przyjmuje się 2 tygodnie.
15 września 2014 22:27
Mam.podpisana.zfirma..kontrakt.umowe.zlecenie.na.rok..czy.te..lata.pracy.licza.sie.do.renty.czy..jak.z.jade.do.Polski.jak.bede.wykorzystana.to.czy.moge..zerwac.umowe
15 września 2014 22:29
Jak.do.polski zjade..czy.moge.zerwac.umowe