Giunta, bardzo ciekawy artykul !!! Daje duzo do myslenia. Ciekawe ile z nas jest tak naprawde wolne w zwiazkach? Wolne w sensie, ze robimy co bysmy chcialy robic.
Giunta, bardzo ciekawy artykul !!! Daje duzo do myslenia. Ciekawe ile z nas jest tak naprawde wolne w zwiazkach? Wolne w sensie, ze robimy co bysmy chcialy robic.
A ja przeczytałam artykuł , że heim kosztuje w DE 3250 to w takim razie zatrudnienie opiekunki się nie opłaca.
http://www.dw.de/akcja-deutsche-bahn-darmowy-przejazd-koleją-gdy-niemcy-zdobędą-złoto-w-soczi/a-17407854
Ale weź pod uwagę jeszcze to, że ludzie raczej nie chcą iść do heimów. To już ostateczność przeważnie jest. Jak kogoś stać, to będzie chciał zostać do końca w swoim domu.
Ale weź pod uwagę jeszcze to, że ludzie raczej nie chcą iść do heimów. To już ostateczność przeważnie jest. Jak kogoś stać, to będzie chciał zostać do końca w swoim domu.
Jak by tak bylo Hagia jak piszesz, to ktora rodzina godzilaby sie na opiekunke, przewaznie rodzinie zależy na tanszym rozwiazaniu. Moi sa dosc wyliczeni, jakby kalkulowalo im sie babcie dac do heimu, ani chwili by sie nie zastanawiali. Moja ma II grupe.
Czytałam to co córka PDP dostała w tym Heimie. Nie mam tego papieru przed oczami, było to przed rokiem, ale jestem pewna, że w przypadku II grupy to była kwota do ok.2200E. Także w tym przypadku cenowo egal. Może jednak ci "twoi" mają jednak też jakiś szczątkowy organ w miejscu serca? ;)
A musisz pamiętać, że w przypadku zapewnienia opieki domowej, też otrzymują za to kasę.
Hagus, nie maja, jesli idzie o kase, nie. Musi im sie to oplacac, znam juz troche ta rodzine. A ja tez nie jestem tania + moje przejazdy 100 eu w jedna strone, a jak sie zmieniamy to jaki kwik, o rany !!!!!!! Corka babci jest wyrachowana i chytra.