Wyłowione z sieci 1

22 stycznia 2014 16:31 / 2 osobom podoba się ten post
Ja nie myślałam tylko o Opiekunkowie ( egoiści - hahaha ) myślałam o wielu młodych ludziach w PL zaczynających pracę. Oni dużo traca na śmieciówkach. I to fakt, zlecenia powinny być przewidziane do prac dodatkowych. Ale skończmy bo to nie ma sensu ;-///
22 stycznia 2014 16:48 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Oczywiscie, ze tak. To jest jasne, jak slonce, ale jakos malo ludzi mysli realnie. Wiekszosc uwaza, ze jak beda tylko umowy o prace - to juz raj bedzie. Ja uwazam, ze bedzie wtedy wielkie g...o, placz i zgrztanie zebami i ... praca na czarno !!!

Bo to jest po stronie pracodawców, ciągle płaczących że na chlebek nie mają. Bez przesady, mogli by dać sobie juz spokój. Mój syn szukał pracy i widziałam co proponują młodym ludziom po wyższym technicznym kierunku. Spośród 15 firm tylko jedna zaproponowała od razu umowę o pracę i stawkę mozliwą do zaakceptowania. No ale stawka to inna bajka, bo każdy inaczej to widzi. Juz myślałam, że trzeba będzie pracy poza granicami szkać. Nie uważam, że zlecenie to cud-miód dżwigający gospodarke PL na swoich plecach. Uważam, że przedsiębiorcy przeginają i tyle i ktoś im na to pozwala ;-)))
22 stycznia 2014 18:37 / 2 osobom podoba się ten post
emilia

Oczywiscie, ze tak. To jest jasne, jak slonce, ale jakos malo ludzi mysli realnie. Wiekszosc uwaza, ze jak beda tylko umowy o prace - to juz raj bedzie. Ja uwazam, ze bedzie wtedy wielkie g...o, placz i zgrztanie zebami i ... praca na czarno !!!

Emilia jak bedziesz nad jeziorem w Zurichu daj im bułke,to są pewnie dzieci tych co ja karmiłam.Powiedz,że nie długo odwiedzę.Mam nadzieje,że sie spotkamy najlepiej w Marche na dole HB.
22 stycznia 2014 20:01
mleczko47

Emilia jak bedziesz nad jeziorem w Zurichu daj im bułke,to są pewnie dzieci tych co ja karmiłam.Powiedz,że nie długo odwiedzę.Mam nadzieje,że sie spotkamy najlepiej w Marche na dole HB.

Jestem nad jeziorem co najmniej dwa razy w tygodniu, zawsze bulki zabieram ! Bede teraz do polowy kwietnia. Jakby co - w moim profilu jest mail.
22 stycznia 2014 20:05
emilia

Jestem nad jeziorem co najmniej dwa razy w tygodniu, zawsze bulki zabieram ! Bede teraz do polowy kwietnia. Jakby co - w moim profilu jest mail.

Zobacz moj awatar to od strony promenady.Vis a vis Leimbach.
22 stycznia 2014 20:08
mleczko47

Zobacz moj awatar to od strony promenady.Vis a vis Leimbach.

Tewraz jest ich chyba jeszcze wiecej i trzymaja sie nie tylko tam. Do tego kaczki wszedobylskie ...
22 stycznia 2014 20:13
emilia

Tewraz jest ich chyba jeszcze wiecej i trzymaja sie nie tylko tam. Do tego kaczki wszedobylskie ...

Mam tan nagrany filmik - człowiek orkiestra- ale  nie wiem jak wkleić na forum.
25 stycznia 2014 19:08
Mam nadzieję ,że w dobre miejsce to wstawiłam.Niesamowicie przykra sprawa. http://www.kurierlubelski.pl/artykul/3301790,niezdow-ojciec-znalazl-martwego-noworodka-kobieta-nie-czula-ze-urodzila-dziecko,id,t.html?cookie=1
25 stycznia 2014 19:24
Mycha

Ja nie myślałam tylko o Opiekunkowie ( egoiści - hahaha ) myślałam o wielu młodych ludziach w PL zaczynających pracę. Oni dużo traca na śmieciówkach. I to fakt, zlecenia powinny być przewidziane do prac dodatkowych. Ale skończmy bo to nie ma sensu ;-///

Zniesione nie beda ale zreformowane. Jest projekt, ze od kazdej umowy zlecenia musza byc odprowadzane skladki do ZUS od najnizszej krajowej.
Przyznaje Tobie Mycha racje.
25 stycznia 2014 19:27 / 1 osobie podoba się ten post
amelka55

Zniesione nie beda ale zreformowane. Jest projekt, ze od kazdej umowy zlecenia musza byc odprowadzane skladki do ZUS od najnizszej krajowej.
Przyznaje Tobie Mycha racje.

Na tle cierpiącego ZUS-u wkurza mnie taka polityka. Niby firmy ponosza koszty, no biedactwa !!  A ludzie tych kosztów to już nie ponoszą !! 
Szkoda gadać, złodziejski system. 
27 stycznia 2014 11:22
28 stycznia 2014 17:41
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/srodek-owadobojczy-ddt-wywolal-alzheimera/qr34d
28 stycznia 2014 19:00 / 1 osobie podoba się ten post
zosia_samosia

http://brytol.com/brytyjczycy-narodem-zlodziei/
zaskoczenie.....???,chyba nie.

Hahaha, no przecież jak zaczęli we wczesnym średniowieczu łupić co sie da i gdzie sie da, to nie mogą z nabytych umiejętności tak łatwo zrezygnować. 
29 stycznia 2014 08:44 / 1 osobie podoba się ten post
http://www.opiekunki.info/sroda-29-01-2014/

"Przedsiębiorcy alarmują: ozusowanie umów to spadek wynagrodzeń i zwolnienia
Lewicowe rządy, które sprzyjają niszczeniu polskiej gospodarki są coraz częściej atakowane, przez organizacje, które tą gospodarkę napędzają – przez przedsiębiorców. Jak słusznie zauważają – ozusowanie umów o dzieł o iumów zlecenie w konsekwencji obniży wysokośc realnego wynagrodzenia netto, jakie otrzymuje pracownik."
29 stycznia 2014 18:33
Mało się nie posiusiałam ze śmiechu :)))
Obejrzyjcie sami!

http://www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20140126%2FSTUDNIOWKI9001%2F140128941&fb_action_ids=570944406325863&fb_action_types=og.likes&fb_source=other_multiline&action_object_map=[466484496790717]&action_type_map=[%22og.likes%22]&action_ref_map=[]