Wyłowione z sieci 1

26 lutego 2014 07:56
kasia63

http://arbeitsamt.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=55

Ciekawe ile polskich agencji posiada ten certyfikat i naprawde działa legalnie?

Ale też te zarobki agencji były bardzo wyolbrzymione. 
No i ta minimalna stawka godzinowa wypożyczonego pracownika - która z nas ją ma?
A dalej to się nie wgłębiam, bo idę spać:)
26 lutego 2014 08:21 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

No i ta minimalna stawka godzinowa wypożyczonego pracownika - która z nas ją ma?

Wichurka, dzień z nocą Ci się pomylił? Chętnie bym dołączyła do grona śpiących - zmęczona jestem.
26 lutego 2014 09:02
kasia63

http://arbeitsamt.pl/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=37&Itemid=55

Ciekawe ile polskich agencji posiada ten certyfikat i naprawde działa legalnie?

Zadna z Agencji nie przestrzega na pewno tego punktu

Zakaz delegowania pracowników niezatrudnionych wcześniej w danej firmie. Przepis ten uniemożliwia działalność agencjom pracy poprzez rekrutowanie osób w celu ich delegowania
26 lutego 2014 10:09 / 1 osobie podoba się ten post
wichurra

Bo tu chodzi chyba o "innych" fachowców. My przeciez wiemy ile rodziny płacą za nas ;-))
26 lutego 2014 10:51
ciekawy artykuł ciekawe co agencje na to i na minimalne nasze zarobki jakie obowiazuja na terenie niemiec.trzeba im to pod nos podstawic
26 lutego 2014 11:22 / 1 osobie podoba się ten post
kacha25

ciekawy artykuł ciekawe co agencje na to i na minimalne nasze zarobki jakie obowiazuja na terenie niemiec.trzeba im to pod nos podstawic

A ja myślę, ze agencje wcale nie będą się tym przejmować.

My nie jesteśmy pracownikami oddelegowanymi ani wypożyczonymi. 
"...Zatem delegowanie pracownika z Polski do Niemiec wiąże się np. z obowiązkiem posiadania niemieckiej umowy o pracę. Co ważne, umowa o pracę musi być sporządzona w oparciu o prawo niemieckie i zawierać wszystkie elementy przewidziane przepisami. "

My jeżdzimy w delegacje (podróże słuzbowe) - a to jest zupełnie inna forma .....i inne zasady.
26 lutego 2014 11:31 / 1 osobie podoba się ten post
Wstrzasajace!!!!Podziwiam odwagę tych matek.Jak wielka musiała być ich miłość do tych dzieci......
26 lutego 2014 11:41 / 2 osobom podoba się ten post
giunta

http://polska.newsweek.pl/dziecko-i-smierc-cmentarz-z-widokiem-na-morze,artykuly,281086,1.html

Dopóki nas to bezposrednio nie dotyczy ,nie mamy pojęcia jakbyśmy się zachowali.......
26 lutego 2014 12:11 / 2 osobom podoba się ten post
Benita

Wichurka, dzień z nocą Ci się pomylił? Chętnie bym dołączyła do grona śpiących - zmęczona jestem.

Jako, że późno chodzę spać i wcześnie wstaję, to sobie jeszcze 2 godziny po śniadaniu, lub 2 godziny po obiedzie dosypiam. Albo i po śniadaniu i po obiedzie. No i czas jak wtedy szybko leci:)
26 lutego 2014 13:27
Gabrysia

A ja myślę, ze agencje wcale nie będą się tym przejmować.

My nie jesteśmy pracownikami oddelegowanymi ani wypożyczonymi. 
"...Zatem delegowanie pracownika z Polski do Niemiec wiąże się np. z obowiązkiem posiadania niemieckiej umowy o pracę. Co ważne, umowa o pracę musi być sporządzona w oparciu o prawo niemieckie i zawierać wszystkie elementy przewidziane przepisami. "

My jeżdzimy w delegacje (podróże słuzbowe) - a to jest zupełnie inna forma .....i inne zasady.

akurat je nie jeżdze w delegacje niemam diet placonych.jestem pracownikiem oddelegowanym,a to jest róznica i to duża
26 lutego 2014 14:07
kacha25

akurat je nie jeżdze w delegacje niemam diet placonych.jestem pracownikiem oddelegowanym,a to jest róznica i to duża

To należysz Kasiu do 'rzadkości'   :) :)
W takim wypadku mozesz pogadać z firmą. 
(pewno odpowiedź będzie: podaż > popyt)
27 lutego 2014 15:48
Przeczytajcie jak w innych krajach obywatele słuchają urzędników :
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Stolica-Szwecji-zablokowana-przez-blad-urzednika,wid,16437618,wiadomosc.html?ticaid=112478
28 lutego 2014 20:08
Takie "cos " ........eliminuje firme z "uczciwosci",: pani do opieki po wylewie , inkontynecja itp.i w "komplecie"pan- Pflegestufe 1. Podopieczny cierpi na lekką demencję, porusza sie samodzielnie, nie wymaga opieki.???? Oferta jednej z agencji,