Wyłowione z sieci 1

16 stycznia 2014 14:37 / 5 osobom podoba się ten post
To i tak uczciwi , że to podali. Najczęściej jest to ukrywane. A gronkowiec i WZW typc to trzeba omijać dużym łukiem .
16 stycznia 2014 15:18
Ta oferta została przedstawiona również przez jedną z agencji , ale bez wzmianki o tym paskudztwie:(
16 stycznia 2014 16:19
mozah aM

To i tak uczciwi , że to podali. Najczęściej jest to ukrywane. A gronkowiec i WZW typc to trzeba omijać dużym łukiem .

Ja mialam Pdp z WZW typ C, przy zachowaniu higieny, wszystko było dla niej osobne, stala opiekunka byla tam 4 lata . Tylko trzeba o tym wiedzieć, ale tam rodzina nie ukrywała, agencja też nie.
16 stycznia 2014 16:23
WZW typu C = wirusowe zapalenie wątroby typu C czy o tą chorobę chodzi?,bo nie wszystkie koleżanki po szkołach medycznych znają skróty .
16 stycznia 2014 16:25
ania37

WZW typu C = wirusowe zapalenie wątroby typu C czy o tą chorobę chodzi?,bo nie wszystkie koleżanki po szkołach medycznych znają skróty .

Tak:)
16 stycznia 2014 21:19
dorotee

Dzisiaj albo jutro na NDR będzie nadawany program Ins Heiem nach Polen, chyba 20, 15?

Jutro, piątek NDR 21.15 - Zur Pflege nach Polen. Heime in Osten. 30min.
19 stycznia 2014 10:38
Fajna stronka.Ja kwiatowy analfabeta jestem i dopiero teraz poznałam co niektóre nazwy znanych mi z podlewania u PDP kwiatów.
19 stycznia 2014 15:54 / 1 osobie podoba się ten post
ania37

popatrzcie co znalazłam: Miejsce: Erkelenz / okolice Kolonii Poszukujemy Opiekunki dla 80-letniego Pana, który mierzy 175 cm i waży 100kg. Podopieczny cierpi na niewydolność serca, nadciśnienie, cukrzycę. Pacjent jest inkontynentny, choruje na przewlekłą chorobę płuc, zwężenie kanału kręgosłupa – przez co jest ograniczony ruchowo - oraz ma Gronkowca Złocistego...

Gronkowce sa rozne i jest duzo jego odmian. Nie kazdym mozna sie zarazic.
MNnie np.w szpitalu podczas zabiegu ortopedycznego wlasnie zarazono gronkowcem zlocistym, ktory jednak nie zarazal innych (wiem to, bo zapytalam lekarza i z netu- bo musialam wiedziec co mnie czeka).
BadaniE laboratoryjne pobranej probki 'wrzoda' wykazalo jaki to rodzaj 'paskudztwa' i na jaki lek wrazliwy jest. Po zastosowaniu tych wlasnie lekow stopnopwo stan zapalny ustepowal.
No ale najwyrazniej mialam szczescie w nieszczesciu.
21 stycznia 2014 17:15
21 stycznia 2014 20:27
"Na Zachód emigrują najlepsze głowy Wschodu. Mowa o specjalistach IT, lekarzach, fachowcach, także o opiekunkach. Kto zaprzeczy, że oprócz serca potrzeba też mądrej głowy, by jako niedrogi "polski anioł" pielęgnować niemieckich lub holenderskich chorych z demencją?" - pyta "FR".Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-frankfurter-rundschau-na-zachod-emigruja-najlepsze-glowy,nId,1092990?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
21 stycznia 2014 20:43
margaritka59

"Na Zachód emigrują najlepsze głowy Wschodu. Mowa o specjalistach IT, lekarzach, fachowcach, także o opiekunkach. Kto zaprzeczy, że oprócz serca potrzeba też mądrej głowy, by jako niedrogi "polski anioł" pielęgnować niemieckich lub holenderskich chorych z demencją?" - pyta "FR".Czytaj więcej na http://fakty.interia.pl/swiat/news-frankfurter-rundschau-na-zachod-emigruja-najlepsze-glowy,nId,1092990?utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

czytalam wlasnie,,polskie anioly,,   mile to okreslenie...choc do aniolka mi daleko;)
21 stycznia 2014 21:46 / 1 osobie podoba się ten post
Bardzo dobry, uczciwy i rzeczowo napisany artykul. Zagraniczna prasa pisze czasem wiecej prawdy, niz nasza.
21 stycznia 2014 22:08 / 1 osobie podoba się ten post
emilia

Bardzo dobry, uczciwy i rzeczowo napisany artykul. Zagraniczna prasa pisze czasem wiecej prawdy, niz nasza.

Wiecej prawdy pisze ,bo nie ma żadnego interesu być tendencyjną.2mln legalnie a drugie tyle nie....zadne programy nie zawróca Polaków z powrotem bo naprawde nie ma do czego....Za  chwile  do lekarzy specjalistów bedziemy latac do Norwegii czy Danii.....