A ja wiem że Heim jest droższy od opiekunki w domu, bo opiekowałam się pdp, którą odebrali z Heimu i twierdzili że w domu jest taniej.
A ja wiem że Heim jest droższy od opiekunki w domu, bo opiekowałam się pdp, którą odebrali z Heimu i twierdzili że w domu jest taniej.
No tak - każdy przypadek jest inny. Chociaż coś bardzo tanio to wyszło, bo z Pflegestufe I to mało kasy się dostaje.
To było do Hagia.
Ja znam rodzinę ktora płaci 2950 za opiekunkę, plus koszty mieszkania utrzymanie opiekunki- seniora, też spora suma wyjdzie, 4000-4500- juz porządny dom się znajdzie, to zależy od rodziny.
Ile takich rodzin jest, które płacą 2950 za opiekunkę?? Jakieś marginalne wyjątki?
Podobno jest ich trochę:)
Uwierzę jak zobacze rachunek a do tego czasu to sobie można popisać i pogadac o niezwykłej szczodrości Niemców :)
Ciekawe? To jak sprzedamy zarobione Euro w kantorze to może też zapłacimy podatek? Jaja w tym naszym państwie? http://tvn24bis.pl/informacje,187/sprzedales-euro-w-kantorze-zaplac-podatek,395064.html
Przecież tu pisze "kupiłeś obcą walutę" !!! a my jej nie kupujemy, ma zarabiamy w walucie a to duża róznica ;-)))
No to wygląda na to że kazdego będa spisywać przy sprzedawaniu waluty? Bo przecież na słowo nie uwierzą? A jak od Pdp dostaniesz albo ktoś na czarno zarobi to jak umotywuje, że skąd je ma? Czy tylko rejestr kupujących bedą prowadzić?
Przecież my odprowadzamy podatek od zarobionych euro,a sprzedawca w kantorze płaci też podatek od działalności,to ile razy można płacić jakieś dodatkowe podatki? Bzdura jakaś...
Bzdura, ale państwo nasze wszędzie szuka jakby tu Polaka oskubać w majestacie prawa.....